Szukają perełek??????!!!!!!! jakich perełek????? to chyba jakieś nieporozumienie!!!! byłam na tej "SZOPCE" (bo tylko tak to coś można nazwać) w sobotę i CI IDIOCI trzymali nas przed tym durnym kinem kilka dobrych godzin!!!! na zimnie!!! czułam się jak jakieś BYDŁO!!! Chyba najpierw powinni w nazwie tej FARSY dać "WALCZ" a potem "ŚPIEWAJ"!!!
Potem jak łaskawie nas wpuścili..... to zobaczyłam jak ten niby Casting wygląda.... Kazali nam śpiewać w jakichś kartonowych boksach!!! generalnie miejsca "do śpiewania" to było coś poprzedzielane kartonowymi ściankami na holu Kina LUNA!!!! Ja miałam "szczęscie" śpiewać w ostanim boxie obok kibla!!!!
I jak to w efekcie wyglądało????? W tych porąbanych eliminacjach przepuścili wszystkich!!!!! nawet największych poje.....ów!!! chorych umysłowo, dziwolągów, wariatów, ludzi kompletnie bez słuchu no i oczywiście tych co umieli śpiewać. Kazali nam siedzieć w jakiejś sali i czekać..............na wyniki niby!!!!!! i tak co 20 minut mieli dać wyniki!!!!!!odwlekało się to i odwlekało........
W końcu po 4 godzinach!!! kazali wyjść na hol bo trzeba było przecież powitać jurorów!!! :-////////// I kazali nam klaskać niewiadomo po co!!!!!!! i każdy juror wchodził po 10 razy po trzeba było przecież dobrze "nagrać scenę" :-////////........ FARSA FARSA FARSA!!!!!!
I nic nie było gotowe do końca!!! Sala w której miały odbyć niby te właściwe eliminacje przed Kryśką nie była wogóle gotowa!!! przecież powinni to zrobić dzień przed!! Ale nie.....przecież my byliśmy tylko bydłem które przecież nie ma nic innego do roboty tylko tam siedzieć i robić za STATYSTÓW!!!!! tylko jaka jest różnica miedzy nami a statystami????
Statystom trzeba by było zapłacić prawda??? zasr.....na TVP??????????
Przykro mi to pisać ale dzięki naszej naiwności zaoszczędzili jakieś 30 tyś złotych... ( ok 500 osób po 60 złotych za statystowanie).......
Oczywiście ciągle mówili że za chwile wyniki.....:-///// I w końcu okazało się że nic nie powiedzą, bo mieliśmy tam wszyscy do późna siedzieć i robić za widownie!!!!!!! bo gdybyśmy znali wyniki to 4/5 poszłaby do domu.....sprytnie to wymyślili IDIOCI......
Ktoś był z Augustowa i prosił o informacje czy sie dostał bo jak nie to wróci do domu.....to te perfidne TVP stwierdziło że nie może powiedziec!!!!!!! oburzające!!!!!!
Oczywiście zanim ta właściwa SZOPKA się zaczęła przed Kryśką to TVP musiało nagrywać sceny początkowe, a robili to jakieś 40 minut!!!!!! Polegało to na tym że mieliśmy zamilknąć wszyscy i patrzeć na widownie....i robili te scene 10 razy!!!!! w między czasie było kilka przerw a ja myślałam że tam Pierd.........lca dostanę!!!!!! miałam ochote podjeść do tego idioty reżysera i dać mu w twarz!!!!
No ale przecież Krysia Prońko i cała reszta piła sobie kawusię w miłym pokoiku i wogóle się nie męczyła.....a poza tym i tak przyjechali tam dopiero ok. 16....!!! a niektórzy tam byli od 3 rano podobno!!!! masakra!!!!!!
Acha no i w miedzy czasie przyjechał (nie wiem zreszta po co) pan Żmijewski!!! musiał oczywiście w holu trzasnąć jakiś nic nie warty wywiad, naokoło pełno fotografów i wielka ściema!!! normalnie jak jakiś święty..... Powoli to przechodziło kres mojej wytrzymałości!!!!!
Oczywiście osoby które były wyczytywane niby do tej 50-tki miały po kolei śpiewać!!! nie powiedzieli z góry kto przeszedł dalej, bo musieli mieć widownie prawda????!!!!
Jak już to się zaczeło to KOGO OCZYWIŚCIE WYBRALI????? Oprócz może 3 osób które naprawdę nieźle śpiewały, wybrali tego wariata w czarnym irokezie, z namalowanymi czarnymi krechami na gębie i czarnymi ustami który tylko wrzeszczał i układał ręce w znak szatana(nie miał nic wspólnego ze śpiewaniem), jakiegoś Teksasa, jakiegoś starego dziadka, chłopaka z wielkim afro na głowie, jakiegoś innego paszteta, bo był śmieszny i kilka osób które okropnie fałszowały ( na ale zwracały przecież na siebie uwagę...
😕////) i dalej nie pamiętam bo już nie miałam SIŁY!!! Wszystkich poje....bów zobaczycie w tv...albo tak to pokażą że wyda się to normalne....nie wiem....kilka osób które wyczytali nie było już( widocznie wcześniej miały tego dość).
Ja poszłam w trakcie tego i nawet nie wiem czy wyczytali czy nie......miałam do w D....PIE. Byłam tak zmęczona że nawet jakbym miała tam zaśpiewać to już bym nie dała rady.........
🙁(((((
Gdybym wiedziała ze to taka szopka to nie traciłabym na to czasu, oni oczywiście wkółko łazili z tymi kamerami może żeby pokazać że niby tyle osób przyszło!!! a było tylko 500..... to 3 razy mniej niz na kazdej szansie na sukces a na pewno o wiele mniej niz na Idolu.
To był mój pierwszy i ostatni w życiu "casting"!!!! Już teraz wiem jak to wygląda i od dziś nie oglądam programów telewizji publicznej!!!!!!!!! i pomyśleć że to za nasze pieniądze......
Od razu ostrzegam: ten program nie ma nic wspólnego ze spiewaniem i organizatorzy mieli każdego głęboko w d......chodziło tylko i wyłącznie o SHOW i SZYBKIE ZAROBIENIE KASY Z SMSÓW I REKLAM. Mieli darmowych statystów i generalnie udało im się zrobić z wszystkich ludzi idiotów!!!!!!
Acha i na koniec podobno ( słyszałam to od dziewczyny która została dłużej ode mnie) po przesłuchaniu ok.20 osób Kryśka powiedziała że "na tym koniec przesłuchiwania solistów, teraz czas na zespoły"...... to reżyser szybko podszedł i poprawił ją że ma powiedzieć ze soliści może jeszcze będą przesłuchiwani........no i tak powiedziała.:-////// jak myślicie o co chodziło/??? przecież straciliby widownie.......a ludzie na prawdę byli nieźle wku...........wieni....
Jedyny pożytek z tego całego "NIEPOROZUMIENIA" to to że poznałam kilku bardzo fajnych i bardzo utalentowanych ludzi no i oczywiście poznałam ROLANDA!!!!
🙂))) i nawet śpiewał dla mnie Lady Gage "Bad romance"
🙂))))))
I to by było na tyle. Już mnie ręce bolą od pisania....... Zrobicie jak uważacie z uczestnictwiem w TYM CZYMŚ. Polecam dla tych którzy nie mają co robić z czasem...... Ja byłam, widziałam więc przekazuję dalej.
Pozdrawiam!