freya75 kobieta, 49
Tomaszów M.
Nagrań: 98, Postów: 76
18 września 2010 o 07:59
Zgłoś do moderacji
widzę dyskusja się rozwija:0 powiem tyle: jeśli krytyka jest konstruktywna, wskazuje prawdziwe błędy -a najlepiej wskazuje jak je wyplenić to jest ok. Jeśli tylko wskazuje błędy ale nie bezpodstawnie i sensownie też jest w porządku. jest cenna i pożądana. jeśli natomiast służy tylko temu by kogoś zgnoić, komuś dopiec lub sobie ulżyć to jest to pomyłka stulecia i działa mi na nerwy tooootalnie. Przyczepiła się do mnie ( nie tylko do mnie zresztą) tak np Paniusia @mrskrytyktmpol - pośledźcie jej komentarze u różnych ludzi - wołają o litość dla autorki z powodu gnębiących ją demonów
🙂
albo ludziki pokroju @tojaaaa - masakra!!! wstawiają "kropeczkę " i 1 u wszystkich jak leci
powiedzcie- co to za krytyka i jak ma nie wkurzać?
🙂)))
Wenn ihr's nicht fühlt, ihr werdet's nicht erjagen.
"Faust" J.W.Goethe
mruq mężczyzna, 32
Wrocław
Nagrań: 18, Postów: 1045
18 września 2010 o 08:34
Zgłoś do moderacji
Krytyka kropkowa - Występuje często u dzieci w okolicach 10 roku życia.
Dzieci neostrady też ją sobie bardzo chwalą i dlatego też często ją stosują.
Krytyka kropkowa jest bardzo denerwującą krytyką, ze względu na to, ze jej treść to jedna mała ku.fa kropka! [ . ]
robertas19 mężczyzna, 35
Piła (woj. wielkopolskie)
Nagrań: 12, Postów: 6728
18 września 2010 o 10:36
Zgłoś do moderacji
bonpo pisze:
Odnośnie krytyki ; już dawno z niej zrezygnowałem ponieważ niewiele osób dorosło do konstruktywnej krytyki wyrażanej w taktowny i kulturalny sposób ; gdzie w związku z tym , stawałem się wrogiem publicznym numer jeden , który ma czelność wyrazić jakiekolwiek obiekcje na temat wokalnej materii .
No nie mogę zrozumieć, dlaczego co poniektórzy przez kilka osób rezygnują ze swojej wolnej, nie przymuszonej wypowiedzi, bo dałeś w ten sposób tym ludziom dowód na to, że wcale ta Twoja krytyka nie była konstruktywna i zrobiłeś to czego Ci osobnicy chcieli, a nie tego co Ty chcesz. Więc ja na Twoim miejscu nie przejmowałbym się tym, że ktoś uważa daną osobę za wroga publicznego..
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
go74 kobieta
Nagrań: 88, Postów: 52
18 września 2010 o 13:53
Zgłoś do moderacji
Niestety, to czy krytyka jest konstruktywna czy nie zalezy finalnie od "krytykowanego"... Jezeli nie przyjmie jej z godnoscia (zakladam, ze padly rzeczowe argumenty...), to mamy problem...szczegolnie w skrzynce z wiadomosciami...
Ale obawiam sie, ze wlasnie z tego powodu, pojawia sie na portalu tyle szostek- boimy sie kogos urazic...? To moze zacznijmy od siebie i nie czujmy sie urazeni... Przeciez nie mozemy spiewzc wszyscy lepiej od oryginalu...
LaGosiq
Konto usunięte
18 września 2010 o 14:17
Zgłoś do moderacji
Wystawiając swoje wykonanie liczymy się z tym, że może tam zajrzeć każdy. Takie kilkutysięczne jury
🙂 Dla osób, które chcą być rzetelnie i profesjonalnie oceniane jest wiele castingów, konkursów, festiwali na żywo. Karaoke również
🙂
Edytowano 18 września 2010 o 18:47.
18 września 2010 o 17:50
Zgłoś do moderacji
2 dziewczyny pod moim nagraniem napisały 6, a tojaaaa mi wsisała 1, i to mi zepsuło ocenę!Mam 4, a powinnam mieć 6!Mój nauczyciel od śpiewu, daje mi takie oceny, jakie są zapisane pod nagraniem!Dałam ją na czarną listę
Życie nie składa się z samych powodzeń. Właśnie się o tym przekonałam
gabina22 kobieta, 43
Rodowo- Przemków, bytowo- Wa-
Nagrań: 121, Postów: 107
18 września 2010 o 17:59
Zgłoś do moderacji
Ja uważam że komentarze w stylu"brzydko, nie podoba mi sie itd" Piszą poprostu osoby które w jakiś spoób leczą swoje kompleksy albo prezentują niski poziom zasobów słownictwa,nie potrafiąc napisać nic konstruktywnego.
Mnie osobiście cieszy jak ktoś napisze szczerze "CO" mu się nie podoba.
Anonimowymi krytykantami ...przestałam się przejmować i czuję się z tego powodu o wiele zdrowsza
🙂
I Tobie właścicielko tematu, również tego życzę.
mk1818 mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 136
18 września 2010 o 18:06
Zgłoś do moderacji
jedna osoba może być zachwycona czyimś wykonaniem inna nie i nie piszcie tu że w ten sposób leczy swoje kompleksy bo tak samo można powiedzieć w takim razie o was że nie potraficie przyjąć do wiadomości że nie jesteście idealni... zdarzają się osoby że bez wyjątku będą pisać same negatywne opinie ale są osoby które piszą szczerze że im się nie podobało no i nikt nie powinien się o to obrażać.
tylko dajcie czasowi czas...
Konto usunięte
...
18 września 2010 o 18:08
Zgłoś do moderacji
powstrzymam się od rozwinięcia mojego posta ponad to jedno skromne zdanie które w tej oto kropce dobiega końca.
gabina22 kobieta, 43
Rodowo- Przemków, bytowo- Wa-
Nagrań: 121, Postów: 107
18 września 2010 o 18:17
Zgłoś do moderacji
mk1818 Nie chcialam urazić nikogo...słowa kieruję wyłącznie do tych,którzch bawi krytykowanie dla saego faktu ktytykowania.
A wogóle to czym się tu przejmować
🙂 ? Tacy ludzie byli,są i będą.
A przeciez ten portal jest dla ludzi , którzy chcą, kochają śpiewać... a zaczyna sie tu robić jakieś mydło...konkurs talentów...
jak ktoś chce spiewać i to lubi to żadna krytyka nie powinna mu w tym przeszkodzić...
Nie rozumiem tylko satysfakcji jaką odnoszą ci złośliwi...lepiej sie przez to czyją czy morale im wzrasta...