damian5017 mężczyzna, 31
Wrocław
Nagrań: 6, Postów: 294
28 lutego 2010 o 15:53
Zgłoś do moderacji
Ten program powinien się nazywać zrób z siebie debila bo na inną nazwę nie zasługuję albo inaczej Mam dałna jak samych pajaców biorą naprawdę żal
28 lutego 2010 o 16:05
Zgłoś do moderacji
Czytajcie uważnie
Obiecałem to osobie która uslyszałem i poznalem na tym całym żalosnym "spiewaj i walcz"
Nikt tam nie potrafil śpiewać z tym osób przed jury nikt....jednakże ludzie wiedzieli kto tam powinien się znaleść
W holu biegal taki ziomek z mikrofonem i robil wywiady i robił z Bartoszem Jagielskim który pożniej zaśpiewał (w tym holu)" do przodu polsko" ludzie kopary w doł, ciary szły az miło no głos nadludzki, rewelacyjny, fantastyczny po prostu poezja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...i nawet nie zaśpiewał przed Jury.... co to jest za program do jasnej ch*** skoro ludzie mega uzdolnieni nie maja szans nawet zaśpiewać przed jury...na każdym forum będę sie logował i pisal o tym przykladzie bo jak go widzialem około 21 i z nim rozmawialem(Bartkiem) to był w szoku... zreszta nie tylko Ja i On ale chyba wszyscy. Ludzie robiacy z siebie debili itd mieli szanse taka by zawyć(nie zaśpiewać przed jury)...a Ci najlepsi nie... jest to dla mnie nie do pojęcia
<<spiewaj i walcz>> to porażka jedna wielka
klimekona kobieta, 39
Łódź
Nagrań: 0, Postów: 155
28 lutego 2010 o 16:09
Zgłoś do moderacji
Witam wszystkich, jestem tu nowa. Dziękuje za recenzje z castingu z Warszawy, jednak chciałabym się jeszcze dowiedzieć czy na przesłychaniu w tej drugiej fazie tam gdzie jest główne jury mozna skorzystać z włAsnych podkładów nagrynych w swojej tonacji? Bo wiadomo, że każdy ma swoja skalę głosu. Czytałam regulamin i tam pisze ze do udostępnienia jest także mini dysk.
pROSZĘ O ODPOWIEDZ
Ps. Pan sleeper1988-bardzo ładny głos!!🙂
28 lutego 2010 o 16:31
Zgłoś do moderacji
Nieeee... Już tyle ludzi pisało, że są podkłady zapewniane przez nich, w oryginalnej tonacji. I nie ma możliwości śpiewania do swoich.
klimekona kobieta, 39
Łódź
28 lutego 2010 o 16:39
Zgłoś do moderacji
[cytat=daniel1989]precasting - 5 podkomisji w składzie jednoosobowym i 500 chętnych osób. Podchodzi się po wystaniu sporej chwili w kolejce do jakiegoś boksu, przedstawia się i śpiewa co się chce - tylko mały fragment, bez żadnego podkładu. Casting (miało być 50 osób, było chyba 20) - wyniku dowiadujemy się w trakcie castingu. Tzn.: zapraszamy numer ..., numer ten występuje, gadają z nim i numer schodzi. Części osób, którzy mieli szczęście wystąpić na scenie, niestety nie mnie i wielu innym wartościowym osobom, dowiaduje się od razu, że nie ma szans. Po zejściu numerku ..., zapraszają numer .... Tak to trwa do późnych godzin nocnych, przy licznych okrzykach niezadowolenia (wszystkie słowa na k i ch wystąpiły w czasie castingu kilkakrotnie.[/cytat]
"przedstawia się i śpiewa co się chce - tylko mały fragment, bez żadnego podkładu. " Ale z tej listy wyznaczonej czy obojetnie co??
28 lutego 2010 o 16:43
Zgłoś do moderacji
Wydaje mi się, że z tych piosenek, które są na liście... no bo jeśli byłoby inaczej, to po co byłaby ta lista...
Ale nie wiem. Niech wypowie się ktoś, kto był na castingu. 🙂
klimekona kobieta, 39
Łódź
28 lutego 2010 o 16:52
Zgłoś do moderacji
[cytat=pralinka]Nieeee... Już tyle ludzi pisało, że są podkłady zapewniane przez nich, w oryginalnej tonacji. I nie ma możliwości śpiewania do swoich.[/cytat]
15. TVP... zapewniają...następujący sprzęt nagłaśniający: wzmacniacz do gitary basowej, dwa wzmacniacze gitarowe, dwa wzmacniacze do instrumentów klawiszowych, mikrofony wokalowe wraz z konsoletą i monitory odsłuchowe oraz zestaw instrumentów perkusyjnych,. Uczestnicy są zobowiązani do korzystania z ww. sprzętu. Nie dopuszcza się instalacji innego sprzętu nagłaśniającego, dostarczonego przez Uczestników na Casting, z wyjątkiem instrumentów muzycznych oraz sprzętu niezbędnego do wykonania utworu takiego jak np.: mini disc, efekty gitarowe itp.
Gdzie tu pisze, że mają własne podkłady albo, że nie można uzyć swoich?? Ja wiem, że ludzie juz pisali o tym, ale chciałabym sie dowiedzic od kogos kto był na castingu lub spiewał w drugiej fazie, bo po co by pisali o mini dysku, w takim razie wokalista z zespołu ma wieksze szanse bo spiewa w tonacjach, które mu odpowiadają? Jezeli tak to wielki bezsens!!
28 lutego 2010 o 17:07
Zgłoś do moderacji
Nooo... ale ten mini disc to raczej nie z podkładem... i nie odnosi się to do solisty...
A wcześniej oficjalny profil programu wypowiadał się już na ten temat, że mamy śpiewać do ich podkładów...
No właśnie nie wiem... jeśli zespoły mogą sobie śpiewać w swojej tonacji, to jest to co najmniej niesprawiedliwe... 😕
28 lutego 2010 o 19:01
Zgłoś do moderacji
Byłem tam i się bardzo zawiodłem. Ktoś nawet pod koniec krzyknął że to było losowanie a nie selekcja i miał rację. Szczytem chamstwa było to że kazali czekać na wyniki bo chcieli żeby sala była zapełniona .Pod koniec jak p.Prońko powiedziała, że już nie będzie solistów tylko same zespoły to połowa sali zaczęła wychodzić. Potem ktoś podszedł do jury i coś powiedział. Po chwili się pani Prońko poprawiła i powiedziała że jednak będą i że jest szansa tylko jeszcze nie wiadomo którzy. Niestety było już za późno bo niektórzy przejrzeli na oczy i zorientowali się w całej sytuacji.
Nie było warto i tyle.
A jeśli o półplayback chodzi to soliści śpiewają nie ze swoich lecz już z wcześniej przygotowanych podkładów.
damian5017 mężczyzna, 31
Wrocław
Nagrań: 6, Postów: 294
28 lutego 2010 o 19:17
Zgłoś do moderacji
Szczyt chamstwa nawet już mi się odechciewa tam iść przecież i tak we Wrocławiu 17 kwietnia będzie Mam Talent tam są większe szanse i lepiej wszystko jest zorganizowane
mbreja mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 2
28 lutego 2010 o 20:13
Zgłoś do moderacji
hej.Z tego co wyczytałem to kiepsko to wygląda...😕 Tez wybieram się na casting , ale do wrocka. Chcę się zorientować po opiniach ludzie , ktorzy będa po Krakowie i Gdańsku, czy wyglądało to tak samo jak w Warszawie, jeżeli tak, to nie mam zamiaru robić za pachołka, ktorego gdzies nakreca w tle i potem beda wciskać kity, że takie zainteresowanie, że tyle chętnych, by sobie poprawić oglądalność. Z tego co przeczytałem po waszych wypowiedziach to śmierdzi tu na kilometr komercha... Warto zauwazyć, ze to są tak naprawde eliminacje do niebyle jakiego konkursu jakim jest Opole. Zal tylko, że telewizja polska, zamiast szukać prawdziwych diamentów wsród młodych ludzi , szuka dobrego materiału na zrobić szopke... Idol nie był programem idealnym, ale tam bynajmiej moglo sie zaśpiewać przed wartościowymi osobistościami z świata muzyki. I niech sobie mówią co chca, ale taki kolejny Idol byłby o NIEBO lepszy niż programy takie jak śpoiewaj i walcz , czy fabryka gwiazd. Czekam wyłacznie na relacje kolegów i koleżanek, które będa po przesłuchaniach w Krakowie i Gdańsku. Pozdro dla wszystkich miłośników muzyki😃
28 lutego 2010 o 20:25
Zgłoś do moderacji
[cytat=angiepin]
Czyli trzeba mieć szczęście żeby w ogóle być przesłuchanym???
Z tego co zrozumiałam to powiedzieli że już koniec przesłuchania solistów (i ci poszli do domu- a potem znów powiedziano że mogą śpiewać) i to znaczyło że nie wszyscy tylko niektórzy??? Bez sensu...😕 Jak tak można... to ich praca więc jak można tak poniżyć człowieka??? Jak mi tak zrobią to im pokażę (szybko się denerwuję 😛 i nie boję się powiedzieć o czym myślę 😛)[/cytat]
Tak sądzę. Z tymi niektórymi chodziło o to, że zaśpiewają jeszcze te osoby, które jury wybierze z listy rezerwowych (tak powiedzieli ale czy lista rezerwowych była to nie wiem). Wszyscy byli ostro oburzeni całą tą sytuacją, ale niektórzy zostali do końca. Na próżno...