Konto usunięte
5 października 2010 o 13:45
Zgłoś do moderacji
Ja natomiast chciałbym polecić piękna książkę,na której podstawie nakręcono film , "Szkoła Uczuć"...
"Jesienna miłość" - Nickolasa Sparksa, naprawdę urzekająca książka
🙂
Pozdrawiam
cathaoir kobieta, 29
..gdzie Diabeł mówi 'Dobranoc'
Nagrań: 0, Postów: 8
3 grudnia 2010 o 18:59
Zgłoś do moderacji
Ursula K. Le Guin - 'Lawinia'
Powieść osadzona w realiach Eneidy Wergiliusza, gorąco polecam osobom lubującym się w takowych klimatach. W Eneidzie Lawinia była postacią poboczną - wiemy tylko tyle, że Eneasz ubiegał się o jej rękę. Ursula wyszła naprzeciw i opisała właśnie jej życie - muszę przyznać, że sprostała zadaniu, z nawiązką szczerze powiedziawszy. Piękna historia.
Po za tym muszę wręcz wspomnieć o 'Wiedźminie' Sapkowskiego. Cóż, nie mogłam się wręcz oderwać od telefonu - czytałam akurat książkę w wersji mbook'a. Średnio jedna książka dziennie i zarwane noce - jednak było warto. Fantastykę kocham ponad życie, nawet przy szanownym Harrym nie bawiłam się tak dobrze, mimo że dzieje czarodziei są równie ciekawe. Myślę, że jednak różnorodność postaci do mnie przemówiła, do wampira Regisa mam szczególny sentyment - charakterowi nie można nic zarzucić. Po za tym Jaskier i jego pseudo mądre przemyślenia jak i wypowiedzi.
- Jak się nazywa to uczucie w głowie,
uczucie tęsknego żalu, że rzeczy są takie,
jakie najwyraźniej są?
- Chyba smutek, panie.
13unique13 kobieta, 30
Marzenioowooo..
Nagrań: 0, Postów: 24
9 grudnia 2010 o 21:14
Zgłoś do moderacji
T.Borowicz "proszę państwa do gazu": P
UniQuE
venin kobieta, 27
Nagrań: 0, Postów: 3
17 grudnia 2010 o 23:25
Zgłoś do moderacji
Polecam ci pana Coelho z całym jego księgozbiorem.
Najbardziej lubię książki fantasty i melodramaty.
Z melodramatów: "Przeminęło z wiatrem" i "Wichrowe wzgórza".
Fantasty: Harrego Pottera bardzo lubię (każdy ma swój gust), "Rudowłosa" (Jaye Wells), "Ever" (Alyson Noel).
Zmierzch był taki sobie, bardzo się wynudziłam w drugiej części. Nie polecam 'gorąco' chociaż nie zaprzeczam, że całkiem, całkiem.
pozdrawiam 😉
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Paulo Coelho ♥
17 grudnia 2010 o 23:46
Zgłoś do moderacji
"Szczęściarz" , " Pamiętnik" , " List w butelce" - Nicholas Sparks
" Jedenaście minut" - Paulo Coelho
Jeżeli ktoś lubi coś o wampirach to jedyny ciekawy jak dla mnie cykl to" Dom Nocy" - P.C & Kristin Cast.
"Zmierzch" jest do kitu... "Pamiętniki Wampirów" jeszcze gorsze....
Zdecydowanie najlepszą książką jaką przeczytałam był " Mały książe" -Antoine de Saint-Exupery.
"Muzyka to naprawdę mocny narkotyk. Może cię zatruć, podnieść na duchu lub sprawić, że rozchorujesz się, nie wiedząc dlaczego."-A.Naste
wokalista mężczyzna, 32
Stalowa Wola
Nagrań: 179, Postów: 408
18 grudnia 2010 o 00:10
Zgłoś do moderacji
Polecam "Kamasutra" xd
Wokalista
Oł yeee ^^
Bo żyje się raz :P
nona kobieta, 37
Bezkrólewie ;)
Nagrań: 0, Postów: 21
30 stycznia 2011 o 00:20
Zgłoś do moderacji
Tryptyk "Nocarz" dla miłośników wampirów przedstawionych inaczej, niż słodki Edziu
😉 Rzecz dzieje się w Polsce a Nocarze to wyszkolone wampiry służące krajowi w zbożnym celu zwalczania wampirów, którzy znaleźli się nie po tej stronie co trzeba. Wciągające !
Książki Musierowiczowej - widzę że tutaj jest taka średnia wieku ok 16 lat, więc wszystkim dziewczętom w tym wieku polecam książki tej pani. Są naprawdę sympatyczne, napisane lekko i przyjemnie w takim specyficznym stylu. Jakim ? A to już musicie same sprawdzić
🙂 Moja ulubiona to "Córka Robrojka"
🙂
Polecam także stronę lubimyczytac.pl - tam zakłada się swoją własną biblioteczkę, a jak się zaprosi znajomych to widać jakie i oni książki mają. Co ułatwia wymianę. Zwłaszcza że można tam dodawać książki, które chce się przeczytać i inni to widzą
🙂
Have no fear.
1.http://www.myspace.com/interzoneband
2.[starsze]http://www.myspace.com/annamazur
nauro mężczyzna, 38
Łomża
Nagrań: 266, Postów: 2703
30 stycznia 2011 o 01:27
Zgłoś do moderacji
nona pisze:
Książki Musierowiczowej - widzę że tutaj jest taka średnia wieku ok 16 lat, więc wszystkim dziewczętom w tym wieku polecam książki tej pani. Są naprawdę sympatyczne, napisane lekko i przyjemnie w takim specyficznym stylu. Jakim ? A to już musicie same sprawdzić 🙂 Moja ulubiona to "Córka Robrojka" 🙂
Podpisuję się pod tym
🙂 popularna "Jeżycjada" to obowiązkowa pozycja w biblioteczce każdego, kto lubi dobre książki
🙂 nie uważam jednak, by były jedynie dla dziewcząt w wieku około 16 lat
🙂 ja sam wciąż lubię do nich wracać
🙂
nona kobieta, 37
Bezkrólewie ;)
Nagrań: 0, Postów: 21
30 stycznia 2011 o 12:27
Zgłoś do moderacji
Tak napisałam,bo tematyka to przede wszystkim pierwsze zakochanie nastoletnich panienek i mało który chłopak to czyta, więc im nie polecam tak z zasady
🙂
Have no fear.
1.http://www.myspace.com/interzoneband
2.[starsze]http://www.myspace.com/annamazur
30 stycznia 2011 o 12:40
Zgłoś do moderacji
Ania z Zielonego Wzgórza
😉
Edytowano 26 sierpnia 2012 o 17:34 przez moderatora.
Każdy jest jednym , unikatowym człowiekiem...
greenpath mężczyzna, 30
Nagrań: 86, Postów: 1135
30 stycznia 2011 o 12:44
Zgłoś do moderacji
wania pisze:
Zawsze w wakacje lubię poczytać i odpłynąć w książkowym świecie. Jestem ciekaw, czy możecie polecić coś ciekawego 🙂
W. Cejrowski - ,,Gringo wśród dzikich plemion" - genialne arcydzieło, które uzależnia
🙂.
http://www.plemiona.pl/8550629-52488-pl75.html?ref=player_invite_linkrl&ik=pILh