xkamila18x kobieta, 28
Głogów
Nagrań: 0, Postów: 55
9 października 2010 o 08:55
Zgłoś do moderacji
Pani poprosiła mnie abym poprowadziła lekcję muzyki a ja nie mam zielonego pojęcia co ja mam na tej lekcji robić może wy macie jakiś pomysł ?
Jeżeli tak proszę piszcie .
Kl. 1 gim.
Edytowano 9 października 2010 o 10:46.
kacpero9 mężczyzna, 24
Stalowa Wola
Nagrań: 0, Postów: 1420
kacpersky26 mężczyzna, 24
Miłomłyn
Nagrań: 0, Postów: 1227
Konto usunięte
Leszno (Górka Duchowna) / aktu
9 października 2010 o 10:10
Zgłoś do moderacji
haha, to mądra pani
😃
nie strać tego co ważne, w pogoni za tym co nieistotne.
xkamila18x kobieta, 28
Głogów
agata222 kobieta, 35
Nagrań: 19, Postów: 639
9 października 2010 o 10:52
Zgłoś do moderacji
A może pani chodziło o to, żebyś przygotowała i przedstawiła klasie referat na jakiś ciekawy temat?
Nie wydaje mi się, żeby wymagała od kogoś prowadzenia całych zajęć bez znajomości chociażby podstaw metodyki.
Chociaż nie wiem, może się mylę. Nauczyciele są różni i często chcą iść na łatwiznę
🙂
"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam"
mati8899 mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 1822
robertas19 mężczyzna, 35
Piła (woj. wielkopolskie)
Nagrań: 12, Postów: 6728
9 października 2010 o 10:59
Zgłoś do moderacji
Trochę własnej inicjatywy i myślenia, mi też nikt nie pomagał jak prowadziłem lekcję w technikum, a poradziłem sobie jakoś, wystarczy własna kreatywność, na pewno jesteś inteligentna, więc sobie poradzisz
😉
Pozdrawiam
😉
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
agata222 kobieta, 35
9 października 2010 o 11:06
Zgłoś do moderacji
robertas19 pisze:
Trochę własnej inicjatywy i myślenia, mi też nikt nie pomagał jak prowadziłem lekcję w technikum, a poradziłem sobie jakoś, wystarczy własna kreatywność, na pewno jesteś inteligentna, więc sobie poradzisz 😉
Pozdrawiam 😉
Do prawidłowego przeprowadzenia zajęć potrzebna jest nie tylko wiedza metodyczna, ale też znajomość podstawy programowej, prze Pana
🙂 Więc jeśli dziewczyna nie zna podstawy programowej, a nauczycielka nie podała jej tematu to rzeczywiście może to być dość problematyczne
🙂
No ale... może opowiedz coś o jakimś kompozytorze, nagraj kilka jego utworów na płytę, porozmawiaj o nich z klasą, spytaj się o nastrój utworów, o tym, jakie instrumenty tam słyszą. Poza tym na koniec lekcji możesz zrobić mały test sprawdzający.
robertas19 mężczyzna, 35
9 października 2010 o 11:13
Zgłoś do moderacji
Pani Agato, gdy nauczyciele proszą, ażeby jakiś uczeń lub uczennica poprowadzili za Nich lekcję to, albo wiedzą, że dana osoba sobie poradzi, albo też uczniowie sami się zgłaszają, gdyż takie zadanie nigdy nie jest przymusowe, no może chociaż jako kara jest nakładana z góry
😃
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
agata222 kobieta, 35
9 października 2010 o 11:14
Zgłoś do moderacji
robertas19 pisze:
Pani Agato, gdy nauczyciele proszą, ażeby jakiś uczeń lub uczennica poprowadzili za Nich lekcję to, albo wiedzą, że dana osoba sobie poradzi, albo też uczniowie sami się zgłaszają, gdyż takie zadanie nigdy nie jest przymusowe, no może chociaż jako kara jest nakładana z góry 😃
W takim wypadku nauczyciel zobowiązany jest podać temat
🙂
Mówię, jak to wygląda od strony metodycznej, proszę Pana
🙂
xkamila18x kobieta, 28
Głogów
9 października 2010 o 12:09
Zgłoś do moderacji
nie, nie za karę po prostu pan od muzyki odszedł ponieważ nie opłacało mu się przyjeżdżać, i moja nauczycielka która uczy plastyki na jakiś czas ma nas uczyć a niema zielonego pojęcia o muzyce a zobaczyła że ja śpiewam oraz gram na instrumentach poprosiła mnie żebym poprowadziła parę lekcji zgodziłam się bo bardzo nalegała, a teraz mam problem bo nie wiem co robić z nimi na tych lekcjach bo moja kl. nie zbyt jest do muzyki i chciałam ich zachęcić aby spróbowali itp.
robertas19 mężczyzna, 35
9 października 2010 o 12:13
Zgłoś do moderacji
Wiesz co, jeśli masz laptopa to weź go i mikrofon i dla rozluźnienia na pierwszej lekcji pośpiewajcie sobie piosenki z iSing'a jeśli ich, aż tak muzyka nie interesuje to po co ich uczyć teorii, a śpiewać każdy lubi
😃
xkamila18x kobieta, 28
Głogów
9 października 2010 o 12:17
Zgłoś do moderacji
Bardzo dobry pomysł tylko nie mam laptopa ; //
A co do teorii to na pewno można sobie odpuścić bo nie sądzę żeby specjalnie chcieli się uczyć ; D
Gram na bong osie i na flażolecie może po prostu zachęcić ich do gry na intstrumentach sama nie wiem prowadzenie lekcji jest naprawdę trudne bo każdy ma inne zainteresowania
robertas19 mężczyzna, 35
9 października 2010 o 12:19
Zgłoś do moderacji
A Twoja szkoła posiada może w swoich magazynach laptopy do korzystania z nich na lekcjach???