Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
„Jedyną rzeczą potrzebną złu do zwycięstwa jest bierność dobrych ludzi” – Edmund Burke
Edytowano 18 sierpnia 2017 o 19:18.
nie spisujmy ludzi na straty .. cuda zdarzają się codziennie :)
nie spisujmy ludzi na straty .. cuda zdarzają się codziennie :)
„Jedyną rzeczą potrzebną złu do zwycięstwa jest bierność dobrych ludzi” – Edmund Burke
kumkiku pisze:
Dziś natknęłam się na to forum, jestem w trakcie czytania, ale już napiszę, coby nie zapomnieć...
1. Jestem osobą, która czasem oddaje głos w rankingu, ale tylko na nagrania, które mi się bardzo podobają, lub jeśli uważam, że dana osoba wspięła się na wyżyny swoich możliwości. Sama nigdy ND nie otrzymałam, nigdy na to nie liczyłam. Jeśli kiedyś by do tego doszło, to nie wyobrażam sobie inaczej, jak tylko uczciwie. Już nie raz odchodziły ode mnie osoby, które liczyły tylko na wzajemność. Tacy ludzie subują po to, żeby dostać suba, komentują po to, żeby otrzymać komentarz itd. Gardzę naprawdę osobami, które stosują jakieś gierki, żeby osiągnąć ND i z biegiem czasu, przy dobrej spostrzegawczości nie trudno takie osoby rozpoznać. Nie rozumiem jak mogą się potem uczciwie cieszyć z wygranej. Mam tylko jedno konto i nawet nikt z mojej rodziny nie posiada swojego konta, mimo, że mąż czasem słucha jakichś nagrań jak mu coś podsunę ciekawego. Wiem jednak, że są osoby uczciwe posiadające konta bez nagrań - np koleżanka z mojego zespołu wokalnego, po to, żeby ściągać podkłady, lub ludzie, którzy grają w popnutach - sama tam śpiewam i widzę rzeszę takich osób, które osiągają wysokie punktacje, a nie mają nagrań... Mimo to, jestem za zgłaszaniem lewych kont, co do których mamy pewność o niecne intencje.
2. Ja mam taki pomysł:
Każdy przy zapisie nagrania miałby opcję - poddaj głosowaniu (ocenie) - jeżeli tego nie odhaczy, to ludzie nie będą mogli przydzielać gwiazdek, tylko komentować. Jeśli odhaczy, to takie nagranie będzie miało możliwość pojawienia się w rankingu dnia. Taki ranking miałby zupełnie inną formułę niż obecny... Więc tak:
Przy zaznaczonej opcji poddaj ocenie takie nagranie może, ale nie musi być prze kogoś (jawnie) wrzucone do rankingu. Jeśli zostanie wrzucone, to wtedy dopiero edytują się gwiazdki i ludzie mogliby oceniać i przydzielać gwiazdki. To nagranie, które zdobyłoby najlepszy rezultat następnego dnia byłoby ND...
Nie wiem czy to jest dobry pomysł. Jak burza mózgów to burza, zostawiam pod rozwagę...
3. Oczywiście jestem za całkowitą jawnością kto głosuje...
4. Pomysł, żeby głosować mogły osoby, które mają liczbę odsłuchów 1000 np lub z plusem uważam za ok🙂
Wracam do lektury, bo dużo tego naprodukowaliście...
LIV
naciutek pisze:
To też fakt. Bo jest przecież opis do nagrania. I w sumie nie zaznaczysz, to ci zarzucą,ze masz parcie tak czy siak.
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!