28 września 2012 o 20:42
Zgłoś do moderacji
mam pytanie .. co do tej instrukcji jak naprawić ten błąd powyżej.. a dokładniej chodzi o to: 1. Prawym klawiszem myszy [PKM] kliknij na ikonę głośniczka po prawej w rogu.
2. Wybierz "Otwórz regulację głośności".
3. W oknie które się pokaże wciśnij "Opcje", a następnie wybierz "Właściwości".
4. Przy "Ustawienia głośności" zaznacz kropkę "Nagrywanie" i wciśnij OK.
5. W oknie "Regulacja nagrywania", które powinno się pokazać po tej operacji zaznaczasz ptaszkiem z którego "wejścia" dźwięk ma być nagrywany i TU regulujesz poziom NAGRYWANIA.
GDZIE ROZPOCZĄĆ TO NAPRAWIANIE, BO NIE MAM POJĘCIA..CHODZI MI O PIERWSZY KROK.. GDZIE ZNALEŹĆ TĄ IKONĘ GŁOŚNICZKA PO PRAWEJ W ROGU? proszę, odpiszcie i pomóżcie mi, bo nie moge nic nagrać bo nie słychać mnie wcale, nie działa mi mikrofon..
exciter mężczyzna, 45
Nagrań: 119, Postów: 498
2 października 2012 o 19:43
Zgłoś do moderacji
Standardowo jest ona na pasku zadań, jeżeli jej tam nie masz to:
1. Start
2. Ustawienia
3. Panel sterowania
i tu powinna się takowa znajdować (tylko większa) z podpisem "Dźwięki i urządzenia audio"
jak w to klikniesz dwukrotnie to powinno otworzyć się okno Właściwości. Tam masz zakładkę Głośność i w zarysie 'Głośność urządzenia' przycisk Zaawansowane. Po kliknięciu w to powinien się otworzyć panel Regulacja głośności i dalej jak od punktu 3 w poprzednim opisie.
Przypominam że cała procedura dotyczy WindowsXP. W vista i 7 jest zupełnie inaczej.
Exciter
sylwix0 kobieta
Nagrań: 0, Postów: 6
11 października 2012 o 18:50
Zgłoś do moderacji
Czy da się jakoś połączyć mikrofon z wejściem xlr/jack 6.3 (?nie znam się na tym) z komputerem?
maravilha kobieta, 35
Sesimbra
Nagrań: 0, Postów: 13
13 października 2012 o 20:01
Zgłoś do moderacji
hey, jak ustawic opcje dzwieku by podklad przy przesluchaniu byl ciut cizszy niz moj glos? - podklad mnie zaglusza i nie slychac jak spiewam (bez podkladu to zupelnie inna bajka..)
jakies pomysly?
10 grudnia 2012 o 13:44
Zgłoś do moderacji
hey wam wszystkim. mam pewien problem. a mianowicie gdy chce sie nagrac to niby muzyka leci ale ja jej nie slysze. mikrofonu tez. nastepnie gdy wyjde ze strony ising,pl chce posluchac muzyki to nie mam glosu w laptopie xD nie wiem o co w tym chodzi, jak nagrywam sie normalnie kamerka to jest wszystko ok, a jak tylko zaczne korzystac z tej strony to sie wszystko wali.. mozecie mi cos doradzic?
śpiewać każdy może;)
Konto usunięte
Chojnice
daniel17177 mężczyzna
Szczecin/Wrocław/Londyn
Nagrań: 1, Postów: 1
28 grudnia 2012 o 21:33
Zgłoś do moderacji
czesc mam problem jak widze kazdy 😉 mam mikrofon trust i jest zainstalowany do lapka dziala bo wylapuje glos tylko siebie nie slysze pomocy i odrazu dzieki 😉
leinaD
eczarna4 kobieta, 39
Braniewo-Tuczno
Nagrań: 0, Postów: 3
29 grudnia 2012 o 15:15
Zgłoś do moderacji
Witam mam taki problem😉kupiłam córce karaoke for fun i nie działa mi mikrofon:-(mam laptopa asus i program vista,u męża który ma W7 działa bez zarzutu a u mnie nic i mam wszystko ustawione,bo przy tym karaoke jest instrukcja co zrobić jak nie działa a u mnie nie:-(pomóżcie proszę bo córka się zawiedzie,że dostała karaoke pod choinkę a tu nic.Będę wdzięczna za każdą pomoc,Dziękuję z góry
eczarna4
exciter mężczyzna, 45
eczarna4 kobieta, 39
Braniewo-Tuczno
30 grudnia 2012 o 16:03
Zgłoś do moderacji
Do mnie to pytanie na temat Elbląga?
eczarna4
exciter mężczyzna, 45
30 grudnia 2012 o 21:39
Zgłoś do moderacji
tak. bo zanim to wytlumacze to zdazysz dojechac, ja to poustawiam i wrocisz
Exciter
eczarna4 kobieta, 39
Braniewo-Tuczno
31 grudnia 2012 o 18:20
Zgłoś do moderacji
Tak to chyba w drodze do Braniewa jak kiedyś będę jechać:-(a do Elbląga mam jakieś 320 km
eczarna4
ftalo mężczyzna, 29
RTA
Nagrań: 51, Postów: 220
31 grudnia 2012 o 20:20
Zgłoś do moderacji
haha,fajna dyskusja.Nie polecam visty,zresztą win7 także nie.Te systemy to jakaś masakra,wczoraj miałem pierwszy kontakt. Mikrofon trzeba testować na początku offline,czyli na dowolnym programie do nagrywania i ustawiać parametry
Konto usunięte
2 stycznia 2013 o 14:55
Zgłoś do moderacji
Ludzie szlachetne ; w żaden możliwy i niemożliwy sposób nie jestem w stanie zarejestrować wokalu i jeno słychać grajków . Mało tego ; przed zapisem nie jestem w stanie wykonać 10 -cio sekundowego testu głośności wokal - podkład .Po kliknięciu w prostokącik ; zmienia barwę na szarą i prostu mnie " wywala " . N ie rozumiem tej sytuacji , gdyż nic nie robiłem ze sprzętem ; mikrofon działa , fonia również ; więc o co tu chodzi ?.........
Mikrofon działa jedynie przed nagraniem kawałka i w opcji - zaśpiewaj bez nagrywania ; zaś
inny wariant jest niewykonalny..... .
Pomożecie ? , tak mi się chce coś zanucić przed zgonem po półtorarocznej przerwie a tu ...lipa na całego ..... : /
Nawet najdłuższe spotkanie kończy się rozstaniem .