kacpero9 mężczyzna, 24
Stalowa Wola
Nagrań: 0, Postów: 1420
22 czerwca 2011 o 11:18
Zgłoś do moderacji
ja mam mikrofon TRACER TRS-MC V4
[b]ZAPRASZAM![/b]
joose mężczyzna, 44
Rumia
Nagrań: 5, Postów: 24
22 czerwca 2011 o 14:15
Zgłoś do moderacji
ja nie wyciskam... dopiero się uczę podstaw masteringu więc nie skorzystam z Twojej rady. Zupełnie nie wiem dlaczego mam wszystko sprzedać Czy posiadanie sprzętu wyklucza naukę? Niby na czym miałbym się uczyć gdybym wszystko sprzedał? Dziwne są te Twoje rady. Widzę poza tym, że skromnością nie grzeszysz.
p.s. jestem wokalistą, nie specem od masteringu.
joose mężczyzna, 44
Rumia
23 czerwca 2011 o 11:18
Zgłoś do moderacji
Makolek, nie mam pojęcia czego chcesz dowieść. Tego, że jesteś mistrzem Świata i okolic, a inni są od Ciebie gorsi czy tego, że brak umiejętności masterowania miksu na poziomie profesjonalnym dyskredytuje w kwestii dawania rad? Wydaje mi się, że uważasz się za jedynego tutaj, kompetentnego użytkownia, który może radzić choć wcale tego nie robi. Ty zamiast dawać rady odsyłasz wszystkich z głupimi tekstami o wujku goole i na tym kończy się Twoja pomoc. Żałosne jest to nieco i nieco irytujące. Ponadto fakt, że nie posiadam umiejętności i doświadczenia, które w tej dziedzinie nabywa się latami nie zabrania mi dawania innym jakichś rad czy podpowiedzi. Po to właśnie jest forum gdybyś przypadkiem zapomniał. Więcej... Uważam również, że jest tu sporo osób, których wiedza jest dużo uboższa od tej posiadanej przeze mnie i to właśnie im trzeba rad. Skoro Ty, najlepszy inżynier dźwięku w Polsce zachowujesz tajemnice swojego warsztatu tylko i wyłącznie dla siebie to po pierwsze- nie wiem co tu wogóle robisz, a po drugie dlaczego masz pretensje, że ktoś chce pomóc na tyle na ile umie. Tak na marginesie. Jeżeli uważasz, że sprzęt który posiadam jest kiepski to akurat to obnaża Twój brak znajomości sprzętowej. W sumie się nie dziwię skoro uważasz, ze soft jest w stanie załatwić wszystko.
Stara reguła: bezczelny może udawać skromnego, lecz skromny nigdy bezczelnego.
Georg Christoph Lichtenberg
Pozdrawiam
joose mężczyzna, 44
Rumia
23 czerwca 2011 o 17:23
Zgłoś do moderacji
przepraszam, że pytam ale gdzie ty widzisz u mnie berhingera??? Jeśli dla ciebie yamaha, Echo, shure to kiepskie klocki to nie mamy chyba o czym dyskutować.
filip z konopii póki co to niestety ty chłopie się skompromitowałeś w kwestii sygnału adio
🙂 Jeśli ja napisałem gdziekolwiek bzdury to zacytuj. To samo makolek... Ponadto nie obchodzi mnie jaki ludzie mają sprzęt na w/w stronie. Jak już wcześniej wspomniałem nie jestem inżynierem dźwięku lecz wokalistą. Co więcej to forum jest dla ludzi, którzy śpiewają, a nie rżną bogaczy ze sprzętem z górnej półki i puszą się jak pawie bo wiedzą rzekomo kolosalnie więcej od wszystkich tu. Makolek wskaż miejsce w którym napisałem głupoty i wykaż głupotę bo póki co tylko piejesz jak dumny kogut lecz nie ma z tego rzadnego porzytku. Jeszcze jedno zdanie odnośnie moich nagrań. Ja je poprostu nagrałem na zywca, bez cięć itp. dodałem pogłos i tyle... Nie ślęczałem godzinami by to brzmiało zawodowo bo ogólnie mam to gdzieś. Jeśli kiedykolwiek będę chciał profesjonalne nagranie to poprostu pójdę do studia. Na tyle jeszcze mnie stać. Tak na marginesie... Za samą kartę dźwiękową płaciłem niegdyś prawie 2000pln. tak więc odpuść sobie bo jest to poprostu smutne.
Edytowano 25 czerwca 2011 o 15:41.
joose mężczyzna, 44
Rumia
25 czerwca 2011 o 16:08
Zgłoś do moderacji
Widzę Makol, że jedyne na co cię stać to sterta bezpodstawnych zarzutów nasiąkniętych niezrozumiałą agresją i pychą. Zastanawiam się również co ty robisz na ising ponieważ, z tego co widziałem to nie ma tu ani jednego kawałka zaśpiewanego przez ciebie, a portal ten w swojej istocie służy ludziom, którzy śpiewają, nie naśmiewają się z innych, krytykują i mówią o sobie - patrzcie jaki jestem zaje...bisty, do pięt mi nie dorastacie, nic nie wiecie i nic nie potraficie gdyż jam jest ten, który wszystko wie najlepiej. Wiesz co? Muszę cię niestety rozczarować. Ten kawałek, wklejony poniżej to jakaś masakra masteringowa mistrzu joda (zauważam podobieństwo fizyczne). Wokal osadzony w panoramie jak: szron o 5.00 rano na łące.
http://ising.pl/nagranie/yd_eoxGE5wo,Makol_and_Magda_Przychodzka-Letni_wiatr
Poza tym, skoro taki z Ciebie profesjonalista to powiedz co ty tu do cholery robisz? Czyżby na home recording nikt już nie chciał z tobą rozmawiać? Hmmm..., a może na tle ludzi, którzy naprawdę coś wiedzą wypadasz bladzieńko i dlatego tu musisz się dowartościowywać wyżywając się na innych? Sorry za te słowa ale uważam, ze jesteś zwykłym chamem, gburem i prostakiem o zbyt wysokiej samoocenie zakrawającej na narcyzm. Zastanów się nad sobą i nad tym jak traktujesz ludzi. Sam widzisz, że agresja budzi agresję. Nie wolałbyś by ludzie czuli w stosunku do ciebie pozytywne emocje, a nie jak do tej pory wstręt, niechęć czy złość? Może powinieneś znaleźć sobie kogoś (kobietę), może to trochę by cię wyciszyło. Makol... nie tędy droga, z pewnością nie tędy. Zrób coś ze sobą pozytywnego. Nie jestem twoim wrogiem. Trzymam za ciebie kciuki.