monia2405 kobieta, 29
Michałowo/obok Białegostoku
Nagrań: 12, Postów: 928
19 lipca 2010 o 10:59
Zgłoś do moderacji
Chodziło mi o to, że się ją otrzymuje w wieku 13 lat. A to chyba z góry wiadome, że trwa do 18 roku życia, wtedy kiedy otrzymujemy już pełną zdolność do czynności prawnych. I jakbyś nie widział to używam cytatów.
Tylko ja się zastanawiam co Ty chcesz mi udowodnić, hm?
This is something more.
monia2405 kobieta, 29
19 lipca 2010 o 11:02
Zgłoś do moderacji
zenek pisze:
Ograniczona zdolność do czynności prawnych, ograniczoną zdolność do czynności prawnych posiadają osoby w przedziale wieku od 13 do 18 lat oraz osoby ubezwłasnowolnione częściowo.
Czynności prawne dokonywane przez taką osobę, które prowadzą do powstania po jej stronie zobowiązania lub powodują rozporządzenie jej prawami, wymagają zgody przedstawiciela tej osoby. Warunek ten nie dotyczy umów powszechnie zawieranych w drobnych, bieżących sprawach życia codziennego, rozporządzania zarobkiem oraz dysponowania przedmiotami majątkowymi oddanymi tej osobie do swobodnego użytku.
Osoba ograniczona w zdolności do czynności prawnych nie może samodzielnie dokonywać jednostronnych czynności prawnych, dla których ustawa wymaga zgody przedstawiciela ustawowego - czynność taka jest z mocy prawa nieważna (nieważność). To jest info dla Ciebie znalezione w necie dokładnie w onecie .Baw się dobrze 😉
Myślisz, że ja nie wiem co to ograniczona lub pełna zdolność do czynności prawnych? Dla Twojej wiadomości interesuję się trochę prawem. Tylko nie rozumiem co mi chciałeś zarzucić tym tekstem, hm?
This is something more.
monia2405 kobieta, 29
19 lipca 2010 o 11:14
Zgłoś do moderacji
Ja się nie kłócę, ja się po prostu usiłuję dowiedzieć co pan Zenek ma na myśli, bo za cholerę nie mogę pojąć o co mu chodzi z tymi czynnościami prawnymi i jaki one mają związek z forum. Bo regulaminu nie łamię.
🙂
P.S. Jak na razie żegnam, może później tu zawitam
🙂
This is something more.
gjugi mężczyzna, 31
Warszawa
Nagrań: 18, Postów: 11
24 września 2010 o 20:06
Zgłoś do moderacji
Co do 6 to się zgadzam, praktycznie nikt nie ma szans z perfekcyjnie nagranym orginałem.
Ja 6 używa jak ktoś zaśpiewał odmiennie, zupełnie różnie od orginału lub za własna piosenkę o ile nie jest to oczywiście wycie.
A co do wątków nikomu nie chce sie przeszukiwać w poszukiwaniu właściwego, bo wiadomo temat może być różnie sformułowany i nie zawsze znajdzie wyszukiwarka. Więc zakłada sie wątek nowy co potęguje liczbe tematów i jeszcze bardziej zniechęca do przeszukiwania.
Jak ktos chcę bym ocenił jego nagranie to niech poda link na moim profilu, zamiast udawać, że ocenia moja nagrania.
mati8899 mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 1822
25 września 2010 o 10:44
Zgłoś do moderacji
a ja trochę z innej beczki - nagrywam piosenkę, potem przesłuchuję, w pewnym momencie brakuje mojego głosu, potem kłóci się on z podkładem... nie wiecie co to może być? może to wina słabego internetu? napisałam do iSing, ale nie otrzymałam odpowiedzi...
afe5834 mężczyzna, 33
ŁDZ
Nagrań: 1, Postów: 130
9 października 2010 o 07:41
Zgłoś do moderacji
smieszka018 do mnie 3 października o 19:23
Do kosza
Jak możesz podbij żebym nie spadła
http://ising.pl/nagranie/3knp9uf6rq,Nie_badz_taki_szybki_Bill-Kasia_Sobczyk_i_Czerwono__Czarni
TO MOJE MARZENIE MIEĆ NAGRANIE DNIA !
Chylusia < 3
Mam dość tego
Viva la vida
kacpero9 mężczyzna, 24
Stalowa Wola
Nagrań: 0, Postów: 1420
9 października 2010 o 10:19
Zgłoś do moderacji
a brunomars96 wszystkie moje nagrania ocenia na 1
[b]ZAPRASZAM![/b]
afe5834 mężczyzna, 33
ŁDZ
9 października 2010 o 16:31
Zgłoś do moderacji
ja też teraz fajny kom dostałem
😛 Po prostu nie i 1
Viva la vida
monia2405 kobieta, 29
9 października 2010 o 16:36
Zgłoś do moderacji
No widzisz jak miło
😛 Możesz teraz zaszczycić tą osobę dodając ją do swojej czarnej listy
🙂
This is something more.
afe5834 mężczyzna, 33
ŁDZ
9 października 2010 o 17:06
Zgłoś do moderacji
monia2405 pisze:
No widzisz jak miło 😛 Możesz teraz zaszczycić tą osobę dodając ją do swojej czarnej listy 🙂
z natury jestem pokojowy i nie ma u mnie czarnych list
🙂
Viva la vida
12 maja 2013 o 10:57
Zgłoś do moderacji
Dziś to jest dopiero tragedia ...
Nie dziw się, że masz pod górkę jeśli wybierasz się na sam szczyt...