boybad mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 9
14 czerwca 2015 o 14:48
Zgłoś do moderacji
Mój głos przez lata się zmienił, kiedyś miałem naprawdę ciekawą barwę docenianą przez licznych nauczycieli. Często byłem wysyłane na różne konkursy i występu w mieście i poza nim. Niestety stres w trakcie tak mnie paraliżował, że ledwo byłem w stanie coś z siebie wydusić.
hrobek mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 8
16 czerwca 2015 o 16:06
Zgłoś do moderacji
Nie myśleć o tym nawet i tym się nawet nie przejmować. Jedynie trzeba śpiewać i się tym dobrze bawić. Nie można tak się ciągle zastanawiać o tym czy się dobrze śpiewa czy się też źle śpiewa..Trzeba płynąć z wiatrem i cały czas do przodu. Jak było powiedziane, alleluja i do przodu.
24 czerwca 2015 o 15:04
Zgłoś do moderacji
Największy stres który odczuwałam i pamiętam do dzisiaj był zdecydowanie jak zdawałam na prawo jazdy , masakra. Zdawałam 3 razy . Stresowałam się tak bardzo że czasami nawet zdarzało mi się zapomnieć znaków itp. Kilka dni przed 3 egzaminem zaczęłam zażywać Forstres 😉 . Jasne że się stresowałam , ale już nie tak bardzo jak za 1, 2 razem . Polecam
maartynkka kobieta, 21
Świat Hollywood
Nagrań: 0, Postów: 2
1 lipca 2015 o 09:30
Zgłoś do moderacji
http://ising.pl/konkursy/The-Best-Music-1179883
Zapraszam na Konkurs
🙂
PaulinaG
9 sierpnia 2015 o 23:29
Zgłoś do moderacji
Moim zdaniem ten stres w trakcie występu nie jest jeszcze taki zły, ale ten stres tuż przed występem jest wręcz okropny! Normalnie czuje jakby mi rosła kula w gardle przez którą za chwilę stracę głos. Nie wiem jak można nad tym zapanować nie mam pomysłu.
1 października 2015 o 22:49
Zgłoś do moderacji
Ja mam taką metodę, zresztą, jak się na dniach dowiedziałam, psychologowie zajmujący się walką z lękiem, też tą metodę polecają, że tuż przed publicznym wystąpieniem, jakimkolwiek, tuż przed wejściem na scenę, bardzo silnie wyobrażam sobie, że jestem jakąś znaną osobistością, aktorką, piosenkarką, prezenterką - w zależności od okoliczności. W ten sposób przełamuje strach i jak dotąd za każdym razem wszystko było doskonale. Może z czasem odważę się występować "w swojej skórze", bez konieczności robienia tych wizualizacji.
2 października 2015 o 18:40
Zgłoś do moderacji
Ja myślę że nie ci się bać bo trzeba być optymistą wierzyć że zawsze bedzie dobrze wyobrazić sobie że jesteś tylko sama i na spokojnie
13 października 2015 o 18:28
Zgłoś do moderacji
POMYSL ,ŻE NAGRYWASZ PRZED MAMĄ ALLBO TATA NA ICH URODZINY POMYSL O CZYMS DOBRYM ❤
19 grudnia 2015 o 14:41
Zgłoś do moderacji
Ja tam mam tak ,że jak śpiewam przed publikom nie wiedzieć ,dlaczego ściszam głos nie potrafię tego przełamać,a kiedy zaczynają komentować jest jeszcze gorzej.Ktoś ma jakiś pomysł jak to pokonać,to naprawdę utrudnia życie.kiedy idę chodnikiem śpiewam ,lecz gdy ktoś przechodzi obok ściszam głos , że tylko ja słyszę.To straszne !
11 listopada 2016 o 17:44
Zgłoś do moderacji
Hej. Ja nie umiem przełamać tego "sopla lodu" 😉 Nie jestem jeszcze dorosła ale występuje w szkolnym "Śpiewaniu po angielsku" Mam piosenkę ale boje się ,że zapomnę tekstu. Występowałam już raz ale to 1 zwrotka a były trzy ja moja kol i kol. Na końcu było "O Matko ma..." I miałyśmy to śpiewać razem, moja (1) kol śpiewała nisko a ja z moją (2) kol śpiewałyśmy wysoko. No i jak już to śpiewałyśmy ( były dwa mikrofony ) To ta (2) koleżanka zabrała sobie mikrofon wkurzyło mnie to, później poszłam po plecak a moja najka mi go przyniosła powiedziałam Dzięki i się wzruszyłam z powodu że moje kol były SAMOLUBNE. Wielkie dzięki za przeczytanie tego fajnie się tak komuś wygadać 🙂
25 stycznia 2017 o 10:23
Zgłoś do moderacji
przed występem weź na przykład pogadaj z najlepszą koleżanką a w trakci występu wyobraż sobie że jesteś w pokoju i jesteś tam sama i że śpiewasz dla siebie
ksyma kobieta
Nagrań: 0, Postów: 3
23 marca 2017 o 15:26
Zgłoś do moderacji
Przyznam szczerze, że ja zawsze mam bardzo poważne problemy z tremą. Stresuje się i to niestety wpływa też na mój śpiew. Nie potrafię uzyskać takiej barwy jak w czasie ćwiczeń i dodatkowo mam drżenie strun głosowych. Szkoda, bo mam wrażenie, że przez to nie udaje mi się załapać w czasie przesłuchań gdzieś dalej 🙁