greenpath mężczyzna, 30
Nagrań: 86, Postów: 1135
23 grudnia 2012 o 21:21
Zgłoś do moderacji
kawa15 pisze:
ja można powiedzieć- w ty jestem trochę doświadczona, bo występuję od najmłodszych lat... odkąd pamiętam 😉 i praktycznie też się stresuję, ale to jest już inny stres, motywujący 😉
jeśli masz śpiewać z pamięci to śpiewaj po 100x piosenke w domu, z podkładem, bez, nuć ją sobie, zaśpiewaj przed spaniem kładąc nacisk na tekst- "czy pamiętam", SŁUCHAJ oryginału patrząc tekst,słuchaj tej piosenki że tak powiem "do zerzygania". wtedy na 200% nie zapomnisz, a jeśli zapomnisz jak leci 2ga zwrotka to zaśpiewaj znowu pierwszą. Nic się nie stanie. nie dawaj po sobie poznać, że coś się pomyliłaś w tekście, śpiewaj jak gdyby nigdy nic. wtedy ludzie tego nie zauważą. jak się pomylisz jakoś drastycznie, nie przestawaj śpiewać, wtedy ludzie będą rzeczywiście wiedzieć ,że się pomyliłaś.
😉))
Genialne ! Wrzućcie sobie na YouTubie Roxette - ,,Listen To Your Heart" z dnia 24 lipca 2012 z Gdańska (Ergo Areny) - tam na początku Marie (wokalistka) zapomniała tekstu pierwszej zwrotki ( dodam, że 10 lat temu ledwo przeżyła bo miała operację na raka mózgu i 5 % szans na przeżycie od lekarzy ). A co zrobiła publiczność (ok. 7 000 osób wtedy było) ? -Pomogła jej ! (Pomogliśmy jej zaśpiewać ich piosenkę -pomogliśmy bo też tam byłem
😉, a kto zna lepiej tekst piosenki zespołu lepiej od samych wiernych fanów ? )
Można równie dobrze w przypadku zapomnienia słów do swojego hitu śpiewać np. ,,nananana" pod melodię.
Jak się natomiast sfałszuje podczas grania na instrumencie to też się nic nie dzieje. Trzeba grac dalej. Ważne żeby z rytmem trafić.
🙂
http://www.plemiona.pl/8550629-52488-pl75.html?ref=player_invite_linkrl&ik=pILh
myszka23 kobieta, 25
Mszczonów
Nagrań: 2, Postów: 105
24 grudnia 2012 o 13:31
Zgłoś do moderacji
Ja gdy zaczynałam koncertować miałam ogromną tremę, bo zaczęłam występować w wieku 3 lat
🙂
Ale jakoś samo przeszło, jak się nauczyłam dobrze piosenki śpiewać ; ]]
Obecnie śpiewam na różnych koncertach, jarmarkach a także w szkole
🙂
I jestem z siebie dumna ; ]]
Wesołych Świąt ; - ]]
▾▾▾ Posłuchaj, oceń, załapkuj i daj suba ;) ▾▾▾
http://tiny.pl/grv6g
andresc mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 21
30 stycznia 2013 o 11:04
Zgłoś do moderacji
Stojąc na scenie nigdy nie skupiaj się na jakiejś osobie, nie szukaj wzrokiem rodziny i przyjaciół - to bardzo rozprasza. Często stres bierze się z wątpliwości co robić na scenie z ciałem, wzrokiem. Pomóc może skierowanie wzroku w dal lub na ścianę tuż za publicznością - sprawia się wtedy wrażenie że ogarnia się całą publiczność jednocześnie, a tak naprawdę nikt nie jest w stanie Cię rozproszyć. Jeśli chodzi o kontrolę nad ciałem warto wypracować wcześniej w domu "pozycję wygodną" ciężar ciała pomiędzy nogami, barki luźne i ciężkie, takie działania osadzają również śpiewane dźwięki.
"Śpiewacy Po Pracy" chór!
pikachu11 kobieta
Lamowo Lajknięte
Nagrań: 0, Postów: 1
2 lutego 2013 o 22:38
Zgłoś do moderacji
Nie przejmuj się ludźmi, ja tak robię, jeśli zostałaś wybrana na występ to znaczy że masz talent, a jeśli ktoś Ci mówi że okropnie śpiewasz albo coś takiego, po prostu Ci zazdrości
Pika, pika, Pikachu