gitara28 kobieta, 21
Nagrań: 12, Postów: 1
patigwiazda kobieta, 18
Daleko od was
Nagrań: 0, Postów: 27
27 maja 2014 o 14:51
Zgłoś do moderacji
Jak masz tremę i stres przed występem to ja bym radziła zaśpiewać piosenkę którą będziesz śpiewać i wypić wodę.
Just sing people!!!!
sylwiagie kobieta, 21
Daleko od ciebie
Nagrań: 1, Postów: 1
7 czerwca 2014 o 18:51
Zgłoś do moderacji
Myślę, że można zamknąć na chwilę oczy, przestać się stresować i wystąpić
🙂
Sylwiagie i IsingowyZespół :)
tinix kobieta, 21
Southampton/England
Nagrań: 0, Postów: 4
27 czerwca 2014 o 11:18
Zgłoś do moderacji
Zamknij oczy wyobraź sobie że nikt na ciebie nie patrzy że jesteś sama śpiewaj spokojnie.... Po jakimś czasie otwórz oczy i najlepiej skup się na piosence i zapomnij o widowni
😉!! Mi to zawsze pomaga !
😃
8 lipca 2014 o 11:33
Zgłoś do moderacji
Miałam ostatnio taką sytuację. Śpiewałam na festiwalu '' O Bursztynową Nutkę'' przygotowywałam się przez 3 miesiące. Szlifowałam ostro swój głos do piosenki Patrycji Markowskiej ''Świat się pomylił'' i nadszedł dzień występu. Nie było wielu ludzi, ale tak się zestresowałam jak weszłam na scenę, że ledwo zaśpiewałam. Początek nie wyszedł mi tak jak chciałam, ale refren i dalsza część już poszła lepiej, ale nie zmienia to faktu, że nie jestem zadowolona z tego występu. A miałam taką nadzieję na lepszy start, ale cóż trzeba próbować dalej. Co jest najlepsze w całej tej sytuacji to fakt, że przed występem w ogóle się nie stresowałam dopiero jak weszłam na scenę.
Pinka
9 lipca 2014 o 20:47
Zgłoś do moderacji
moja szkoła śpiewania ucze cie śpiewać w szkole i w domu a troche mam stresu.
thejpp mężczyzna, 32
Nagrań: 0, Postów: 471
17 sierpnia 2014 o 06:09
Zgłoś do moderacji
Jest tylko jeden sposób - przyzwyczaić się do tego. Pierwszy raz zawsze jest najgorszy. Szczególnie, gdy mamy do zaśpiewania tylko jeden kawałek. Znacznie lepiej ( o dziwo) wychodzi np. śpiewanie przez godzinę. Wtedy od razu wiemy, że będzie ciężko i po chwili trema mija.
Moje proponowane rozwiązanie: Ćwiczcie kawałek - który macie zaśpiewać na żywa- tak długo, aż będziecie potrafili perfekcyjnie go wykonać:Nie myśląc o tekście, nie myśląc o melodii. Bez skupienia. Wtedy wszystko powinno się skończyć miło.
"Nie zna piekło straszliwszej furii nad wściekłość zranionej kobiety"
19 września 2014 o 17:04
Zgłoś do moderacji
Najlepszym sposobem jest poprostu obycie , im wiecej praktyki tym jest lepiej. U mnie jest coraz lepiej z tym chociaz czasami serce wali jak mlot i cos trzyma za gardło
🙂
http://youtube.com/user/iniustum
25 października 2014 o 12:49
Zgłoś do moderacji
Ja Ci poradzę. Nie idź na całość i na występ. Lepiej występuj NARAZIE przed mniejszą publicznością.Przyzwyczaj się do tego.Potem twój umysł będzie gotowy na większy występ 😛
2 lutego 2015 o 11:30
Zgłoś do moderacji
Moim zdaniem trema to coś normalnego ale mam na to sposób. Musimy usiąść gdzieś w cichy miejscu zamknąć oczy i zasłonić uszy. Tak, aby nasz organizm się troszkę wyciszył. Mi to pomaga 🙂
Nie przejmuj się gdy ktoś będzie się z Ciebie naśmiewał itp. Pewnie są nic nie potrafi. Taki malutki robaczek, który tylko się naśmiewa. Jeśli starałeś/as się. To na pewno wyjdzie bardzo dobrze 🙂
Powodzenia
2 lutego 2015 o 15:48
Zgłoś do moderacji
Też mam ten problem, ale zawsze skupiam się na tym co jest naprawdę ważne. Przed występem jem coś słodkiego i myślę o jakiejś miłej rzeczy, która mnie spotkała.