Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
margott pisze:
ropson pisze:verin pisze:a czy nie łatwiej byłoby wprowadzić jakiś hmmm cenzor na zakładanie multikont ? jeśli chodzi o te wszystkie "11 latki"? i głosy przez nie oddawane?
weryfikacja po przez numer telefonu 🙂 i kod sms 🙂i tyle 🙂
Oj nie wiem czy to dobry pomysl, to pociaga za soba koszty a przeciez sa tutaj tez dzieciaki, ktore chca sobie pospiewac. Nr ip w jakis sposob moglby ograniczyc ten proceder, ale z pewnoscia nie wyeliminowac.
1. kebab jest dobry na wszystko.
2. lubię majonez.
3. zbieram zakrętki.
...
zenek pisze:
co post to widzę tego samego speca od socjologi ,który poucza ,aby nie pouczać jak ja Lubie młodych wykształconych ;-D
margott pisze:
strelauiczarny, rzeczywiscie ostatnie zdanie napisane szybko i nie rozwiniete jest pozbawione sensu - moj blad, ale juz naprawiam. Jesli chodzi o motywacje, to nie jest tajemnica, ze typowy dla tego okresu zycia jest bunt przeciw ogolnie przyjetym zasadom i doroslym a co za tym idzie czasami robienie glupot zeby sie w jakis sposob wyrozniac, zaznaczyc swoja niepowtarzalnosc. To normalny etap rozwoju i zle gdy go nie ma, bo ostatecznie prowadzic powinien do autonomii i wytworzenia wlasnego systemu wartosci. Problem w tym, ze gdy nie ma osob, ktore postawia w odpowiednim miejscu granice, dzieciak moze sobie zrobic wiecej szkody niz pozytku swoimi "ekspetymentami" a brak jakiejkolwiek kontroli to brak poczucia bezpieczenstwa. I zeby nie bylo niedomowien wcale nie chodzi mi o ograniczanie wolnosci polegajace na trzymaniu w klatce chocby zlotej. Poprostu uwazam, ze skrajnosci sa zle.
Co do demokracji i liberalizmu krotko zeby nie przynudzac, chodzilo mi o rozroznienie miedzy wladza ludu, czyli prawem kazdego do glosu a postawieniem prawa wolnosci jednostki nad interes ogolu.
W kwestii glosowania tak jak pisalam wczesniej - jeden lubi czekolade, drugi ogorki kiszone i mnie to nie przeszkadza. Kazdy ma prawo decydowac za siebie.
.
margott pisze:
Jesli Ty chcesz wszystkich traktowac lajtowo to prosze - Twoj wybor.
...
zenek pisze:
ropson pisze:verin pisze:a czy nie łatwiej byłoby wprowadzić jakiś hmmm cenzor na zakładanie multikont ? jeśli chodzi o te wszystkie "11 latki"? i głosy przez nie oddawane?
weryfikacja po przez numer telefonu 🙂 i kod sms 🙂i tyle 🙂
telefony na kartę itp tego względu takie weryfikacje są nic nie warte
filipzkonopi pisze:
Dlatego sugeruje dać sobie na luz😛
1. kebab jest dobry na wszystko.
2. lubię majonez.
3. zbieram zakrętki.
...
zenek pisze:
ooo widzę ,że kolega jest także okulistą 😉 . Drogi kolega robi to co robi i za każdym razem poucza ,aby nie pouczać tego inaczej nie da się określić i proszę pisać na temat .Skoro kolega twierdzi a ,że ludziki są nie reformowalne i nic się nie da zrobić to zgodnie ze Swoja filozofia powinien dać sobie spokój .
B . powinieneś w Swojej mądrości przewidzieć ,że takie debaty będą się toczyć w nieskończoność 😉 i liberał powinieneś nie zwracać na takie dyskusje uwagi 😉 .
Edytowano 18 lipca 2010 o 20:19.
kaspo pisze:
To nie jest wina strony, tylko ludzi ktorzy sa tu zarejestrowani 🙂
Sam nie wierze, ze to pisze..
This is something more.
Mateo Meteo
...
pannaanna pisze:
Strelau przewiało mnie przez Ciebie 🙁
This is something more.
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!
Do naszej biblioteki właśnie dołączyły trzy elektryzujące nowości – emocjonalna opowieść o wytrwałości od kuqe 2115, subtelny i poruszający „Diament" Zalii oraz magiczna, odświeżona wersja „Na Wyspach Bergamutach" z nowej Akademii Pana Kleksa.
Zobacz więcej