neomusic mężczyzna, 40
Poznań
Nagrań: 128, Postów: 657
6 marca 2012 o 10:54
Zgłoś do moderacji
Witam 🙂
Od wielu lat działam w branży muzycznej i chętnie pomogę tym faktycznie uzdolnionym 🙂 Krótko mówiąc szukam ludzi, których warto wypromować i dać im szansę zaistnieć na rynku 🙂
Wymagam:
- minimum 17 lat
- faktyczny talent wokalny, nie domniemany 😉
- dobra prezencja
- zorientowanie na sukces i gotowość do poświęceń dla muzyki
Z racji , że nie mam aż tyle czasu,. by słuchać każdego nagrania na tej stronie, proszę o pomoc 😉
Podsyłajcie mi ciekawe nagrania , które Waszym zdaniem zaslugują na uwagę. Wasze, lub kogoś, kogo "wyhaczyliście" w serwisie😉
Czekam pod mailem: piotr@hqt.be lub po prostu piszcie do mnie wiadomości na tym serwisie.
Pozdrawiam!🙂
-----------
UWAGA: CASTING dla każdego/-ej z Was 🙂 Tutaj szczegóły: http://ising.pl/forum/temat/7592/CASTING__Nagraj_profesjonalnie_coverutwor_i_wygraj_szanse
Edytowano 21 maja 2012 o 20:16.
Piotr "Piter" Baranowski
Specjalista MyMusic A&R / Łowca Talentów , Dyrektor #talentobranie
Dyrektor i Developer Fandoms.pl
kajkaj kobieta
Nagrań: 16, Postów: 1
6 marca 2012 o 22:28
Zgłoś do moderacji
Witaj jak byś znalazł czas wejdz na moją stronę kajkaj.Pozdrawiam Kasia.
neomusic mężczyzna, 40
Poznań
6 marca 2012 o 22:42
Zgłoś do moderacji
@kajkaj - Hej - dzięki za wiadomość i sugestię. Odnośnie Twoich nagrań, bazując na chronologii tego, co umieściłaś , idziesz w dobrą stronę, ale na chwilę obecną nie jest to poziom, którego oczekuję. Nie mniej - wiara daje nadzieje na sukces😉 Powodzenia ! 🙂
--
Swoją drogą dzięki wszystkim za podsyłanie linków !🙂 Bardzo mi pomagacie w pracy, z kilkoma osobami nawiązałem już bezpośrednią korespondencję 🙂 Nie wykluczam zresztą większej akcji związanej z naszym "castingiem" na iSingu 😉
Piotr "Piter" Baranowski
greenpath mężczyzna, 30
Nagrań: 86, Postów: 1135
6 marca 2012 o 23:47
Zgłoś do moderacji
Mam kilka pytań :
1. Czy musi to być talent wokalny ?
2. Czy może być instrumentalny ?
3. Jaki ma Pan interes w tym żeby przeszukiwać takie serwisy i fora ?
4. Czy Pan współpracuje z jakąś wytwórnią (jeśli tak to z jaką) ?
5. Jaką firmę/ instytucję (czy co) Pan reprezentuje ?
http://www.plemiona.pl/8550629-52488-pl75.html?ref=player_invite_linkrl&ik=pILh
neomusic mężczyzna, 40
Poznań
7 marca 2012 o 00:45
Zgłoś do moderacji
@greenpath - odpisałem już w wiadomości prywatnej , ale odpiszę i tu:
1,2. Tak, ale + wokal, chyba, że ktoś jest hm... Davidem Garrettem 😉
3. Szukam talentów, którym być może będzie można zaproponować współpracę . Jej konkrety zależą od konkretnego przypadku - trudno mi w tym wypadku jakoś to generalizować .
4,5. Pracuję w wytwórni muzycznej HQT Music Group, jestem w niej odpowiedzialny w całości za promocję i marketing . Mam więc bezpośredni wpływ na to, czy ktoś dostanie szansę i możliwości, czy nie. Najprawdopodobniej przeprowadzimy casting, zwycięzca otrzyma kontrakt na wydanie płyty i promocję, niewykluczone, że właśnie z iSingiem .
--
nie chcę zaśmiecać forum zbyt dużą ilością moich wątków, więc wszystkie ew. ogłoszenia poszukiwania konkretnych osób dotyczące różnych projektów będą się pojawiać na moim profilu w iSing w sekcji komentarze . Zainteresowanych więc odsyłam w to miejsce 😉
Pozdrawiam 🙂
Piotr "Piter" Baranowski
neomusic mężczyzna, 40
Poznań
7 marca 2012 o 12:55
Zgłoś do moderacji
[cytat=agagiee]Osiągnięcie sukcesu, tzn świecenie pośladami na salonach i wydawanie komercyjnego kiczu? 🙂
Niech Pan da spokój z wokalem, ważne żeby się ładnie prezentować(seksownie) i godzić na banalne teksty z wpadającą w ucho melodią, dodajmy trochę skandalu, czy ekstrawagancji -sukces gwarantowany! 🙂[/cytat]
Wiesz - nie o taki sukces nam chodzi 😉 Owszem - interesuje nas promocja komercyjna , bo chcemy dotrzeć z naszymi artystami do największych mediów, by robili karierę (co zresztą z pewnością z niejednym się uda😉 ) i rzecz jasna - wizerunek, o którym wspomniałaś , jest b. istotny, ale nie stanowi żadnej gwarancji osiągnięcia sukcesu i zdecydowanie to nie wystarczy. O wiele ważniejszy jest materiał muzyczny , klipy i promocja muzyczna - i tu jest właśnie nasza główna rola w ramach współpracy. Bez tego dana osoba zaistnieje co najwyżej na sezon, a w tego typu opcje się nie angażuję. Szkoda czasu na "jednorazowy" skok 😉
Są oczywiście artyści, którzy jasno określają, że nie chcą robić żadnej wielkiej kariery, tylko po prostu tworzyć swoją muzykę, bez jakiejkolwiek ingerencji wydawcy i spełniając swoje ambicje. I nikogo takiego nie ignorujemy, niezbędna jest jedna ocena potencjału danych ambicji. Nie wszystko znajdzie swojego odbiorcę w ilości takiej , jakiej wymagamy 😉
Napiszę wprost: jeśli namierzę polską Caro Emerald czy Adele, na pewno dostanie szansę na spełnienie własnych ambicji 😉 I nikt nie będzie z niej robił Dody - bez obaw 😉
Piotr "Piter" Baranowski
mariankac kobieta, 27
Poznań
Nagrań: 50, Postów: 164
7 marca 2012 o 13:27
Zgłoś do moderacji
No, no, bardzo fajny pomysł i wgl. Ale czy każdym utalentowanym da pan szansę?
🙂 I czy kiedy będę miała 17 lat, (aktualnie mam 15 lat) pańska chęć pomocy innym będzie nadal aktualna??
😃
Zapraszam do moich dwóch NAGRAŃ: SKYFALL oraz duet NEED YOU NOW!! :) A przedewszystkim do mojego TELEDYSKU!!! :)
mariankac kobieta, 27
Poznań
Nagrań: 50, Postów: 164
7 marca 2012 o 13:47
Zgłoś do moderacji
agagiee pisze:
Już lepiej nie szukajcie marnej kopii wielkich zagranicznych gwiazd, tylko kogoś z pomysłem, kogoś mądrego, kto będzie szanowany, a jego muzyka będzie przekazywać prawdziwe emocje, pokazywać życie, dawać wskazówki, uczucia ,będzie mówić o czymś. Bo moim zdaniem o to chodziło w muzyce od zawsze- o prawde. Coraz więcej ludzi tego szuka, więc może i się opłaci.
Patrząc wstecz, można zobaczyć o co chodziło w tej wartościowej muzyce, dam przykład czasów kiedy była cenzura, w muzyce znajdywały się sposoby na powiedzienie prawdy, np dzięki metaforom 🙂 , a także uczucia które tłumiły się w ludziach -bunt, miłość...taka była prawda i o tym się pisało i nikt tu nie musiał mieć głosu Whitney, żeby porywać. 🙂)
Życzę znalezienia takiej osoby, na pewno będę wielką fanką 😉)
Dokładnie
😉
Zapraszam do moich dwóch NAGRAŃ: SKYFALL oraz duet NEED YOU NOW!! :) A przedewszystkim do mojego TELEDYSKU!!! :)
neomusic mężczyzna, 40
Poznań
7 marca 2012 o 14:11
Zgłoś do moderacji
Jedno z głównych pytań jakie zadaję osobom, z którymi rozważam współpracę brzmi: "Jak chcesz się kreować , w jakim klimacie czujesz siebie, kto jest Twoją inspiracją, co chcesz przekazać swojemu odbiorcy" . Odpowiedzi zazwyczaj koncentrują się wokół dwóch opcji:
- chcę komercji, chcę być gwiazdą, dajcie mi przeboje, bla bla bla
- chcę ambitnie podejść do tematu, spełniać się w muzyce, jaką czuję, , bla bla bla
W takim momencie trzeba zwrócić uwagę, czy potencjalny artysta:
- w pierwszej opcji, nie odznacza się zbyt dużym "parciem na szkło / mikrofon" i w efekcie nie występuje przerost formy nad treścią, ryzyko sodówki itd. co może bardzo popsuć współpracę , na którą szkoda tracić czas jeszcze zanim do niej dojdzie
- w drugiej opcji, czy ambicja nie jest zbyt mocno przesycona awangardą, która nie będzie strawna dla ogromnej większości społeczeństwa, lub zainteresuje garstkę odbiorców, w których zwyczajnie nie warto inwestować.
Wszystko zależy od konkretnego przypadku.
Piotr "Piter" Baranowski
Konto usunięte
7 marca 2012 o 14:31
Zgłoś do moderacji
szkoda, że nawet nie odpisałeś na prywatną wiadomość, choćby
"dziękuję, ale nie jestem zainteresowany współpracą".
Rozumiem, że jestem za słaby dla Ciebie, abyś "współpracował" ze mną, trudno.
Pozdrawiam,
Wespe
neomusic mężczyzna, 40
Poznań
7 marca 2012 o 15:08
Zgłoś do moderacji
Wszystkim odpisałem na wiadomości, które dotarły do godziny 10:00 dziś. Jeśli napisałeś później, to po prostu do Twojej wiadomości jeszcze nie dotarłem. W przeciwnym wypadku, po prostu mogłem Twój mail przeoczyć. Trochę czytam dziennie wiadomości, więc po prostu mogło mi coś umknąć - zaraz sprawdzę. Pozdrawiam .
Piotr "Piter" Baranowski
Konto usunięte
7 marca 2012 o 15:27
Zgłoś do moderacji
Po prostu zaprosiłem Cię na swój kanał, wejdź, zobacz, przesłuchaj...będę wdzięczny, na nic nie liczę, bo wiem, że taką muzyką wykopałem sobie grób w Polsce, nie sądze, żeby ktokolwiek tu chciał to promować, ale może akurat w Tobie znajdę poparcie.
Pozdrawiam i hmm, liczę na odpowiedź.