Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
strelauiczarny pisze:
monia2405 pisze:I co? Spędziłbyś całe życie siedząc w więzieniu przed komputerem? Jakoś mi się to nie uśmiecha. Fakt, są osoby biedniejsze, które nie mogą sobie pozwolić na taki luksus jak internet, ale oni mogą wyjść z domu, popatrzeć na przyrodę, na ludzi...
Żyjesz w idealnym świecie ?? dorośnij ciut jeszcze... po co mordercy patrzeć na kwiatki i przyrodę ?
This is something more.
Edytowano 5 września 2010 o 16:28.
Well, it's a marvelous night for a moondance.... :)
http://www.youtube.com/user/kruszynka20a
Moje serce to jest muzyk, improwizujący :)
...
taktaktak pisze:
Kurczę, czy Ty chodzisz ze mną do klasy? 😃
własnie mamy zad dom napisać 5 za i 5 przeciw karze śmierci xD
taktaktak pisze:
Kurczę, czy Ty chodzisz ze mną do klasy? 😃
This is something more.
strelauiczarny pisze:
monia2405 pisze:strelauiczarny pisze:monia2405 pisze:strelauiczarny pisze:W więzieniu nie cierpią wszyscy. mają jedzonko, ciepełko, wyrko, spacerki itd.
No nie wiem jak ty, ale ja uważam, że w więzieniu wcale nie jest kolorowo. Niby jedzenie, ciepełko i wyrko mają, ale ciekawe ile byś wytrzymał psychicznie siedząc przez cały czas w tych samych czterech ścianach.
Co mają do stracenia ludzie ktorzy np są bezdomni, których np i tak nie obchodzi ich los. Musisz wziąć też pod uwagę że dla wielu środowisk więzienie może być nawet powodem do dumy. Więzienie nie może resocjalizować, jeżeli w więzienie jest miejescem skupienia degeneratów. nie mowie ze tacy są wszyscy ale są i tacy...
Bezdomni to bezdomni. I jak mówisz są tacy, których nie obchodzi ich los, i tacy, dla których więzienie to powód do dumy. Ale biorąc pod uwagę takiego przeciętnego obywatela, to raczej nie każdy chciałby podzielać taki los jak więzienie.
Dziewcze porozmawiajmy na ten temat za jakieś 10 lat ok ?? Przeciętny obywatel nie idzie do więzienia bo przestrzega prawa... Zastanów się kto w więzieniu siedzi i dlaczego i jakie są proporcje miedzy tymi ludźmi... okej ? to nie jest ot tak powierzchowny temat jak kwiatki, przyroda i karteczki z hannah montana...
kruszynka20a pisze:
zgadzam się z strelauiczarny. Często jest tak,że ludzie w więzieniach mają lepszy standard życia niż nie jeden człowiek na wolności.. i jeszcze jest im żle, bo ciasno,bo wg nich łamane są Prawa Człowieka. A jak taki człowiek, który sam łamie prawo,bo przeciez nie siedzi tam za nic,może o czymś takim mówić. koszt utrzymania jednego więźnia na miesiąc to ponad 2000 zł, co idzie oczywiście z pieniędzy podatników, a sorry ale dlaczego my mamy płacić za ich utrzymanie...
This is something more.
...
monia2405 pisze:
Ja tylko twierdze, że z mojego punktu widzenia siedzenie w pace nie jest czymś wyjątkowo fajnym, bo kiedy pomyślę, że miałabym siedzieć w tych samych czterech ścianach ( i co z tego, że jest internet?) i nie zobaczyć tego co się dzieje w około to bym zwariowała. I to jest lepsza kara niż śmierć. Bo człowiek mógłby jeszcze coś zrozumieć.
strelauiczarny pisze:
taktaktak pisze:Kurczę, czy Ty chodzisz ze mną do klasy? 😃
I co Dorotko napisałaś ?🙂)
Edytowano 16 marca 2010 o 15:45.
robertas19 pisze:
Ja jestem za, bo może wtedy by się taki jeden z drugim zastanowili za nim by coś zrobili, bo tak to mają teraz w czterech literach ludzie z pod ciemnej gwiazdy Polskie prawo.
fantaghiro19, czyli Ja - u mnie wszystko musi być GIT! ♥
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
Życie nie składa się z samych powodzeń. Właśnie się o tym przekonałam
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!
W tym tygodniu prezentujemy aż 5 nowości świątecznych, a wśród nich m.in. ponadczasowe przeboje takie jak „Feliz Navidad" i „It's Beginning To Look A Lot Like Christmas”.
Zobacz więcej