Możecie sami sobie sprawdzić swoją skalę. Ściągnijcie sobie jakiś program np. stroik do gitar (np AP Tuner). Włączacie taki programik i wydajecie jak najniższe i jak najwyższe dźwięki (do mikrofonu oczywiście ; ) ). Program pokazuje jaki dźwięk, w której oktawie jest rejestrowany. Programy te czasem trochę wariują. Trzeba utrzymywać dźwięk stabilnie przez dłuższą chwilę żeby mieć pewność, że odczyt jest prawidłowy.
hej, ten program jest jakoś miarodajny czy to tylko dobra zabawa?
I jeszcze, czy on mierzy po amerykańsku czy jak w pl?
......niebawem przeczytam o sześciu oktawach w gardziołku ( czyli chodzące keyboardy ) ; ..... nie wiem czy śmiechem lub " opadem rąk " skwitować tego typu rewelacje . Śpiewak solista dysponujący trzema oktawami ; lecz z pełnym " podparciem " i dynamiką w dole swego rejestru i brakiem " góralszczyzny " u kresu skali w górze ; winien serdecznie pokłonić się naturze i mieć powód do radości ......
Nawet najdłuższe spotkanie kończy się rozstaniem .
Możecie wierzyć lub nie, ale Mariah nie jest jedyna. Jest trochę ludzi na tym świecie, którzy mają gigantyczne skale. 6 oktaw w gardziołku, jak to napisał Bonpo, nie jest niemożliwe. Aczkolwiek już sprawnym posługiwaniem się skalą 3-okatwową można zrobić ogromny szał.
ja szczerze mówiąc też... jak wpisałam twoje "C3 - G5 " w google to wyskoczyło mi ---> http://www.youtube.com/watch?v=D6xnr5_EYqM - to znaczy ,że masz coś jak ona? czy co??? hahahaha!!!! 😆
"Czym jest muzyka? Może po prostu niebem, z nutami zamiast gwiazd...?"
~Ludwik Jerzy Kern~
http://www.kozaczek.pl/plotka2.php?idp=10504&b=1&cyt=1&idk=354178 - a tu wokalistki z najsilniejszymi głosami 😃
też bym tyle chciała... kiedyś muszę sprawdzić ile mam... ale dziś już trochę za późno 😆
"Czym jest muzyka? Może po prostu niebem, z nutami zamiast gwiazd...?"
~Ludwik Jerzy Kern~
W tym tygodniu do katalogu iSing dołączyło 5 utworów pełnych emocji i różnorodnych brzmień! Poruszająca interpretacja poezji, viralowy hit TikToka, folk w nowoczesnym wydaniu, ballada o rozstaniu i kultowy przebój, który niezmiennie porywa do tańca. 🎤🎶