jolxxx kobieta, 32
Stopnica
Nagrań: 0, Postów: 14
14 marca 2010 o 11:34
Zgłoś do moderacji
ja powiem tak😉 jade na casting do wroclawia i chociaz troche sie boje tego bo czytam tu wiele rzeczy ktore mnie opdstraszaja..
ale sluchajcie wy mowicie ze kochacie spiewac ? slyszeliscie jak byl reklamowany program ze droga na scene jest ciezka praca i wymagajaca poswiecen... jak to powiedziala P. Krystyna Prońko..
wiec jezeli nie potraficie sie poswiecic czekac tych wielu godzin w tlumie to po co chcecie jechac na casting??
juz nie narzekajcie tak😉 bedzie dobrze. ja osobiscie bede walczyc bede czekac i jade tam dac z siebie wszystko 😉)
Bo uwielbiam spiewac to jest moj nr 1 moj cel w zyciu 😉
xxJolxx
14 marca 2010 o 11:58
Zgłoś do moderacji
[cytat=ed999]Poziom Twojej wypowiedzi jest na poziomie koszar wojskowych, nie obrażając armii i żołnierzy. Wypada mieć nadzieję, ze poziom muzyczny jest wyższy. Ale wątpie, bo skoro brak kultury w wypowiedzi, brak jej pewnie w ogóle, a w końcu muzyka to część kultury. No i gratuluje, ze uważasz się za - cytuję - "gówno do klaskania za free" ;] Bez komentarza 🙂[/cytat]
... bo juz pół zasypiający byłem.. to ze słowa poprzekrecane czasami.. ja byłem z 40 godz na nogach bo wczesniejsza noc nie spałem wogóle.. tak wiec nie mądrz sie tu jaki to jestes spec od psychiki i kultury ludzkiej.. swietnie ze na podstawie pisma oceniasz jakość spiewu.. tak robi tylko burak! tyle w tym temacie bo skzoda mi słów.. ale fakt pisałem post na szybko i pewnie miejscami skąłdnia nawala i gramatyka.. ale przesłanie sie liczy.. a jak jestes burakiem nie bede specjalnie dla Ciebie poprawiał kazdego słowa 😃.. ja tylko napisąłem na szybko relacje pkt po punkcie.. zeby mnie odrazu oceniac moje zdolnosci wokalne? heh.. jesteś załosny 😃
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni..
jolxxx kobieta, 32
Stopnica
14 marca 2010 o 12:03
Zgłoś do moderacji
ej ej ludzie 😃 bez takich kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie😉 ed999: byles na jakims castingu ? 😉 jesli nie jedz i sie przekonaj 😃 a nie oceniaj innych fakt faktem troche juz wszyscy za bardzo narzekaja 😉)
ja pojade i sie przekonam 😜 ale naprawde ja nie odpuszcze 😉 za bardzo pyskata jestem wiec jak dalej tak beda robic jak robia no to nie wiem jak sie zachowam ale napewno tego nie przemilcze..😉
xxJolxx
14 marca 2010 o 12:10
Zgłoś do moderacji
[cytat=jolxxx]za bardzo pyskata jestem wiec jak dalej tak beda robic jak robia no to nie wiem jak sie zachowam ale napewno tego nie przemilcze..😉[/cytat]
już było kupe pyskatych ludzi przez co tylko napiecia w kolejce były.. sklinali na siebie darli sie.. zamiast spokojnie czekać.. ja nie brobie organizatorów.. ale to nie tylko dlatego było bydło że wolno rejestrowali.. (bo przesłuchania sprawnie szło w Krakowie!! w dobrych warunkach) ale ludzie tez zachowuja sie jak bydło.. a potem mówią że ich tak potraktowano.. to moja uwaga.. bo pchaja sie niemiłosiernie i jak już byłem pod drzwiami z odbiorem numerków faktycznie ciężko bylo oddychać tak sie kotłowali.. z drugiej strony.. NIE KAŻDY dostał nr.. (ci co bardzo późno przyjechali to juz po ptokach było) i pewnie dlatego tak sie pchali.. tak wiec zawiodła tu i mentalność ludzi.. i s[prawność organizatorów.. ale jak na kasting przyjeżdza np 1500 albo i wiecej osób (3x tyle co do tej pory było w Gdański u Wawie) to może yc problem z ogarnięciem tego a przez wielką ilośc ludzi.. automatycznie wszystko się ciągnie długooo.. pozdro
PS a ed99... pewnie nie był na żadnym castingu o których tu mowa... bo by tak swietnie o nich nie pisał 😃.. zamiast tego bawi sie w mistrza ortografi.. ale sory to nie ta impreza 😃
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni..
syberia kobieta, 34
Tarnowskie Góry
Nagrań: 2, Postów: 13
14 marca 2010 o 12:10
Zgłoś do moderacji
Kazdy wiadomo spodziewał sie tego ze nie bedzie łatwo ale mogło byc chociaz minimalnie humanitarniej ....Ze względu iz wszystko koszmarnie sie przedłuzyło nie mogłam zostać do końca i wróciłam z wielkim ze tak powiem niedosytem. Osoby wybrane moim zdaniem bo widziałam moze pierwsze 8 osób spiewały moim zdaniem dobrze, a komisja momentami zbytnio sie czepiała tj np "ZBYT SZKOLENIE" ale to ich prawo, znają się na rzeczy. Jednakze co do organizacji jest m itroche przykro bardzo mi zależało przyjechałam z gorączką czułam sie tam fatalnie a gdy juz doszłam do pokoiku precastingu co mi sie nei zdaza zaczeła mi sie knocic tonacja trzeciego prezentowanego utworu ... Mimo wszystko zachecam wszystkich ktorzy chca isc do Wrocławia idzcie ale uzbrójcie sie w cierpliwosc przygotujcie sie dobrze i byc moze wezcie jakies siedziska turystyczne 😛
Mam jeszcze pytanie do osób które zostały do konca :
Ile osób komisja zdązyla przepytać?
I czy wzywali moze kogos kogo nie było?
A i jeszcze czy duzo osób wyszło w trakcie nagrania i o której skonczono?
ed999 mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 26
14 marca 2010 o 12:29
Zgłoś do moderacji
[cytat=bestia666]... bo juz pół zasypiający byłem.. to ze słowa poprzekrecane czasami.. ja byłem z 40 godz na nogach bo wczesniejsza noc nie spałem wogóle.. tak wiec nie mądrz sie tu jaki to jestes spec od psychiki i kultury ludzkiej.. swietnie ze na podstawie pisma oceniasz jakość spiewu.. tak robi tylko burak! tyle w tym temacie bo skzoda mi słów.. ale fakt pisałem post na szybko i pewnie miejscami skąłdnia nawala i gramatyka.. ale przesłanie sie liczy.. a jak jestes burakiem nie bede specjalnie dla Ciebie poprawiał kazdego słowa 😃.. ja tylko napisąłem na szybko relacje pkt po punkcie.. zeby mnie odrazu oceniac moje zdolnosci wokalne? heh.. jesteś załosny 😃[/cytat]
Nie na podstawie pisma, ortografii czy gramatyki, a tego jak piszesz po chamsku. Po raz kolejny pokazujesz brak kultury i to, że jeśli ktos tu jest burakiem, to Ty 🙂 🙂
Edytowano 14 marca 2010 o 12:48.
syberia kobieta, 34
Tarnowskie Góry
Nagrań: 2, Postów: 13
14 marca 2010 o 12:30
Zgłoś do moderacji
A dodajac jeszcze do swojej wypowiedzi
Apropo wypowiedzi ze marudzimy ze tak i siak...to nie wynika z tego ze ktos tam oczekiwał jakis luksusów ja pracuje śpiewajac pdo 20 godzin na dobe czasem w bardzo trudnych warunkach w plenerze wilgotnosci ale powiem wam ze tak bardzo sie nie mecze jak wczoraj bynajmniej mam mozliwosc pójscia do toalety ( nawet jesli musze długo czekac w kolejce ) Ale ja mam. A odnosnie tych osób z komisji ...hmm napewno byli zmeczeni nie da sie ukryc, ale zapewne byli traktowani o milion razy lepiej niz my wiec nei porównujmy tego. Było jak było oby w Wrocławiu bardziej sie postarali!
ed999 mężczyzna
14 marca 2010 o 12:32
Zgłoś do moderacji
[cytat=jolxxx]ej ej ludzie 😃 bez takich kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie😉 ed999: byles na jakims castingu ? 😉 jesli nie jedz i sie przekonaj 😃 a nie oceniaj innych fakt faktem troche juz wszyscy za bardzo narzekaja 😉)ja pojade i sie przekonam 😜 ale naprawde ja nie odpuszcze 😉 za bardzo pyskata jestem wiec jak dalej tak beda robic jak robia no to nie wiem jak sie zachowam ale napewno tego nie przemilcze..😉[/cytat]
Bylem na castingu, pewnie nawet będzie to widac, bo trudno się ukryć przed kamerą, siedząc w pierwszym rzędzie. A jak było na innych, to też wiem 🙂
ed999 mężczyzna
14 marca 2010 o 12:44
Zgłoś do moderacji
[cytat=syberia]... A odnosnie tych osób z komisji ...hmm napewno byli zmeczeni nie da sie ukryc, ale zapewne byli traktowani o milion razy lepiej niz my wiec nei porównujmy tego. Było jak było oby w Wrocławiu bardziej sie postarali![/cytat]
Tak, na pewno producenci programu poproszą, by specjalnie dla uczestników główne jury stanęło na końcu ogonka "po numerek" 😃 BRAWO !! To dopiero nowa formuła programu. WYPAS !!
jolxxx kobieta, 32
Stopnica
14 marca 2010 o 12:50
Zgłoś do moderacji
bestia666: to o ktorej godzinie trzeba byc zebym ja dostala numerek ??
Ej nie martwcie sie bedzie dobrze 😃D
xxJolxx
sru mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 5
14 marca 2010 o 13:02
Zgłoś do moderacji
Zgroza, obłuda ludzi którzy mają władzę, mówię o medium tvp, nie zna granic. Podstawiając pajaca na forum próbującego wybielić katastrofę jaką jest program śpiewaj i walcz, uwidoczniło to jeszcze bardziej. Szkoda, że w tą gierkę dała się wciągnąć pani Prońko, bo traci szacunek i autorytet, którym niewątpliwie darzyli ją młodzi i starsi. Co do Kościkiewicza to pewnie dla pieniędzy sprzedałby ...szkoda gadać, przez takich ludzi w polskiej muzyce rozrywkowej panuje kicz. Muzyka środka, która jest jednocześnie ambitna na wysokim poziomie artystycznym, a zarazem przystępna dla przeciętnego zjadacza chleba, nie jest lansowana w Polsce prawie w ogóle. Marnuje się kolejne pokolenie zdolnych ludzi. Media kreują szmirę najtańszym kosztem i chęcią ogromnych zysków. Śpiewaj i walcz to nic innego jak wielka ściema zrobiona dla kasy. Owszem nie twierdzę żeby tvp1 nie zarabiało, ale ten program to już przekręt ,a nie uczciwy biznes.
Skoro się nie ma pieniędzy na statystów, ochronę, zapewnienie podstawowych środków bezpieczeństwa, higieny itd, to naraża się ludzi na ryzyko utraty zdrowia i życia. Pewnie ktoś by się ocknął jak wydarzyłoby się nieszczęście. Producent tego programu jest niemoralny. Wstydźcie się, żeby zapraszać dzieci a po kilku godzinach gniecenia ich z instrumentami muzycznymi w nieopanowanym tłumie i duchocie wpuścić je na nagranie programu trwającego prawie do pierwszej w nocy, bez możliwości zjedzenia, napicia się, tylko dlatego, że chcecie zaoszczędzić na statystach? Powinna się wami zająć instytucja ochrony praw dziecka i prokuratura bydlaki.
Ludzie, nic wam nie da komercyjne show z góry wyreżyserowane, a przewrotnie nazwane castingiem na potrzeby oszczędnościowe producenta. TVP po prostu kłamie tak samo jak inne media, w wyrafinowany perfidny sposób i dlatego nie warto uczestniczyć ba, przyłożyć ręki do tego oszustwa. Nie bierzcie udziału i nie oglądajcie tego gniotu, bo to uwłoczy waszemu człowieczeństwu.
taktaktak kobieta, 33
Wiocha nad morzem ;)
Nagrań: 14, Postów: 2707
14 marca 2010 o 13:06
Zgłoś do moderacji
ed999 pisze:
Skończcie swoje żale i przyjmijcie - tak wyglądają castingi, na które przychodzą tysiace ludzi, nie tylko muzyczne castingi. Trzeba się z tym pogodzić i przystać na to decydując się na start. Inaczej lepiej sobie darować. Przymusu nie ma. Nikt nikogo do udziału nie zmusza !
Jak pójdziesz na casting chociażby do Szansy na Sukces (program odziwo też z TVP) to pogadamy... Otóż castingi nie muszą wcale tak wyglądać i ten program jest tego doskonałym przykładem. Przynajmniej obowiązuje lista i nie ma takiego czegoś jak w ŚiW że ludzie się "zabijają" o numerek.
Moje serce to jest muzyk, improwizujący :)
ed999 mężczyzna
14 marca 2010 o 13:11
Zgłoś do moderacji
[cytat=sru]Zgroza, obłuda ludzi którzy mają władzę, mówię o medium tvp, nie zna granic. Podstawiając pajaca na forum próbującego wybielić katastrofę jaką jest program śpiewaj i walcz, uwidoczniło to jeszcze bardziej. Szkoda, że w tą gierkę dała się wciągnąć pani Prońko, bo traci szacunek i autorytet, którym niewątpliwie darzyli ją młodzi i starsi. Co do Kościkiewicza to pewnie dla pieniędzy sprzedałby ...szkoda gadać, przez takich ludzi w polskiej muzyce rozrywkowej panuje kicz. Muzyka środka, która jest jednocześnie ambitna na wysokim poziomie artystycznym, a zarazem przystępna dla przeciętnego zjadacza chleba, nie jest lansowana w Polsce prawie w ogóle. Marnuje się kolejne pokolenie zdolnych ludzi. Media kreują szmirę najtańszym kosztem i chęcią ogromnych zysków. Śpiewaj i walcz to nic innego jak wielka ściema zrobiona dla kasy. Owszem nie twierdzę żeby tvp1 nie zarabiało, ale ten program to już przekręt ,a nie uczciwy biznes. Skoro się nie ma pieniędzy na statystów, ochronę, zapewnienie podstawowych środków bezpieczeństwa, higieny itd, to naraża się ludzi na ryzyko utraty zdrowia i życia. Pewnie ktoś by się ocknął jak wydarzyłoby się nieszczęście. Producent tego programu jest niemoralny. Wstydźcie się, żeby zapraszać dzieci a po kilku godzinach gniecenia ich z instrumentami muzycznymi w nieopanowanym tłumie i duchocie wpuścić je na nagranie programu trwającego prawie do pierwszej w nocy, bez możliwości zjedzenia, napicia się, tylko dlatego, że chcecie zaoszczędzić na statystach? Powinna się wami zająć instytucja ochrony praw dziecka i prokuratura bydlaki. Ludzie, nic wam nie da komercyjne show z góry wyreżyserowane, a przewrotnie nazwane castingiem na potrzeby oszczędnościowe producenta. TVP po prostu kłamie tak samo jak inne media, w wyrafinowany perfidny sposób i dlatego nie warto uczestniczyć ba, przyłożyć ręki do tego oszustwa. Nie bierzcie udziału i nie oglądajcie tego gniotu, bo to uwłoczy waszemu człowieczeństwu.[/cytat]
Możesz chociaż podpisz, jaką telewizję komercyjna reprezentujesz, żeby było jasne na czyja korzyść chcesz zdyskredytować publiczne media ;] Umiesz tylko obrażać i oskarżać w sposób, ktory chwilami podpada pod paragraf. I jeszcze paradoksalnie straszysz prokuraturą. Ktoś, kto rzuca oszczerstwa NIE BEDĄC tam, zasługuje na pogardę, jak i ten, który nazywa kogoś bydlakiem lub oskarża o chęć czerpania zysku producentów czy jury, nie mająć na to ani podstaw, ani tym bardziej dowodów. Przypomnieć należy, że to widzowie głosują i oni już wybrali laureatów poprzedniego programu. W sumie ten post nie wymaga repliki, bo kompromituje autora. A odpowiedź nie niego przyprawia mnie o niesmak brudzenia sobie rąk poprzez styczność z tą wypowiedzią, wynikającą z konieczności cytatu. No to sru z Toba 😃
Edytowano 14 marca 2010 o 13:42.