Nie mogę odsłuchać nagranej piosenki.
Mam system operacyjny- "Windows 7" i przeglądarkę internetową : "Google Chrome".
Kamera działa.
Mikrofon mam ustawiony na opcję : "Default" i przerabiałam różne jego głośności, tj.: od 50 % do 100 %.
Podczas śpiewu pasek zielony się pojawia.
W innych źródłach dźwięku, tj. "Mic 1", "Line 1", "Mikrofon (Realtek High Definition)", też mikrofon nie działa.
Nie pokazuje mi się po otwarciu nagrywania do góry przy pasku komenda-"strona ising.pl chce korzystać z kamery i mikrofonu ", bym mogła klikać w okienko z napisem : "Zezwalaj".
Przeczytałam załączoną instrukcję na stronie ising.pl i w tym tkwi problem.
Oto załączona instrukcja.
"Moje nagranie się nie odtwarza
Jeżeli korzystasz z przeglądarki Chrome w wersji 27 oraz wyższej może u Ciebie występować problem z niezapisywaniem nagrania.
Twoja wersja przeglądarki to: Chrome/43.0.2357.124 – Problem Cię dotyczy
🙁
Przyczyną problemu jest wprowadzenie w przeglądarce Chrome nowych zabezpieczeń, które wymagają od użytkownika dodatkowego potwierdzenia dostępu do mikrofonu. Oznacza to, że oprócz udzielenia dostępu do mikrofonu we wtyczce Flash należy również dodatkowo udzielić go przeglądarce Chrome.
Komunikat, który prosi o udzielenie dostępu jest mało widoczny, przez co często bywa pomijany. Jego pominięcie powoduje, że iSing nie może nagrać dźwięku z mikrofonu i wynikiem jest popsute nagranie. Aby udzielić przeglądarce Chrome dostępu do mikrofonu kliknij „Zezwalaj":