yani kobieta
Nagrań: 109, Postów: 361
3 stycznia 2010 o 15:48
Zgłoś do moderacji
taktaktak pisze:
No przecież oni mają umowę z ZAIKS i to nie jest tajemnica. Jak dla mnie nie ma co marudzić, bo i tak nigdy nie będą wszyscy zadowoleni bo nie będzie piosenek które sobie każdy życzy. Nie mogą spełnić oczekiwań wszystkich tutaj obecnych. I tak to najlepszy polski portal z karaoke online - jakelvis.pl się do isinga nie umywa...
... racja ... "jeszcze się taki nie narodził, co by każdemu dogodził" ... ale tu tylko się rzuca pomysły ... to nie konkurs na to, co kto mądrzejszego powie ... nie wiem po co ty przepychanki i wyśmiewanki ... każdemu COŚ się marzy i tyle ...
... a o umowie z ZAIKSEM nie wiedziałam ... dzięki za wyjaśnienia ... ;o)
P.S. to w końcu "jak Elvis" jest lepsze? ... bo z tego co napisałaś, to wynika, że jednak iSing ;o) ... aaaa pójdę tam i sama zobaczę ;o) ...
Kochaj wszystkich, ufaj niewielu, nie czyń krzywdy nikomu.
- William Shakespeare -
Konto usunięte
3 stycznia 2010 o 15:54
Zgłoś do moderacji
yani
To ze nie da sie zmieniac tonacji wynika tylko i wylacznie z tego jaki format ma aranzacja. Aranzacje w ISing maja format Audio wiec nie ma mozliwosci zmiany tonacji. Na innych stronach sa systemy ktore pracuja z aranzacjami w formacie MIDI lub KAR gdzie te drugie takze sa formatem MIDI. Format midi w odpowiednim oprogramowaniu da sie zmienic tonacje i wiele wiecej. O czym mowilem wczoraj.
Jezeli chodzi o repertuar to nawet onet Spiewaj jak Elvis ma lepszy, bo ma wiecej starych klasykow niz tutaj.
Sa numery ktore byly spiewane po kilka razy, i swiadczy to o tym ze repertuar nie ma zainteresowania.
Z samych polskich wykonawcow jest tyle ze mozna kazdego zadowolic. Tylko tu jest jakas inna kolej rzeczy. Ja chce wiecej muzyki bo po to tu przychodze aby spiewac. Amen
yani kobieta
3 stycznia 2010 o 16:04
Zgłoś do moderacji
... filipzkonopii ... dziękuję za wyjaśnienia ... ja nie wnikam z techniczne detale, bo przychodzę tu po to samo co ty - pośpiewać ... reszty wyjaśniać nie będę - bo już to pisałam, a nie lubię się powtarzać ...
... a co do tego portalu "jakElvis" ... no wybaczcie ... przespacerowałam się tam, przesłuchałam kilku podkładów i nie jestem zachwycona ... ale może w tygodniu spróbuję się tam zalogować i coś nagrać ... być może wtedy zmienię zdanie ...
- William Shakespeare -
piop mężczyzna, 34
Łódź
Nagrań: 3, Postów: 525
3 stycznia 2010 o 16:31
Zgłoś do moderacji
To jest portal do śpiewania, jak chcesz sobie skórki pozmieniać lub profil to idź na nk albo fotke
Nagrań: 14, Postów: 2707
3 stycznia 2010 o 18:00
Zgłoś do moderacji
yani pisze:
taktaktak pisze:No przecież oni mają umowę z ZAIKS i to nie jest tajemnica. Jak dla mnie nie ma co marudzić, bo i tak nigdy nie będą wszyscy zadowoleni bo nie będzie piosenek które sobie każdy życzy. Nie mogą spełnić oczekiwań wszystkich tutaj obecnych. I tak to najlepszy polski portal z karaoke online - jakelvis.pl się do isinga nie umywa...
... racja ... "jeszcze się taki nie narodził, co by każdemu dogodził" ... ale tu tylko się rzuca pomysły ... to nie konkurs na to, co kto mądrzejszego powie ... nie wiem po co ty przepychanki i wyśmiewanki ... każdemu COŚ się marzy i tyle ...
... a o umowie z ZAIKSEM nie wiedziałam ... dzięki za wyjaśnienia ... ;o)
P.S. to w końcu "jak Elvis" jest lepsze? ... bo z tego co napisałaś, to wynika, że jednak iSing ;o) ... aaaa pójdę tam i sama zobaczę ;o) ...
jakelvis.pl jak dla mnie beznadziejnee.... nie można regulować tempa podkładu z głosem przez co jest zawsze opóźnienie...
I tak jak mannzer napisał - trzeba mieć kamerkę a z tym kasowaniem to śmiechu warte. Prawie bym zapomniała o fatalnej linii melodycznej której nie idzie wyłączyć bo mają pliki midi a nie audio...
A o umowie z ZAIKS jest napisane na samym dołu każdej strony w prawym dolnym rogu
🙂
No dobra, każdemu coś się marzy, są tacy co tak robią ale są też tacy co tak naciskają na moderatorów i ciągle narzekają że ja będąc na ich miejscu chyba bym zwariowała...
Edytowano 3 stycznia 2010 o 18:04.
Moje serce to jest muzyk, improwizujący :)
Konto usunięte
3 stycznia 2010 o 18:00
Zgłoś do moderacji
Ising wyroznia sie tym ze ma najlepszej jakosci nagrania i jak ktos sie postara to ma takze dobry miks. Wiec jezeli chodzi o kwestie technciczne to ising bije na glowe swiatowe strony karaoke. Jedyne co mi brakuje to wiecej repertuary z lat 70, 80 90.
I czestrze updatowanie piosenek. Zmiana tonacji jest ZBĘDNA
yani kobieta
3 stycznia 2010 o 18:46
Zgłoś do moderacji
filipzkonopi pisze:
Ising wyroznia sie tym ze ma najlepszej jakosci nagrania i jak ktos sie postara to ma takze dobry miks. Wiec jezeli chodzi o kwestie technciczne to ising bije na glowe swiatowe strony karaoke. Jedyne co mi brakuje to wiecej repertuary z lat 70, 80 90.
I czestrze updatowanie piosenek. Zmiana tonacji jest ZBĘDNA
... ok ... żeby nie było ... miałam tu nie reklamować ŻADNYCH stron, ale może przespaceruj się na stronę karaoke, o której już wspominałam (adres poniżej) ... jej minusem jest to, że jest w części płatna ... ale jest sporo darmowych utworów do nagrywania ... polecam wybranie sobie piosenki i przesłuchanie jakości podkładu oraz przeglądnięcia możliwości operacji na tychże podczas ich nagrywania i udostępniania ... jedyne, co mnie tam denerwuje to chórki w niektórych piosenkach ... ale niektórzy po prostu tak wolą ... a co jest zbędne TUTAJ czy gdzie indziej, a co nie - to jest sprawa INDYWIDUALNA ... jak pisałam - każdemu marzy się co innego ... pozwól czasami na to, żeby ktoś się z tobą NIE ZGADZAŁ ...
http://www.thekaraokechannel.com/online#
- William Shakespeare -
Konto usunięte
Bobrowniki Wlk.-Tarnów
4 stycznia 2010 o 16:17
Zgłoś do moderacji
Ja również bym chciała więcej piosenek
🙂pozdrawiam wszystkich isingowiczów!!
😉
Ucha nadstawiam, słucham jak gra. Muzyka we mnie - w muzyce ja.
sylvja kobieta, 35
Łódź
Nagrań: 4, Postów: 79
5 stycznia 2010 o 22:59
Zgłoś do moderacji
jedyne co chciałabym, to aby poprawić błędy:
1. W tekstach bardzo często są błędy, potem co młodsze dzieci śpiewają jakieś pierdoły po angielsku, bo nie zdają sobie sprawy, że jest źle, o polskiej ortografii nie wspomnę -.-'
2. Ostatnio coś jest nie tak z podkładami, po nagraniu zacinają się.
3. Slajdy usuwają się z nagrań po dodaniu kolejnego zdjęcia na listę.
ktoś ma coś jeszcze?
"One good thing
about music,
when it hits you,
you feel no pain"
[Bob Marley]
24 stycznia 2010 o 19:01
Zgłoś do moderacji
a ja bym chciała zmianę tonacji hmmmm fajnie by było ,ale stronka jest naj naj naj GRATULUJĘ
robertas19 mężczyzna, 35
Piła (woj. wielkopolskie)
Nagrań: 12, Postów: 6728
25 stycznia 2010 o 16:00
Zgłoś do moderacji
Ja osobiście, już żadnych zmian nie chcę. Ising dał nam już palec w formie komentarz przed gwiazdkami w nagraniach, ale niektórzy domagają się już całej ręki. Niektórym to się w ogóle nie dogodzi
😉
Chociaż, doszedłem do wniosku, że jedna zmiana, by się jeszcze przydała
😉
Edytowano 30 stycznia 2010 o 20:19.
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...