adamo007 mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 1273
2 maja 2011 o 08:34
Zgłoś do moderacji
Zapewne już słyszeliście że TVP 2 na jesień szykuje nowy program. Jest to The Voice. Program, który powstał w Holandii w 2010r. Obecnie planowana jest tam druga edycja, a we wtorek 26 kwietnia program ten miał premierę w USA. Osiągnął wynik 11,775 mln oglądalności. Póki co nie ma informacji o castingach i jurorach, natomiast mówi się o prowadzących. Najbardziej prawdopodobni to Hubert Urbański i Maciej Kurzajewski. Program miałby stanowić konkurencję dla X Factor.
Etap castingu różni się chyba najbardziej od innych programów. Przedstawię formułę jaka jest w USA.
4 jurorów wśród nich Christina Aguilera i Adam Levine z Maroon 5 siedzą w czerwonych fotelach tyłem do sceny. Mają do dyspozycji specjalny guzik, a ich fotele są postawione na podświetlanym podwyższeniu, które się zaświeca po wciśnięciu guzika. Wyświetla się informacja "I want You!". Jeśli tylko jeden z jurorów wciśnie guzik automatycznie stanie się mentorem uczestnika, natomiast jeśli więcej jurorów wciśnie wspomniany guzik decyzja w sprawie mentora przypada uczestnikowi. Jeśli zaś żaden z jurorów nie wciśnie guzika uczestnik żegna się z programem. Program jest podzielony na 3 części: casting, następnie widziałem jakiś ring i programy na żywo. Zwycięzca wersji w Ameryce zgarnia kontrakt płytowy z Universal Republic i 100 tysięcy dolarów.
Info także tutaj:
http://film.interia.pl/telewizja/wiadomosci/news/konkurencja-dla-x-factor,1632030,3604
http://media2.pl/media/78005-tvp2-szykuje-odpowiedz-na-x-factor-(wideo).html
halamadrid mężczyzna, 35
Warszawa
Nagrań: 5, Postów: 1308
2 maja 2011 o 15:56
Zgłoś do moderacji
Jeśli dwójka się za to bierze, to można szykować się na niezłe show. Bitwa na głosy daje radę. Szansa na sukces to marka sama w sobie. Tak to leciało też jest niezłe. Można się rozejrzeć, bo pomysł programu jest bardzo oryginalny.
Nemo est casu bonus
donhuan mężczyzna, 86
Nagrań: 1, Postów: 1574
3 maja 2011 o 12:26
Zgłoś do moderacji
Myślę,że jeśli Dwójka tego powiem wprost nie spieprzy jak TVN X Factor,no to powinien być miód,cud,i orzeszki.Pycha,czekam niecierpliwie.Adamo myślę,że Water czy Uspoken,ale to tylko mój gust.
adamo007 mężczyzna
9 maja 2011 o 18:29
Zgłoś do moderacji
Heheh dzięki. No nie wiem kurcze wszystkie mają taki przekaz. Nie są o byle czym...
adamo007 mężczyzna
16 maja 2011 o 15:40
Zgłoś do moderacji
Według informacji które się pojawiają jurorem miałby być Nergal. Mogło to by być ciekawe. A wie ktoś gdzie on robił karierę za granicą? Bo ja się zbytnio nim nie interesuję jako muzykiem.