ewkaz666 kobieta, 31
Krasnystaw
Nagrań: 73, Postów: 23
16 sierpnia 2010 o 21:17
Zgłoś do moderacji
nie wiem co tu wcześniej pisano bo mi się nie chce czytać
😛
Więc tak.. trema zawsze być powinna.
😉 Ale chodzi tez o to by myśleć że tak naprawdę to większość widowni słucha jednym a wypuszcza drugim uchem, jak dasz z siebie wszystko to będzie świetnie, jak coś ci nie wyjdzie to albo nikt nie zauważy albo.. no cóż po prostu stanie się i wszyscy zaraz o tym zapomną..
😉 Ja czuję się nieswojo tylko wtedy gdy jestem w małym gronie i wiem że osoba mnie słuchająca wie i umie śpiewać o wiele lepiej niż ja.. no a tak to luzik. dobrze się bawię. trochę przy tym gram aktorsko żeby fajniej wyglądało, niby patrzę na ludzi a tak naprawdę myślami jestem gdzieś poza
😛
no need for anything but music...
wlochacio mężczyzna, 67
Szczecin
Nagrań: 1216, Postów: 78
28 sierpnia 2010 o 15:06
Zgłoś do moderacji
1,,,,,,,,TRAWKA
2........ MOCNA KAWA
3....... WISKY BEZ LODU,SZKODZI NA STRINY GŁOSOWE
4.......PIWO GORĄCE POLECAM PORTER
5.......WCHODZISZ NA SCENĘ PRAWĄ NOGĄ NIGDY LEWĄ
6....... NAJWAZNIEJSZE NIGDY NIE DMUCHAJ W BALONIK ,STARAJ SIĘ WYKRZESAĆ Z SIEBIE PIERWSZE NUTKI
METODA DAJĄCA SOLISCIE PEŁNY KOMFORT INTERPRETACJI PIOSENKI
REKLAMACJI NIE BYŁO I NIE BĘDZIE
orfio
maretete kobieta, 38
Nagrań: 0, Postów: 1
16 stycznia 2011 o 20:42
Zgłoś do moderacji
we wrześniu miałam swój pierwszy występ, nigdy wcześniej się nie odważyłam właśnie z powodu tremy. Przyznam że wzięłam dwie tabletki persenu na uspokojenie, wyszłam spojrzałam na wszystkich i zamknęłam oczy 😛 nie pamiętam ale chyba przez dwa utwory które zaśpiewałam przez większość czasu miałam zamknięte oczy.
26 stycznia 2011 o 22:02
Zgłoś do moderacji
Mi się zazwyczaj całe ręce trzęsą jest mi zimno i wgl ale staram się zapomnieć o tym że na mnie patrzą bardziej skupiam się na tym by być w rytmie , śpiewać czysto itp. potem już mogę normalnie na nich patrzeć i nie robi mi czy im sie podoba czy nie 🙂
the different one
greenpath mężczyzna, 30
Nagrań: 86, Postów: 1135
26 stycznia 2011 o 22:14
Zgłoś do moderacji
stokrotka84 pisze:
Jak w temacie, jak pokonać stres przed występem publicznym, jak zwalczyć tremę, która ogarnia całe ciało i umysł. W jednej chwili wszystko ucieka z głowy, i słowa, i głos się trzęsie, i nogi się uginają...
Jak to wszystko pokonać i zrobić dobrą robotę?
Zaczynaj od występów przed małą publicznością potem wspinaj się po szczeblach popularności.
A w domu jak śpiewasz to najlepiej się nagraj i wyobraź sobie, że jesteś na estradzie i wykonujesz koncert a słucha Cię na żywo powiedzmy 200 000 publiczności + miliony przed telewizorami
🙂.
Poczuj się jak gwiazda. Odsłuchaj swojego nagrania.
A stresem nie ma co się przejmować bo jak ma być to będzie ale kwestia tego jak się na to nastawisz. Najlepiej go olej i rób swoje.
I podczas występu nie myśl o tym jakie błędy możesz popełnić/ zdarzyło Ci się popełnić przed chwilą ( i tak ich nie cofniesz ) tylko skoncentruj się na tym co śpiewasz - nie dla kogo i nie przed kim.
http://www.plemiona.pl/8550629-52488-pl75.html?ref=player_invite_linkrl&ik=pILh
oloo mężczyzna, 45
Lewin Brzeski
Nagrań: 2, Postów: 138
27 stycznia 2011 o 05:31
Zgłoś do moderacji
Moim zdaniem kluczem jest końcówka wypowiedzi greenpath: " skoncentruj się na tym co śpiewasz - nie dla kogo i nie przed kim"
Jeśli kochasz coś robić, rób to, nawet jak nie jesteś mistrzem świata
memphis mężczyzna, 33
Wrocław
Nagrań: 153, Postów: 343
12 marca 2011 o 23:37
Zgłoś do moderacji
najważniejsze jest pierwsze 5 sekund - jak się uda, to potem wszystko już pójdzie
😉
a kto umarł, ten nie żyje!
evelka88 kobieta, 36
Nagrań: 44, Postów: 6549
13 marca 2011 o 08:23
Zgłoś do moderacji
3 głębokie wdechy - mówisz sobie "Jestem the best i powale wszystkich na kolana" i myślisz sobie że to zwykłe spotkanko towarzyskie na którym śpiewasz
🙂 a jak już wychodzisz na scene to pełen żywioł i nie myślisz o stresie
😉
"Oto jedno z tych najprostszych zdumień.."
17 maja 2011 o 10:51
Zgłoś do moderacji
Tez mam zawsze stres przed wystepem 11 czerwca wzstepuje na festynie i sie strasznie boje ale mysl tak to mnie wybrali do tego najwyzej zyje sie raz ale musi wyjsc trenowalam i bedzie dobrze
15 czerwca 2011 o 13:24
Zgłoś do moderacji
może wyciszyć się przed występem, myśleć o czymś innym, zamknąć oczy, oddychać głęboko. NIE PIĆ ALKOHOLU, bo wysusza gardło i osłabia kontrolę nad mięśniami, nawet łyk, zwłaszcza wina szkodzi strasznie przed występem. Wydaje ci się, że jesteś rozluźniony, a tak naprawdę rozluźniają się mięśnie w takim sensie, że tracisz nad nimi w jakimś stopniu kontrolę, im więcej alko tym więcej kontroli tracisz.
"Muzyka, cokolwiek by mówić, nie jest językiem zrozumiałym ogólnie; konieczny jest łuk słowa, by strzała dźwięku mogła wniknąć do wszystkich serc." (Romain Roll