Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
makolek pisze:
to czytaj chłopie UWAŻNIE..nie po raz pierwszy masz jakiś znaczny problem ze zrozumieniem czytanego tekstupędy opadająposłuchaj chłopczyku moich.. tusieńki czy kilku jeszcze nagrań.. a POTEM.. głęęęęęęboko sie zastanów.. i poszukaj definicji słowa KOMPRESJA"
makolek pisze:
wujek google ugryzł ?ujjj.. teraz będzie mi jakieś 12 sek smuuutnooo
filipzkonopi pisze:
To jeszcze ci podpowiem;P
Sygnał audio to sygnał audio , a sygnał cyfrowy to sygnal cyfrowy. Mozna te dwa sygnały połaczyc tylko i wyłacznie za pomocą przetworników analogowo cyfrowych. Tym ze własnie jest karta muzyczna w komputerze, zamienia sygnał audio analogowy na cyfrę i na odwrót. Internet nie jest analogowy, tylko i wylacznie cyfra wiec przesłanie sygalu audio nie ma miejsca. Właśnie dlatego jakosc przetworników analogowo cyforwych ma znaczenie, ale. W przypadku spiewania mamy do czynienia ze zbyt wielkim plikiem ktory miał by być streemowany do serwera który zgrywa wokal. W zwiazku z tym uzywana jest kompresja powodujaca zmniejszenie objetosci pliku ale niestety pogarszajaca jakosc pliku po dekompresji. Dlatego effekt koncowy jest marny i chocbys sobie postawił mikrofon neumanna to na koncu i tak tego nie usłyszysz.
Dziwi mnie twoj sposob komuniakacji, wyzywanie od dyletantow i innych podobnych. Mam wrazenie ze rozmawiam z kryminałem!
No nic , zegnam😃
joose pisze:
Ponadto sygnał audio generowany przez komputer (bo przecież o tym tu mowa) ma postać cyfrową czy Ci się to podoba czy nie. Proponuję się dokształcić. Miłej lektury. Pozdrawiam.
fajny gostek
muzyk MIDI'owy jak nazwał mnie "aranżer - matołek":)
joose pisze:
Zabawny jesteś kolego 🙂Chcesz powiedzieć, że cała muza jaką masz w kompie to ANALOG? Haha...Tylko źródła zewnętrzne podłączone do komputera po wejściu liniowym lub mikrofonowym mogą generować sygnał analogowy (magnetofon, gramofon, gitara elektryczna, mikrofon). Każdy, powtarzam każdy PLIK dźwiękowy jest w postaci cyfrowej. Płyty CD również. Ponadto sygnał audio generowany przez komputer (bo przecież o tym tu mowa) ma postać cyfrową czy Ci się to podoba czy nie. Proponuję się dokształcić. Miłej lektury. Pozdrawiam.
joose pisze:
Żal.pl
Temat zamknięty - nie można dodawać nowych postów.
W nowy tydzień wskakujemy z nowościami, wśród których prezentujemy duet Sanah i Sobla z nowej części filmowego Kleksa, najnowszą piosenkę Cleo i Donatana oraz ponadczasowy przebój Stevie Wondera.
Zobacz więcej