Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
taktaktak pisze:
życie to życie, podobnie jak z karą śmierci się nie zgadzam tak i z aborcją, nie można zabić dziecka tylko dlatego że było niechciane, wpadka albo z gwałtu. Oddać, ale nie zabijać.
Pewnie zwolennicy kary śmierci zaraz wyjadą z pytaniem "Myślisz że w domu dziecka będzie im lepiej niż gdyby sie nie urodzili?"
Wiadomo że dzieci z domów dziecka nie mają łatwo bo nie zawsze sie znajduje ktoś kto ich pokocha i są wychowywane bez miłości. Ale coraz bardziej dorastając zmienia się to bo zaczynają same decydować o swoim życiu i często stabilizuje się ono. Potem takie osoby normalnie jak każdy wychowywany w miłości mają swoje rodziny, tylko uczą się "kochać" trochę później niż wszyscy. Każdego życie jest inne i nie można pozbawiać nikogo szansy na życie i szczęście.
...
ciociagruba pisze:
dokladnie to ze ktos ma ciezki start nie znaczy ze nalezy go tej szansy pozbawic ludzie nie z takimi problemami zyja i maja sie dobrze to bezsensowne tlumaczenia dla poparcia tej opcji ktora dla mnie jest zwyklym morderstwem bo jak mozna mowic ze wysysanie dziecka z lona matki po koleji nozka za nozka raczka za raczka nie jest morderstwem jest brutalnym morderstwem ktore powinno byc zakazane na calym swiecie.
Dla przykladu Ameryka tam aborcja jest jak zalozenie tipsow idziesz pach pach i problem z glowy wszystkie te amerykanskie gowniary dymaja sie na potege a pozniej na potege skrobia to straszne i w kazdym kraju w ktorym aborcja zostanie zalegalizowana bedzie tak samo jak prawo na cos pozwala to sie z tegp korzysta bez wyrzutow sumieniia bez zastanaiwiania sie bo skoro prawo na to zezwala to to nie moze byc zle???
adzia523
Życie nie składa się z samych powodzeń. Właśnie się o tym przekonałam
Show must go on
adzia523 pisze:
..ja jestem za. No doczekaliśmy się wreszcie demokracji ..i dlaczego ktoś za mnie ma zdecydować w tak ważnej sprawie jaką jest aborcja. To jest moja najważniejsza decyzja .To jakby ktoś decydował o moim ciele ,oraz życiu i dokonywał za mnie wyboru .
...
potrzebujeinspiracji pisze:
adzia523 pisze:..ja jestem za. No doczekaliśmy się wreszcie demokracji ..i dlaczego ktoś za mnie ma zdecydować w tak ważnej sprawie jaką jest aborcja. To jest moja najważniejsza decyzja .To jakby ktoś decydował o moim ciele ,oraz życiu i dokonywał za mnie wyboru .
Skoro tak ważna jest dla Ciebie wolnośc jednostki, to dlaczego chces zpozbawiac tej wolności dzieci, które same nie mogą decydowac, nie mogą zaprotestowac. Poczęte życie to jest już człowiek, człowiek, który czuje, nie można zabijac go, tylko dlatego, że wcześniej podjęło się nieodpowiedzialną decyzję. Decydujesz o sobie, gdy uprawiasz seks, tu się zgodzę, nikt nie ma prawa ingerowac. Aborcja zaś jest to zabijanie bezbronnych, bez ich woli, bez możliwości jakiejkolwiek obrony. To jest według Ciebie demokracja?
strelauiczarny pisze:
potrzebujeinspiracji pisze:adzia523 pisze:..ja jestem za. No doczekaliśmy się wreszcie demokracji ..i dlaczego ktoś za mnie ma zdecydować w tak ważnej sprawie jaką jest aborcja. To jest moja najważniejsza decyzja .To jakby ktoś decydował o moim ciele ,oraz życiu i dokonywał za mnie wyboru .Skoro tak ważna jest dla Ciebie wolnośc jednostki, to dlaczego chces zpozbawiac tej wolności dzieci, które same nie mogą decydowac, nie mogą zaprotestowac. Poczęte życie to jest już człowiek, człowiek, który czuje, nie można zabijac go, tylko dlatego, że wcześniej podjęło się nieodpowiedzialną decyzję. Decydujesz o sobie, gdy uprawiasz seks, tu się zgodzę, nikt nie ma prawa ingerowac. Aborcja zaś jest to zabijanie bezbronnych, bez ich woli, bez możliwości jakiejkolwiek obrony. To jest według Ciebie demokracja?Zabijanie bezbronnych jest naturalne 🙂) krowy są bezbronne a jednak kto kotleta z krowy nie opieprzy 🙂) Koniec. 🙂
...
potrzebujeinspiracji pisze:
strelauiczarny pisze😛otrzebujeinspiracji pisze:adzia523 pisze:..ja jestem za. No doczekaliśmy się wreszcie demokracji ..i dlaczego ktoś za mnie ma zdecydować w tak ważnej sprawie jaką jest aborcja. To jest moja najważniejsza decyzja .To jakby ktoś decydował o moim ciele ,oraz życiu i dokonywał za mnie wyboru .Skoro tak ważna jest dla Ciebie wolnośc jednostki, to dlaczego chces zpozbawiac tej wolności dzieci, które same nie mogą decydowac, nie mogą zaprotestowac. Poczęte życie to jest już człowiek, człowiek, który czuje, nie można zabijac go, tylko dlatego, że wcześniej podjęło się nieodpowiedzialną decyzję. Decydujesz o sobie, gdy uprawiasz seks, tu się zgodzę, nikt nie ma prawa ingerowac. Aborcja zaś jest to zabijanie bezbronnych, bez ich woli, bez możliwości jakiejkolwiek obrony. To jest według Ciebie demokracja?Zabijanie bezbronnych jest naturalne 🙂) krowy są bezbronne a jednak kto kotleta z krowy nie opieprzy 🙂) Koniec. 🙂
CZŁOWIEK- KROWA naprawdę nie zauważasz różnicy??? Gratuluje w takim razie.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!
W nowy tydzień wskakujemy z nowościami, wśród których prezentujemy duet Sanah i Sobla z nowej części filmowego Kleksa, najnowszą piosenkę Cleo i Donatana oraz ponadczasowy przebój Stevie Wondera.
Zobacz więcej