adamo007 mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 1273
5 lipca 2011 o 17:29
Zgłoś do moderacji
Może ja wyjaśnie jak ja to widzę. A więc rejestrujecie się tam , macie przesłać chyba nagranie i oni wybierają ich zdaniem 150 najlepszych występów. W USA widziałem że dostawali koperty z zaproszeniem na casting przed jurorami, więc u nas te osoby dostaną zaproszenie na występ i wtedy jest występ przed jury. Uważam że to trochę nie fair bo inni też by się chcieli sprawdzić, mógł być chociaż casting by same dobrze śpiewające osoby się dostały dalej, a tu klops. Ale i tak trzymam za wszystkich kciuki.
damian5017 mężczyzna, 31
Wrocław
Nagrań: 6, Postów: 294
5 lipca 2011 o 17:36
Zgłoś do moderacji
ale dlaczego to jest od lat 18 ,wszystkie show muzyczne były od 16 lat
linamusic kobieta, 39
Lublin
Nagrań: 11, Postów: 114
5 lipca 2011 o 20:29
Zgłoś do moderacji
Angiepin, dzięki za info! zarejestrowałam się jeszcze raz i już jest ok
😉 pozdrawiam!
🙂
...bo niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy
damian5017 mężczyzna, 31
Wrocław
Nagrań: 6, Postów: 294
6 lipca 2011 o 12:26
Zgłoś do moderacji
Ale o co tak szczegółowo chodzi jak wysłałem zgłoszenie ,że co oni będą teraz słuchać moje wykonanie ,i jak się im ono spodoba to zadzwonią żebym przyszedł na pre-casting ,to jest trochę głupie ,bo jak już robią selekcje w internecie to po co robić jeszcze pre-casting?
adamo007 mężczyzna
6 lipca 2011 o 13:00
Zgłoś do moderacji
Nie, nie. Teraz chyba wysyłasz nagranie, albo coś w tym stylu i potem oni zapraszają Cię na casting (normalny) przed jurorami. 150 osób tylko wystąpi przed nimi.
http://wiadomosci.mediarun.pl/artykul/media-telewizja,the_voice_of_poland_jesienia_w_tvp2,10416,4,1,1.html
poczytajcie sobie. Będzie aplikacja w której się nagrywa swój głos.
adamo007 mężczyzna
6 lipca 2011 o 14:47
Zgłoś do moderacji
Nie no myślę że nie. Ale zastanawia mnie określenie że do wygrania jest "międzynarodowy kontrakt". Aha musicie liczyć się z tym że będą wokaliści normalni, nie tylko amatorzy. Bo np. w The Voice US wygrał koleś który nagrał już dwie płyty.
linamusic kobieta, 39
Lublin
6 lipca 2011 o 15:22
Zgłoś do moderacji
adamo007 pisze:
Nie no myślę że nie. Ale zastanawia mnie określenie że do wygrania jest "międzynarodowy kontrakt". Aha musicie liczyć się z tym że będą wokaliści normalni, nie tylko amatorzy. Bo np. w The Voice US wygrał koleś który nagrał już dwie płyty.
Oglądam sobie ukraińską wersję - tam też cały czas mówią o kontrakcie międzynarodowym (z Universal Music). Czyli chodzi nie tylko o wydanie płyty w swoim kraju, ale również o promowanie uczestnika i jego płyty na poziomie międzynarodowym
🙂
linamusic kobieta, 39
Lublin
6 lipca 2011 o 16:39
Zgłoś do moderacji
zależy z jakiej perspektywy na to popatrzeć
🙂) profesjonaliści też mogą powiedzieć, że "jest to niesprawiedliwe jak jakiś amator zupełnie przez przypadek okazuje się w takim programie i nagle staje się gwiazdą, a ktoś, kto przez całe życie się kształci, wygrywa różne konkursy, kończy szkoły muzyczne, tworzy własne piosenki... nie ma możliwości się pokazać przed szerszą publicznością..."
🙂) Z tym że prawda jest taka, że jak ktoś ma talent, to nie ważne, ile lat spędził na scenie, ile konkursów wygrał... Może wyjść na scenę po raz pierwszy i zauroczyć wszystkich swoją osobowością i wokalem. A można być super wykształconym i doświadczonym i nie zrobić wrażenia...