Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
audiatur et altera pars
"Jedyne czego żałuje w życiu, to tego, że nie jestem kimś innym."
adzia523 pisze:
sylvja pisze:jeśli chodzi o śpiew, uważam, że trzeba chodzić na castingi do programów komercyjnych, na castingi do zespołów.albozakręcić się gdzieś w grupie wokalnej, chodzić na warsztaty. tam ktoś zna kogoś, kto zna kogoś, kto zna kogoś, kto mógłby wspomnieć o Tobie gdyby coś 😉)
no właśnie ale te " gdyby coś" to bardzo zjawiskowe wydarzenie 🙂 Dlaczego nasze rodowite polskie wokalistki są spychane na szare marginesy ..a taka Doda ..poświeci tyłkiem ..cyckami , pokaże to i owo na koncercie i Gwiazda estrady ...LITOŚCI !!!!!! sam wniosek się nasuwa : U NAS ODBIERA SIĘ WIZJĘ A NIE FONIE .
"One good thing
about music,
when it hits you,
you feel no pain"
[Bob Marley]
wysy665 pisze:
Pieprzyć głos, nie ma on żadnego znaczenia. Zrób sobie cycki - im większe tym lepsze. Dobrze też być idiotką / wyglądać jak idiotka / zachowywać się jak idiotka lub, najlepiej wszystkie powyższe. Zatańcz z gwiazdami, zaśpiewaj też z nimi, ewentualnie prześpi się z jakąś. Pytanie skąd wziąć w Polsce gwiazdę? No dobra przesadzam. Wystarczy jakiś naturszczyk z podrzędnego serialu. Niech ktoś ci napisze jakiś prosty wpadający w ucho, tekst - beznamiętny jak większość społeczeństwa, nieskomplikowany, w końcu nasi współplemieńcy muszą, choć w części go zrozumieć. Po namyśle - nie muszą. Tekst może być bez sensu i najlepiej o miłości. Vide Pan i Pani. Fajnie jak będziesz go śpiewać pod prostą wpadającą w ucho melodię, taką jak setki innych wpadających w ucho melodii. Proponuję też nagrać wersję z mocnym bitem, żeby można było go puszczać na potańcówkach w remizie. Pokaż koniecznie swoje partie intymne, tak by trafiły do wszystkich brukowców, ewentualnie nagraj ostre igraszki na kasetę i przypadkiem niech trawią na forum publiczne. Nie jesteś przypadkiem lesbijką? Warto być lesbija, albo, chociaż całować się publicznie z przyjaciółkami z branży. Nosisz majtki? - Przestań gwieździe nie wypada. Adoptuj dziecko, czarne, czerwone, żółte, im bardziej kolorowe tym lepiej. Naćpaj się czegoś i rozbijaj się furą po pijaku. Napisz swoją biografię ( zleć to komuś - gwizdy nie piszą) zanim skończysz dwadzieścia dwa lata. Cycki było już oni nich? Nie ważne cycków nigdy za mało. Duże i na widoku, w końcu to dobro publiczne jak biblioteki tylko taniej, bo nie trzeba się zapisywać i wyrabiać karty za dychę. Idąc za głosem Kazika - "jak bardzo s***isz się by sprzedać swą muzykę" - podpowiem, nie ma granic im bardziej tym więcej sprzedasz. PS. Moim skromnym zdaniem gwiazdy skończyły się, gdy przestał wystarczyć instrument i wykonawca, ewentualnie zespół, a otoczka i blichtr zaczęły stanowić podstawę "sztuki". A jak już uda Ci się zostać gwiazdą, co z pomocą moich wskazówek musi w końcu nastąpić. Nie zapomni splunąć sobie w odbicie w lustrze, tak z wdzięczności do mnie, że Ci pomogłem. Serdecznie pozdrawiam Błażej.
"One good thing
about music,
when it hits you,
you feel no pain"
[Bob Marley]
anusha1992 pisze:
Jetem ciekawa jak rozwinie sie nasz rynek muzyczny za 5 lat. Co sie zmieni i czy DODA w końcu zmądrzeje xD
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
adzia523
adzia523
"Jedyne czego żałuje w życiu, to tego, że nie jestem kimś innym."
Moje serce to jest muzyk, improwizujący :)
"I'm taking it slow
Feeding my flame
Shuffling the cards of your game
And just in time
In the right place
Suddenly I will play my ace"
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!