curber mężczyzna, 44
Nagrań: 0, Postów: 34
30 stycznia 2011 o 23:01
Zgłoś do moderacji
Nie wiem o jakich kategoriach jakości piszesz ale nie porównujmy nagrań zrobionych Azusem wpiętym nieudolnie do zintegrowanej karty dzwiękowej z nagraniami na dynamiku klasy SM58 i większości obecnych interfejsów USB nawet w 16bitach/44KHz i późniejszej kompresji do formatu MP3. Kompresja finalnego miksu będzie wtedy miała pomijalne znaczenie dla większości słuchaczy natomiast ogólnego przeskoku w jakości zarejestrowanego materiału nie usłyszy tylko głuchy...
Co do n-Track Studio....ciekawy program, nie znałem go i nie był na liście, którą podałem
31 stycznia 2011 o 00:17
Zgłoś do moderacji
hmm ja mam azusa dm - 604 podpięty do mojej zintegrowanej karty dźwiękowej i nie narzekam ; )
grzegorzo mężczyzna, 33
Kraków
Nagrań: 8, Postów: 84
5 lutego 2011 o 05:50
Zgłoś do moderacji
maldi87 pisze:
Powiedzcie jakiego sprzętu używacie, żeby nagranie było jak "profesjonalne" . Nie jestem jeszcze tak oczytana w tym temacie, ale chodzi mi o to, że chciała bym nagrać , ale nie chce być słyszana jak z mikrofonu do skype z cichym podkładem (mniej więcej).
Wierz mi - nie chciałabyś wiedzieć, co jest naprawdę potrzebne do profesjonalnego brzmienia
😃
Kompozytor, producent muzyczny, realizator, wsio Ryba :>
grzegorzo mężczyzna, 33
Kraków
5 lutego 2011 o 05:58
Zgłoś do moderacji
filipzkonopi pisze:
Pierdzielicie glupoty, po cholere nagrywac przez dobry interface audio skoro jakosc I tak padnie w procesie kompresji;>?
Różnicę w dobrze zrealizowanych nagraniach słychać nawet w mp3 64kbps ;> Ale przyjemności ze sluchania raczej nie ma.
grzegorzo mężczyzna, 33
Kraków
5 lutego 2011 o 06:00
Zgłoś do moderacji
filipzkonopi pisze:
curber pisze: Powiem to chyba poraz dwódziesty, nie ma sensu inwestować w sprzet dla samego isinga. Ewentualnie mikrofon dynamiczny nic wiecej.
Jeśli chodzi o nagrywanie tutaj to absolutna racja, mooże jeszcze przedwzmacniacz jakiś tani bo te szumy jednak dają po uszach.
maldi87 kobieta
Antwerpia(Belgia)/Jelenia Góra
Nagrań: 0, Postów: 31
5 lutego 2011 o 10:17
Zgłoś do moderacji
Wiadomo , ze nie chodzi mi o zrobienie profesjonalnego studia w domu , bo to nie mozliwe, ale jezeli ktos spiewa dla wlasnej przyjemnosci , to chyba mozna cos tam sobie poprawic , zeby nie brzmiec przesadnie zle. Stad w moim pytaniu - jak "profesjonalne".
Podsumowujac , jaki polecacie mikrofon , ewentalnie przedwzmacniacz badz inny potrzebny sprzet dla amatora? Oczywiscie w przystepnej cenie , nie za drogo nie za tanio , zeby nie zakupic bubla.
gramofun kobieta, 27
Nagrań: 5, Postów: 46
5 lutego 2011 o 11:35
Zgłoś do moderacji
ja podkręcam na głośności wave i mikrofon( oby dwa czyli Rear pink in i Rear Blue in tylko blue nie najmocniej) i śpiewam do shura który mam podłączony do tego blue
Za każdy dźwięk dany mi dziękuję Ci :-)
grzegorzo mężczyzna, 33
Kraków
5 lutego 2011 o 12:56
Zgłoś do moderacji
maldi87 pisze:
Wiadomo , ze nie chodzi mi o zrobienie profesjonalnego studia w domu , bo to nie mozliwe, ale jezeli ktos spiewa dla wlasnej przyjemnosci , to chyba mozna cos tam sobie poprawic , zeby nie brzmiec przesadnie zle. Stad w moim pytaniu - jak "profesjonalne".
Podsumowujac , jaki polecacie mikrofon , ewentalnie przedwzmacniacz badz inny potrzebny sprzet dla amatora? Oczywiscie w przystepnej cenie , nie za drogo nie za tanio , zeby nie zakupic bubla.
Tutaj jest mały wątek o takim bardziej profesjonalnym podejściu
http://ising.pl/forum/temat/3497/sprzet_pytanie_do_bardziej_zaawansowanych_
Ale i tak umiejętności są najważniejsze, bo zaraz po nagraniu nawet w dużym studiu, rzadko kiedy cokolwiek brzmi tak, by przypominało brzmieniem produkcje z radia, trzeba trochę nad tym popracować.