Cześć wszystkim!
Przejdę od razu do konkretów, bo nie chce mi sie jakoś za specjalnie owijać w bawełnę.
Kiedy pierwszy raz wszedłem na ten portal, czyli 14 miesięcy temu, zobaczyłem jak wiele przyjemności sprawia ten portal nie tylko mnie, ale również i ludziom którzy tutaj wcześniej się zarejestrowali. Wszyscy oceniali się sprawiedliwie i nikt do nikogo nie miał pretensji, a rywalizacja o najlepszą średnia czy ilość odsłuchań była zdecydowanie gdzieś na dalszym planie. Poza tym nikt nie przejmował się tym jak spiewa, czy aby na pewno czysto, czy ma dobra technikę po prostu cieszył się zabawą, którą dawał ten portal.
Teraz gdy jestem tutaj już ponad rok, coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że ten portal jest nie dla ludzi którzy lubią dobrze się bawić (bo chyba taka jest myśl karaoke), ale dla ludzi którzy mają mega głos, super technikę i lata doświadczenia. Już nawet nie chce mi się wspominać, że skala ocen ogranicza się tylko do 6 albo jeden (tylko osoby coś sobą reprezentujące dają pozostałe oceny sensownie uzasadniając), a najmłodsi z nas mają o sobie większe mniemanie niż ci, którzy naprawdę coś osiągnęli i mają już jakiś bagaż życiowy. Stawiając im ocenę mniejszą niż 6, możesz się spodziewać nalotu wszystkich ich znajomych na twój profil, w celu "zniszczenia" ciebie
😃 (i tutaj kieruje pokłon do takiej jednej małej dziewczynki)
Kolejnym problemem, który jest dla mnie co bardziej śmieszny jest to, że ludzie w opisach, w opisach ludzie piszą, ze chcą szczerze opinie na temat swoich nagrań. W momencie gdy powie im się prawdę, strzelają focha, robią na złość i specjalnie coś znajdują byle tylko się czepić.
O zapomniałbym o najważniejszym!
Ranking dnia!
Cały pomysł rankingu dnia początkowo był świetny! Ludzie podbijali nagrania, wszyscy się cieszyli. Do momentu kiedy powstały kółka wzajemnej adoracji
😃 Nie będę się tutaj rozpisywać bo jakoś za bardzo mi sie nawet na ten temat nie chce, ale wszyscy wiedzą o czym mówię.
Co rozumiemy przez ranking dnia?
Nagranie które jest najlepszym nagraniem tego dnia, a może najbardziej zabawnym, a może takim które przyciągnęło naszą uwagę i jest bezkonkurencyjne?
Jednostajnej definicji nie ma, oczywiście według mnie!
Może ktoś ma coś jeszcze do powiedzenia
🙂?
Pozdrawiam i życzę sensownych wypowiedzi
🙂
p.s. sorki za chaos itd ale jestem chory i trochę ciężko mi się skupić, a już dawno chciałem założyć taki temat.
Wiara w samego siebie jest największą religią.