Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
martynashy pisze:
pawelzbydgoszczy pisze:martynashy pisze:dziękuję wszystkim za opinie na temat mojego wokalu. bardzo mi pomogą w dalszej pracy nad moim wokalem. Prosze o więcej. http://www.youtube.com/watch?v=_8YlVdCKJuwWidać numerek, więc byłaś pewnie na castingu w Gdańsku. Przeszłaś dalej? Kto Cię przesłuchiwał przy preselekcji? Bardzo ładnie zaśpiewane
tak byłam jednak poniosłam klęskę. Przesłuchiwał mnie pan Grzegorz ten pianista co podgrywał uczestnikom. na przesłuchaniu kazał wybrać sobie dwie piosenki z tych pięciu i zaspiewac kilka fraz. wyszlam po minucie.
<alice>
http://aliceart.pl.tl/
http://www.youtube.com/user/alamaxa
lenka2222 pisze:
No cóż popęd do sławy w trakcie "możliwości"zaistnienia podczas castingów w takiego rodzaju programach jest niezaprzeczalnym dobrodziejstwem dla twórców tych medialnych przedsięwzięć. Zwracam się do wszystkich urażonych i dotkniętych dotychczasowymi werdyktami "niby jury" i tych którzy jeszcze niewatpliwie tak się poczują podczas następnych. Nie można mylić złudzeń z nadziejami. Całkiem możliwe że macie swego rodzaju potencjał i w trakcie ustawicznej pracy byłby z was niezłej klasy produkt sceniczny ,lecz podstawowa przeszkodą ,która dyswalifikuje was już przed wyjściem na scenę jest brak własnego menedżera bądź opiekuna prowadzącego do tego mającego dobre znajomości w swiatku ,który jest odpowiedzialny za lansowanie nowych młodych talentów na rynku muzycznym. Oczywiście wasz zapał jest podstawowym punktem programu, jednak musicie zdać sobie sprawę że każdy program telewizyjny opieras się na z góry ustalonym scenariuszu a panem Bogiem tegoż programu jest niezastapiona dwójka -----reżyser i producent---- . W 99% decydują o obsadzie i nie zdziwię sie jeśli "niby jury" napisze w trakcie obrad swoją listę a ci dwaj panowie swoją .Zgadnijcie która przejdzie? Gdyby zastosować szeroko pojętą zasadę demokracji i pozwolić jury wybierać obiektywnie .to program zamieniłby się w niszową wytwórnię niebezpiecznie utalentowanych ,ambitnych ludzi na co rynek ,wysłużonych gwiazd nie może sobie pozwolić a i zainteresowanie części publiki telewizyjnej ,niestety nieczułej na wrażliwość i dźwięki z serca zmieniłaby kanał po 5-ciu minutach retransmisji. Co do ustawiania osób? To prawda -model dwie zdolne osoby plus obcokrajowiec będzie towarzyszył do końca pierwszym eliminacjom do tego programu. reszta wybranych to osoby ,które mają zostać odrzucone w trakcie trwania następnych etapów.Budowanie emocji wśród widzów jest nieodłącznym elementem strategi takiego programu,więc trzeba wybrać przypadkowe osoby aby zrobiły smaczne tło dla tych przygotowanych z poparciem producenta i jak się okazuje pracujących już w telewizji przy wielu projektach wokalno-muzycznych. Nie oszukujmy się w Gdańsku lansowano dwie kandydatki z czego jedna jest swietną wokalistką i będzie pracować w show biznesie a druga też ma znajomości gdzie trzeba i nawet zagrywka z powtórnym występem po Warszawie była wyreżyserowana. Chodziło tu mianowicie o podkreślenie 2 członu nazwy programu "WALCZ"
Nie jast moim zamiarem odbieranie wam nadzieji. Rozważcie jednak wszystkie za i przeciw przed podjęciem kolejnej decyzji o wyjeździe na kolejny casting
Nie potrafię jednak rozgryźć występu pana z Turnauem i Niech żyje bal .Cżyżby pani w precastingu uległa jego czarowi osobistemu i w imię zrozumienia pokrewnej duszy puściła go na scenę ? WG wszelkich prawideł nie powinien się tam znaleźć ,to jeden z tych super niebezpiecznych dla których ten program jak i wiele innych nie jest vzarezerwowany.
P.S Pozdrawiam zawsze przystojnego i super przebojowego PIOTRA MIKOŁAJCZAKA .Lenka
artalice pisze:
kolejnosc jest dowolna, przypadkowa od czasu do czasu Jury robi przerwy, aby podsumowac kandydatow, wtedy jest czas na kanapke, toalete, kupno butedlki wody min w miejscowym bufecie czy itp.
Nie wpuszczaj kazdego, gdyz chetnych jest tak duzo ze niema potrzeby robic nia sztucznego tloku.
Nikt nie jest statystą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skonczcie z tami przymiotnikami bo sami sie obrazacie !!!!!
To byli ludzie nasi wspoluczesnicy ktorym pomagalismy na scenie dopingowalismy ich aby czuli sie swobodniej lepiej i bardzej komfortowo. To byla PEŁNA SYMBIOZA !!!!
Kazdy chcialaby miec taka publicznosc i dlatego bylismy wszyscy tacy ... "spontaniczni" (brawa okrzyki piski pstykanie, machanie rekami kolysanie wszystko co daje poczucie akceptacji ogladanego wystepu - Artysta wowczas czuje sie pewniej)
🙂))
sushi pisze:
tak sie zastanawiam, czy wszyscy uczestnicy bioracy udział w castingach nie powinni ogłosić ogólnego protestu pod hasłem nie będziemy płacić abonamentu za badziew!!
daniel1989 pisze:
artalice pisze:kolejnosc jest dowolna, przypadkowa od czasu do czasu Jury robi przerwy, aby podsumowac kandydatow, wtedy jest czas na kanapke, toalete, kupno butedlki wody min w miejscowym bufecie czy itp.
Nie wpuszczaj kazdego, gdyz chetnych jest tak duzo ze niema potrzeby robic nia sztucznego tloku.
Nikt nie jest statystą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skonczcie z tami przymiotnikami bo sami sie obrazacie !!!!!
To byli ludzie nasi wspoluczesnicy ktorym pomagalismy na scenie dopingowalismy ich aby czuli sie swobodniej lepiej i bardzej komfortowo. To byla PEŁNA SYMBIOZA !!!!
Kazdy chcialaby miec taka publicznosc i dlatego bylismy wszyscy tacy ... "spontaniczni" (brawa okrzyki piski pstykanie, machanie rekami kolysanie wszystko co daje poczucie akceptacji ogladanego wystepu - Artysta wowczas czuje sie pewniej)
🙂))
Piszesz takie bzdury, dlatego że wystąpiłaś na scenie. Wiem nawet dlaczego - słuchałem Twojego apologize - normalnie katastrofa. Wszyscy byli statystami z osób, któe się nie dostały a powinny.
<alice>
http://aliceart.pl.tl/
http://www.youtube.com/user/alamaxa
ciociagruba pisze:
wlasciwie jesli jestes osoba dosc pospolita i tylko ladnie spiewasz to nawet nie jedz sa lepsze programy nawet szkoda czasu i kasy na to tak naprawde wszyscy placac za benzyne czy bilety pociagowe "zasponsowalismy" im statysow ... i nei mowie tego z zawisci zazdrosci czy zalu ze mi sie nie powiodlo bo jak nie tu to gdzie indziej pisze to dlatego ze zaluje ze nikt inny nie napisal tego po castingu w warszawie nawet bym sobie glowy tym gdanskiem nie zawracala jak wiele innych osob .... wogole wie ktos kim sa ci ludzie z przedkomisji bo jak dla mnie to slabo im idzie wylanianie tych superwokali ....
rockowiec22 pisze:
da osoby ktora wierdzi ze program jest zgóry ulozony stanowczo zaprzecze
sam jestem z kapela w finalowej 5 z pierwszeog odcinka i zapeniam ze nie mam wujka ani cioci w TVP
ani nik z chlopakow, a nasza plyta wydana nie przeszkadza nam gdyz nie nalezymy do ZPAV , tak wiec dal tych ktorzy sadza ze jes scenariusz juz napisany w tym programie mowie .nie
solistka1711 pisze:
Hej, witam wszystkich
Bylam na castingu w Gdansku i szczerze.......... nie jestem zadowolona.
Moim zdaniem jakby zaczeli przesłuchiwac od 8 rano wszystkich na duzej scenie, to napewno do 23 zdazyliby a wszyscy uczestnicy mieliby rowne szanse.
szanse nie byly rowne, numerki wybierano sobie z glowy, na widowni siedzialy osoby,ktore mialy o wiele lepsze talenty niz te ktore wystapily na scenie.
http://www.youtube.com/user/Solistka1711 - jesli chcenie to zapraszam was do odsluchania moich nagran, jestem osoba ktora sama probuje swoich sil, a kazda uwaga jest dla mnie wazna, zawsze probuja ja poprawic. Ucze sie sama i probuje sil na roznych konkursach i castingach.
sweet20 pisze:
Heh, Danny 😉 Ty to jesteś dopiero młody gniewny 😃 zfolguj (TAK TO SIĘ PISZE??😉 ) trochę z tonu, bo już mnie przytłaczaja Twoje komentarze. Jesteś naprawdę sympatyczny, ale zbyt opryskliwy i czasami obrażasz innych... A po komentarzu do koleżanki artalice uważam dodatkowo że jesteś dwulicowy- a tacy ludzie nie są zbyt lubiani. Jeżeli masz jakieś "ale" do jej vocalu, to napisz jej to szczerze pod nagraniem, a nie na forum! Taki jesteś och ach ech to zaprezentuj swoje nagranie!
Zastanów sie nad swoim zachowaniem. Ja też nie jestem idealna i jestem osobą szczera do bólu, ale staram sie nie ubliżać innym. PS. Ja swojego nie będę prezentować na forum, ale niedługo wrzucę moje piosenki na myspace to podam linki do plików
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!