edea77 kobieta
Nagrań: 0, Postów: 13
27 listopada 2012 o 05:41
Zgłoś do moderacji
wyimaginowany pisze:
pawlunio1990 pisze:To by wychodziło, że masz tyle co Mariah Carey czy Edyta Górniak 😃
Edyta Górniak z tego co mi wiadomo, jak kiedyś była w jakimś programie, to mówili, że ma cztery oktawy, tyle co Ilona Węgrowska.
A tak w ogóle, to nie wiem ile mam oktaw, może w cale ich nie mam?🙂 Nie wiem jak się to sprawdza i w sumie nie wiem, czy informacja ile ich posiadam, zmieniłaby cokolwiek. 🙂
Oj, oj. To żeś poszalał.
edea77 kobieta
Nagrań: 0, Postów: 13
27 listopada 2012 o 05:43
Zgłoś do moderacji
majki pisze:
Kilka sprostowań
Mariah Carey G#2 - G#7(emotions live'91)
To jak była chora.
krysteq mężczyzna, 27
Nagrań: 0, Postów: 15
21 grudnia 2012 o 18:01
Zgłoś do moderacji
4 oktawy to nie jest wynik do podziwiania. 2 oktawy, w których śmigamy jak chcemy, kierujemy głosem, robimy różne tricki, modulujemy barwą - to można podziwiać, ale jak ktoś nie ma techniki z 4 oktawami to to nie jest nawet do słuchania, takie niby śpiewane G6 (g trzykreślne) bez kontroli i rezonansu... To tylko bolą uszy. Moje G6 np tak brzmi i jest to ostatni dźwięk jaki mogę sięgnąć i przytrzymać w gwizdku, ale pytałem słuchaczy i mówią, że to strasznie daje po uszach, bo jest w złym miejscu umiejscowione i brak temu rezonansu, który ten dźwięk "obrobi". Ja ogólnie mogę wydobyć z siebie od D#2 do G4 normalnym głosem, potem od G#4 do A5 piskami w głowowym, a następnie od C6 do G6 gwizdkiem, który wali po łbie i jest nie do słuchania. Jak czasami bawię się głosem i piszczę, jak najwyżej mogę (nie żeby to trzymać, ale żeby po prostu była wysokość) to do B6 nawet dojadę, ale potem mam zryte gardło strasznie. Moja normalna skala zamyka się w 2 oktawach i 3 tonach, a ta z różnymi piskami itd wynosi D#2-G6 4 oktawy z groszami, nad którymi totalnie nie mam kontroli, ale jak już poznam technikę to przynajmniej będę miał spore możliwości. ; p
26 grudnia 2012 o 21:47
Zgłoś do moderacji
Co wy wogóle tu za bajki szerzycie ? Oktawa to wysokość dzwięków oraz siła jaką dany dzwięk jest wydobywany.Co z tego że ty wypiszczysz 20 dzwięków jeśli dzwięk będzie pozbawiony barwy.W muzyce jest potrzebna do dobrego śpiewania 1-2-2,5oktawy jeśli tyle masz to możesz spokojnie iść na scene i robić karierę tak jak np.Maleńczuk , Edyta górniak itd
10 stycznia 2013 o 17:22
Zgłoś do moderacji
malenczuk pisze:
Co wy wogóle tu za bajki szerzycie ? Oktawa to wysokość dzwięków oraz siła jaką dany dzwięk jest wydobywany.Co z tego że ty wypiszczysz 20 dzwięków jeśli dzwięk będzie pozbawiony barwy.W muzyce jest potrzebna do dobrego śpiewania 1-2-2,5oktawy jeśli tyle masz to możesz spokojnie iść na scene i robić karierę tak jak np.Maleńczuk , Edyta górniak itd
To ty chyba bajki szerzysz, oktawa to wyłącznie informacja o interwale dwóch dźwięków, a fakt faktem, że jak ktoś nie potrafi tego wykorzystać, to brzmieć to nie będzie dobrze.
Dźwięk swoją drogą nie może zostać pozbawiony barwy, a śpiewanie na jednej oktawie nie będzie nigdy brzmiało zbyt dobrze.
Nasze forum o śpiewie : http://vocalfreaks.pl
mariankac kobieta, 27
Poznań
Nagrań: 50, Postów: 164
10 stycznia 2013 o 21:14
Zgłoś do moderacji
Zapraszam do moich dwóch NAGRAŃ: SKYFALL oraz duet NEED YOU NOW!! :) A przedewszystkim do mojego TELEDYSKU!!! :)
arienes kobieta
Nagrań: 0, Postów: 1
1 maja 2013 o 16:53
Zgłoś do moderacji
A właśnie, co to są dokładnie te oktawy i jak się to sprawdza??
Sorry za offtop.
...wiszę nad ziemią centymetr albo dwa,
Zazdrość i nienawiść jak mrówki błądzą wśród traw,
Zamykam oczy i liczę do trzynastu,
Nim zajdzie słońce tęsknić będę
oriko kobieta
Duszewno
Nagrań: 113, Postów: 68
4 maja 2013 o 10:49
Zgłoś do moderacji
ech, szkoda, że po reformie nie ma takich rzeczy uczonych w podstawówce na muzyce...
antygwiazda
10 maja 2013 o 20:02
Zgłoś do moderacji
ludzie, nie piszcie głupot, że macie po 5 oktaw
może od razu 10
oriko kobieta
Duszewno
Nagrań: 113, Postów: 68
10 maja 2013 o 21:45
Zgłoś do moderacji
ja poćwiczyłam i z jednej zrobiło mi się 12
ale z trzema koleżankami haahaha
antygwiazda
24 marca 2016 o 12:29
Zgłoś do moderacji
Mi wyszło coś takiego C3 - C6 to ile to oktaw?