kamciode mężczyzna, 34
Kuwejt
Nagrań: 1, Postów: 274
12 marca 2011 o 01:42
Zgłoś do moderacji
Jestem przeciwny karze śmierci. To nie dolegliwość kary powinna być czynnikiem odstraszającym potencjalnych przestępców, ale jej nieuniknioność.
oloo mężczyzna, 45
Lewin Brzeski
Nagrań: 2, Postów: 138
12 marca 2011 o 06:50
Zgłoś do moderacji
A ja myślę, że dla wielu zywrodnialców kara śmierci jest za dobra. Te oszołomy nie boją się śmierci. Boją się jedynie normalnej pracy.
Niech wezmą z moich podatków na utrzymanie zakładu karnego, ważne dla mnie by dupek pracował przy łopacie 16 godzin dziennie do końca swoich dni. Jestem za kamieniołomami karnymi gdzie wielkie bloki granitowe będą wydobwyane łopatami !
😃
Jeśli kochasz coś robić, rób to, nawet jak nie jesteś mistrzem świata
Konto usunięte
2 kwietnia 2011 o 01:22
Zgłoś do moderacji
Nie myśleliście może o zapisaniu się do młodzieży wszechpolskiej albo od razu do organizacji faszystowskich by wspierać swoje wspaniałe ideały ? Proponuję noszenie swastyki na ramieniu jako manifest waszych poglądów oraz informacje dla innych ludzi o waszej wyjątkowości....
"Through the sorrow all through our splendour
Don't take offence at my innuendo "
bocin mężczyzna, 35
Łódź Heliska
Nagrań: 15, Postów: 5446
2 kwietnia 2011 o 01:41
Zgłoś do moderacji
Woytusiu, mógłbyś rozszerzyć swą wypowiedź?
🙂
Jestem ciekaw, co kryje się za Twymi słowami. Przepraszam swoją ułomność, ale nie mogę ich rozszyfrować. Niby uczyli mnie tego kiedyś w szkole na j. polskim, jednak jakoś tego nie przyswoiłem.
🙁
Swoją drogą... mi tam wisi kara śmierci i los niedobrych ludzi. Ogólnie rzecz biorąc to mam ich w dupie.
🙂
Jedyne, co miałbym na uwadze, to zmniejszenie ilości niesprawiedliwie cierpiących.
🙂
Myślę, że gdybym miał możliwość oddania czystego strzału do takiego na przykład bezkarnie chodzącego po świecie seryjnego mordercy, to bym się nie krępował.
🙂 Jednak... gdyby taki osobnik już siedział w areszcie, to bym się nie fatygował... bo i po co?
🙂
NIE - dla niezasłużonego cierpienia!
NIE - dla zemsty!
TAK - dla miłości bliźniego!
🙂
jones kobieta, 32
Szczecin
Nagrań: 11, Postów: 87
2 kwietnia 2011 o 02:09
Zgłoś do moderacji
kara śmierci ? jest sobie morderca . zabił kogoś z Twoich bliskich . nienawidzisz go za to i w ogóle wszystko co najgorsze , (brak mi dziś słów określających emocje .) jest Twoim zdaniem złym człowiekiem , bo zabił . sam będąc za karą śmierci jesteś chyba ciut hipokrytą . pozwalać na coś , za co potępia się innych ? chore .
ale nie dla własnego wizerunku jestem na nie , myślę po prostu , iż ten kraj byłby bogatszy i lepiej rozwinięty , gdyby szuje takie , jak mordercy czy pedofile zwyczajnie zaczęli harować na rzecz dobra publicznego .
Konto usunięte
2 kwietnia 2011 o 02:45
Zgłoś do moderacji
Ciekawi mnie ilu isingowiczów poćwiartowało by bliźniego dla szóski bądz nagrania dnia;>?
A tak na poważnie, to patrząc na cierpienia tych ktorzy doznali zła od jakiegoś bydlaka zupełnie bez powodu, to myśl sie sama nasuwa aby taki przestepca dostał kule w łeb. Normalna sprawa , pierwszy moment zawsze niesie w sobie nienawisc do złego.
Z innej strony kulka w łeb nie da mu nic do zrozumienia, powinien życ ale tak zeby zrozumiał co zrobił. Najlepiej gdzieś w wiezieniach w meksyku, guatemali . Tam by żałował tego co zrobił. W polsce mamy chore prawo, ostatnio czytałem o dwóch padalcach co dostali po piec lat za gwałt, przeceiż to smiechu warte. To nie jest żadna kara dla takiego barana, posiedzi , wyjdzie i bedzie jeszcze gorszy.
Konto usunięte
2 kwietnia 2011 o 11:27
Zgłoś do moderacji
Ciężko będzie mi po przebudzeniu ująć moje myśli w jakieś sensowne słowa.
Jeżeli ktoś piszę śmierć za śmierć, to robi mi sie strasznie smutno, że w wieku 24 lat jedyne co ma do powiedzenia w sprawie kary śmierci to taka płynąca z głębokiego prostego rewanżyzmu zasada. Gdyby była ona tak wspaniała, myślę, żę kodeks Hammurabiego zostałby tylko dostosowany do równości odpowiadania przed prawem wszystkich ludzi i panowałby po dziś dzień jako działające system prawny.
Co więcej, nie wiem po co zabijać w pełni zdrowe i silne jednostki ludzkie, jeżeli można takowego wykorzystać do tak szczytnych celów jak budowanie drog, kopanie rowów, czy choćby przekładanie ziarenek piasku jedno po drugim z miejsca na miejsce.
Fakt, że w obecnych warunkach polskiego więziennictwa rzeczywiście ciężko jest kogokolwiek resocjalizować, jednak to nie jest usprawiedliwieniem, do tego, by od razu smażyć kogoś na krześle, wstrzykiwać mu truciznę, czy słać kulę w łeb.
Idąc dalej, mam wrażenie, że jedyne prawo (a czasami nawet konieczność) jakie moralnie czy wewnętrznie sprawiedliwa nas do decydowania o ludzkim życiu jest decyzja o uczestnictwie w wojnie czy też samoobrona. Jednak te raczej wiążą się z zupełnie innym rodzajem zabijania, niż zabijanie z pełną premedytacją w imię prawa, które pozwala zabijać...
Nie wiem jak inaczej przelać co mam w głowie... potrzebuje kawy.
2 kwietnia 2011 o 11:56
Zgłoś do moderacji
chlopie odwal ty sie ode mnie twoich komentarzy mam po dziurki w nosie !!!
Mary
Konto usunięte
2 kwietnia 2011 o 12:05
Zgłoś do moderacji
...
Gramatyka prawdopodobnie jest smutna strasznie, że jest tak bezczelnie ignorowana.
Edytowano 2 kwietnia 2011 o 19:59.
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
Nagrań: 63, Postów: 3351
2 kwietnia 2011 o 14:42
Zgłoś do moderacji
marysienka24111986 pisze:
chlopie odwal ty sie ode mnie twoich komentarzy mam po dziurki w nosie !!!
;(
Kolejna dziewczynka, która nie potrafi stosować znaków interpunkcyjnych..;((
4 kwietnia 2011 o 18:19
Zgłoś do moderacji
babo jakbym miala stosowac znaki bym zeswirowala ze szok to nie szkola zeby gramatyke stosowac
Mary