Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
audiatur et altera pars
"Jedyne czego żałuje w życiu, to tego, że nie jestem kimś innym."
adzia523 pisze:
sylvja pisze:jeśli chodzi o śpiew, uważam, że trzeba chodzić na castingi do programów komercyjnych, na castingi do zespołów.albozakręcić się gdzieś w grupie wokalnej, chodzić na warsztaty. tam ktoś zna kogoś, kto zna kogoś, kto zna kogoś, kto mógłby wspomnieć o Tobie gdyby coś)
no właśnie ale te " gdyby coś" to bardzo zjawiskowe wydarzenieDlaczego nasze rodowite polskie wokalistki są spychane na szare marginesy ..a taka Doda ..poświeci tyłkiem ..cyckami , pokaże to i owo na koncercie i Gwiazda estrady ...LITOŚCI !!!!!! sam wniosek się nasuwa : U NAS ODBIERA SIĘ WIZJĘ A NIE FONIE .
"One good thing
about music,
when it hits you,
you feel no pain"
[Bob Marley]
wysy665 pisze:
Pieprzyć głos, nie ma on żadnego znaczenia. Zrób sobie cycki - im większe tym lepsze. Dobrze też być idiotką / wyglądać jak idiotka / zachowywać się jak idiotka lub, najlepiej wszystkie powyższe. Zatańcz z gwiazdami, zaśpiewaj też z nimi, ewentualnie prześpi się z jakąś. Pytanie skąd wziąć w Polsce gwiazdę? No dobra przesadzam. Wystarczy jakiś naturszczyk z podrzędnego serialu. Niech ktoś ci napisze jakiś prosty wpadający w ucho, tekst - beznamiętny jak większość społeczeństwa, nieskomplikowany, w końcu nasi współplemieńcy muszą, choć w części go zrozumieć. Po namyśle - nie muszą. Tekst może być bez sensu i najlepiej o miłości. Vide Pan i Pani. Fajnie jak będziesz go śpiewać pod prostą wpadającą w ucho melodię, taką jak setki innych wpadających w ucho melodii. Proponuję też nagrać wersję z mocnym bitem, żeby można było go puszczać na potańcówkach w remizie. Pokaż koniecznie swoje partie intymne, tak by trafiły do wszystkich brukowców, ewentualnie nagraj ostre igraszki na kasetę i przypadkiem niech trawią na forum publiczne. Nie jesteś przypadkiem lesbijką? Warto być lesbija, albo, chociaż całować się publicznie z przyjaciółkami z branży. Nosisz majtki? - Przestań gwieździe nie wypada. Adoptuj dziecko, czarne, czerwone, żółte, im bardziej kolorowe tym lepiej. Naćpaj się czegoś i rozbijaj się furą po pijaku. Napisz swoją biografię ( zleć to komuś - gwizdy nie piszą) zanim skończysz dwadzieścia dwa lata. Cycki było już oni nich? Nie ważne cycków nigdy za mało. Duże i na widoku, w końcu to dobro publiczne jak biblioteki tylko taniej, bo nie trzeba się zapisywać i wyrabiać karty za dychę. Idąc za głosem Kazika - "jak bardzo s***isz się by sprzedać swą muzykę" - podpowiem, nie ma granic im bardziej tym więcej sprzedasz. PS. Moim skromnym zdaniem gwiazdy skończyły się, gdy przestał wystarczyć instrument i wykonawca, ewentualnie zespół, a otoczka i blichtr zaczęły stanowić podstawę "sztuki". A jak już uda Ci się zostać gwiazdą, co z pomocą moich wskazówek musi w końcu nastąpić. Nie zapomni splunąć sobie w odbicie w lustrze, tak z wdzięczności do mnie, że Ci pomogłem. Serdecznie pozdrawiam Błażej.
"One good thing
about music,
when it hits you,
you feel no pain"
[Bob Marley]
anusha1992 pisze:
Jetem ciekawa jak rozwinie sie nasz rynek muzyczny za 5 lat. Co sie zmieni i czy DODA w końcu zmądrzeje xD
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
adzia523
adzia523
"Jedyne czego żałuje w życiu, to tego, że nie jestem kimś innym."
Moje serce to jest muzyk, improwizujący :)
"I'm taking it slow
Feeding my flame
Shuffling the cards of your game
And just in time
In the right place
Suddenly I will play my ace"
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!
Tym razem wśród nowości znajdziecie emocjonalny utwór Krzysztofa Zalewskiego „Lepiej już było”, energiczne „ARIGATO” EKIPY, romantyczne „Dwa dni” Bletki oraz popową piosenkę Damiano Davida „The First Time”. Do tego dochodzi kultowa „Wódka” zespołu Kult oraz nowa wersja podkładu do jednego z najbardziej znanych utworów w historii muzyki, czyli „Bohemian Rhapsody” zespołu Queen.
Zobacz więcej