alleora kobieta, 45
Londyn
Nagrań: 20, Postów: 28
15 sierpnia 2009 o 20:03
Zgłoś do moderacji
Ja polecam Stiega Larssona ( Trylogia zaczynajaca sie od Dziewczyny z tatuazem smoka) oraz Guya Waltersa m.in " Okupacja"
Jesli lubisz mistyke i czary mary- Terry Goodkind - Miecz Prawdy. No i oczywiscie Janusza L. Wisniewskiego.
kaspo mężczyzna, 40
Kraków
Nagrań: 52, Postów: 6173
15 sierpnia 2009 o 20:07
Zgłoś do moderacji
Jesli ktos lubi fantastyke polecam Dana Simmonsa, jego Hypriona, Upadek Hyperiona, Endymiona i Triumf Endymiona.
Jesli ktos lubi powiesc grozy to Terror tez jeste dobry.
I ogolnie Neila Gaimana, jego powiesci sa polaczeniem horru, kryminalow i fantasy i nazwijamy to "stylu gotyckiego"
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
vilga kobieta, 31
Poznań
Nagrań: 3, Postów: 11
15 sierpnia 2009 o 20:31
Zgłoś do moderacji
Ze swojej strony mogę podsunąć Kinga, zwłaszcza ,,Zieloną milę" (jeśli chcesz się wzruszyć), ,,Carrie" (mistrzostwo w sztuce pisarstwa) i ,,Sklep z pamiątkami" (czy jakoś tak, jako dobrą powieść pełną tajemnic).
Ja tam Harrego Pottera lubię, dorastałam razem z kolejnymi częściami
😉
Samozachwyt jest największą nagrodą ;)
anaisanais kobieta
Warszawa
Nagrań: 49, Postów: 112
anetka1717 kobieta, 32
Warszawa
Nagrań: 61, Postów: 3814
15 sierpnia 2009 o 21:01
Zgłoś do moderacji
Zdecydowanie thillery Cobena.
`ironia lubi nas i ciągnie w dół
bocin mężczyzna, 35
Łódź Heliska
Nagrań: 15, Postów: 5446
15 sierpnia 2009 o 21:38
Zgłoś do moderacji
A ja mogę polecić książeczkę wojskową i sanepidu
😃
16 sierpnia 2009 o 22:59
Zgłoś do moderacji
cześć. Mogę polecić kilka wg. mnie dobrych książek
„Manuskrypt Chopina”- praca zbiorowa 15 autorów, co wiąże się z ciągłą, dunamiczną akcją, ciekawymi wątkami. Polecam jak ktoś lubi coś w rodzaju thriller-ów
"Uratuj mnie" - Guillaume Musso- dość pospolity wątek: wielka miłość, rozstanie, katastrofa lotnicza,... duch osoby zmarłej, przeznaczenie. Coś lżejszego.
"Slumdog- Milioner z ulicy" - Vikas Swarup Moim zdaniem książka a film to 2 rożne światy więc polecam.
Dla kogoś kto lubi odlecieć w realiach np. "Jedenaście minut"- lekkie, przyjemne, chyba raczej kobiece.
może określ chociaż w jakim rodzaju literatury gustujesz:]
wysy665 mężczyzna
Jelenia Góra
Nagrań: 114, Postów: 226
19 sierpnia 2009 o 12:17
Zgłoś do moderacji
Terry Prattchet, Neil Gailman, Charles Bukowski, Irvin Welsh, James Morrow, Christopher Moore, Curt Vonnegut Jr., Tove Jonsson ( dla młodszych - Muminki rządzą!!! - )
"Jedyne czego żałuje w życiu, to tego, że nie jestem kimś innym."