menago mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 2
16 marca 2010 o 10:04
Zgłoś do moderacji
Odpowiadam na pytania KLIMEKONA i ROCKMANKA, potwierdzam co napisał KAMILIAN. Dziewczyna, która śpiewała "Niech żyje bal" nazywa się Małgosia Główka i jest z Kielc. Sporo informacji znajdziecie o niej na stronie www.eurofestiwale.pl Jak dobrze pójdzie - to mamy ciekawy młody talent, ona może wygrać DEBIUTY. Tyle sukcesów za granicą: Wyspy Kanaryjskie, Wenecja, Sankt Petersburg... i teraz w "piątce" w Krakowie.
16 marca 2010 o 10:31
Zgłoś do moderacji
Wydaje mi się, że jeśli ktoś śpiewa pięknie a nie ma za sobą żadnych osiągnięć typu: udział w festiwalach, wykształcenie muzyczne, nie ma czego szukać w takich castingach. Zgodzicie się ze mną?
16 marca 2010 o 10:59
Zgłoś do moderacji
w dzisiejszych czasach nie wystarczy pieknie spiewac, porzeba jestszcze miec to cos w sobie i robic na scenie show, nie mozna byc obojetnym bez wyrazu
16 marca 2010 o 11:10
Zgłoś do moderacji
tego nie napisalem ze tacy nie maja miejca..absolutnie ....nie ma co katalogowac ludzi.... jezeli czujesz sie na silach masz doswiadczenie sceniczne to oczywiscie ze masz szanse... a noz widelcec bedzie cos w Tobie co spodoba sie jury
16 marca 2010 o 11:10
Zgłoś do moderacji
Ja się nie zgodzę z kryniapronko... doświadczenie kilku poprzednich castingów pokazuje, że dostają się właśnie osoby, które są często zupełnie z przypadku. Owszem zdarzają się na scenie osoby z trochę większym scenicznym doświadczeniem, ale nie jest to regułą. Sam jestem absolwentem wokalistyki jazzowej, koncertującym, może to zabrzmi mało skromnie, ale potrafię bez problemu rozruszać tłum, wiekowo również wszystko się zgadza, a jednak przed główną komisję jeszcze nie trafiłem. Podobnie bardzo wielu ludzi, których spotykam na tych przesłuchaniach. Występują często od wielu lat na różnego rodzaju festiwalach, przeglądach, koncertują, a jednak przed główne jury nie trafiają. Według mnie jest to niestety w dużej mierze loteria
16 marca 2010 o 11:16
Zgłoś do moderacji
No właśnie Wam chcę przekazać, że ..."nie jestem zawodowym muzykiem ani nie jestem w trakcie nauki więc czuję, że nie mam szans na osiągnięcie sukcesu w takim programie, mimo tego, że mam talent wrodzony"...
To jest cytat.
16 marca 2010 o 11:18
Zgłoś do moderacji
muzyk140 żeby rozpocząć naukę na wydziale wokalnym trzeba mieć ukończoną szkołę muzyczną w stopniu podstawowym?
16 marca 2010 o 11:29
Zgłoś do moderacji
Wokalistyka jazzowo-rozrywkowa jest wyjątkiem - nie musisz mieć skończonej szkoły muzycznej. Wyznacznikiem są egzaminy wstępne: praktyczny i teoria muzyki (tak naprawdę praktyczny ma największy wspływ na decyzję komisji rekrutacyjnej)
16 marca 2010 o 12:23
Zgłoś do moderacji
[cytat=stanislawczechowicz]Horror w Krakowie.
Zgadzam się ze wszystkimi wypowiedziami krytycznymi. TAK BYŁO - TAK TO LECIAŁO !
Organizacja, to żenada dla doświadczonej telewizji, tym bardziej , że podobne zjawiska wystąpiły w Warszawie i Gdańsku.
Ktoś pisał wyżej o organizacji zagranicą.Daleko nie trzeba szukać. Starczy wysłać telewizje publiczną na kurs organizacji podobnych imprez w TV VIVA POLSKA a będzie dobrze.
Dlaczego regulamin nie określił wieku uczestników. Nie dziwota, że zgłosiło się tyle dzieci, które nie zdawały sobie sprawy z tego, że OPOLE nie jest dla nich.
Wypowiedzi niektórych jurorów momentami były żenujące, a ocena wykonawców często świadczyła o ich niekompetencji .
Ktoś napisał, że problemy stworzyli sami uczestnicy. Nieprawda. Ludzie zachowywali się adekwatnie do warunków jakie im stworzono.
Trener wokalny.[/cytat]
artalice kobieta, 46
Olsztyn / Pfalzgrafenweiler
Nagrań: 63, Postów: 253
16 marca 2010 o 12:54
Zgłoś do moderacji
rockowiec22 pisze:
tego nie napisalem ze tacy nie maja miejca..absolutnie ....nie ma co katalogowac ludzi.... jezeli czujesz sie na silach masz doswiadczenie sceniczne to oczywiscie ze masz szanse... a noz widelcec bedzie cos w Tobie co spodoba sie jury
DOKLADNIE .... oprocz elementow niezbenych jest potrzbny jeszcze ten jeden "zmienna losowa" zwany "szczesciem" heh
wiekszosc tylko narzeka ...wrrr
kiedys juz pisalam jakie obserwuje sie cechy Zwyciezcy Castingu....
artalice pisze:
Uczestnikow spiewajacych na scenie, Jury pytalo wprost:
czy jestes gotowy do wystepu przed duza publicznoscia,
czy masz wizje swojego repertuaru,
czy sam cos tworzysz? ,
Jak siebie widzisz i w jakim gatunku muzycznym?
Jakich wykonawcow sluchasz ? (jakie CD stja u ciebie na polce)
Na odp byly zaledwie sekundy zazwyczaj ludzie byli stremowani i odpowiadali bardzo niezrecznie i niepewnie - mysle ze po czesci to ich dyskwalifikowalo, uwidacznialo brak wiary i opanowania, lekkosci.
Tam trzeba wiedziec kim jestes, po co tu przyjechas, co checsz robic, i zawsze mowiec ze twoj wystep byl wlasnie taki jak zaplanowales bo jestes artysta inikt ci nie udowodni ze ta "krzywa" nuta to krzywa a nie zamysl Artysty Autora 😃 (Pani Prońko tak pouczala). Jednoczesnie trzeba byc pokornym - bo to experci i kulturalnym - bo jestes w TV, i miec WARSZTAT w paluszku i obycie na scenie i dobry wizerunek sceniczny a nie jak z ulicy ktos i dobrze znac (na pamiec) przygotowana piosenke, ten casting potraktowac jak swoj wystep na egzaminie a nie jak spontaniczną improwizacje "przy okazji" , byc kulturalnym, milym, i usmiechnietym, byc pozytywnie nastawionym, i umiec DAC ROZRYWKE dla publicznosci itp itd
oto przepis na sukces jesli masz to wszystko to MASZ SZNSE ZASPIEWAC PRZED JURY 🙂
3mam KCIUKI >>>>JEDŹ , ŚPIEWAJ i WALCZ <<<< 😃
ALICJA - POZYTYWNY GLOS w sprawie ŚiW
(text lekko zmodyfikowany na potrzebe tego posta - ma na celu dodanie odwagi tym, ktorzą wątpią w siebie ale czują ze powinni tam byc)
<alice>
http://aliceart.pl.tl/
http://www.youtube.com/user/alamaxa
artalice kobieta, 46
Olsztyn / Pfalzgrafenweiler
Nagrań: 63, Postów: 253
16 marca 2010 o 13:02
Zgłoś do moderacji
.... ogolnie strasznie wysoka poprzeczka... dla mnie najgorsze takie "wykłócanie sie" z Jury i "proszenie" ...
np. "ale poproszeeeeee, jeszcze chociaz jedna piosenkeeeeeee .... proszeeeeee" , nie sądzicie ?
ale tak ludzie robili .... i spiewaliiiii
🙁
a moze sama tak zrobie pod wplywem emocji,,,,, kto to wie ,,, jak to wyjdzie .... ?
<alice>
http://aliceart.pl.tl/
http://www.youtube.com/user/alamaxa
16 marca 2010 o 13:27
Zgłoś do moderacji
Tak Artalice dokladnie czasami naprawde przykro sie robi gdy ktos uzywa słów...."ale poproszeeeeee, jeszcze chociaz jedna piosenkeeeeeee .... proszeeeeee" ..ale kazdy ma swoja taktyke ... miejmy nadzieje Wrocław przygotuje sie odpowiednio pod wzgledem organizacyjnym .powodzenia i do zobaczenia