sushi kobieta
Nagrań: 0, Postów: 22
8 marca 2010 o 17:57
Zgłoś do moderacji
[cytat=qwertybydg]Właśnie kochani dowiedziałem się od znajomego z TVP, że nasz juz ukochany progam "ŚiW" jest, że tak powiem w 90% reżyserowany. Nie mówię tu o takim standardowym reżyserowaniu na podstawie scenariusza(bo tak musi być, w końcu to TV) a o wyznaczaniu w sposób "legalny i uczciwy"(casting) osob, które być może zagrają w Opolu. 3 albo 4 osoby z wybranej piątki, są osobami podstawionymi przez producentów programu (znajomy znajomego). a osoba ktoa sie dostala uczciwie bedzie odpadac w kolejnych eliminacjach. Jaka szkoda, że dopiero teraz po fakcie się o tym dowiedziałem.[/cytat]
no oczywiści ze osoby które wygraly tzn sa w piatce sa podstawione, chyba wiekszosc zdrowo myslacych ludzi udzielajacych sie w tym watku to wie, ty nam tylko to na 100 procent potwierdzasz 🙂 pozdro i dzieki za te odpowiedz 🙂
dianka20 kobieta, 32
Rbr
Nagrań: 5, Postów: 19
8 marca 2010 o 17:58
Zgłoś do moderacji
[cytat=ciociagruba]dianka20 pisze:To kurcze każdy jest pospolity, bo ja nie mam niebieskich włosów, żeby się tym wyróżnić. Zawsze miałam nadzieję, że na tym świecie jest choć trochę sprawiedliwych ludzi. O Krystynie Prońko miałam dobre zdanie, myślałam, że będzie tak sprawiedliwa jak p. Ela Zapendowska. Sama juz nie wiem. Chciałabym jednak spróbować. Bo tutaj dużo zależy od szczęścia.
anusia:
czyli w tych podcastingach nie śpiewało się z podkładem tylko a capella?
tak spiewalo cie acapella i nie trzeba miec niebieskich wlosow trzeba byc milym wesolym radosnym usmiechnietym cieszyc sie jak glupi do sera pieknie zaspiewac nie wiem zachwycic osobowoscia poczucie humoru itp🙂)
[/cytat]
dianka20 kobieta, 32
Rbr
Nagrań: 5, Postów: 19
8 marca 2010 o 18:00
Zgłoś do moderacji
Aha czyli ty uważasz, że jest jakas szansa, że nie wszystko jest z góry ułożone? 🙂
sushi kobieta
8 marca 2010 o 18:01
Zgłoś do moderacji
[cytat=filipzkonopi]artalice pisze:filipzkonopi pisze:Alicja kto jest na tym zdjeciu oprócz ciebie ratmana i skawinskiego z iSing?Grzegorz Skawinski, siedzil na widowni przez dobrą godzine lub dluzej i bylo kilka ujec z nim, odniesien do jego oceny wystepow uczestnikow (siedzialam bardzo blisko i widzialam reflektory skierowane na niego). Bedzie w programie jako expert ktory obserwuje przesluchania. Taka forrmuła jak to mialo miejsce w poprzednim odcinku ze Żmijewskim.Natalia bo tak ma na imie nie jest z iSing to uczestniczka castingu, ktora przyjechala z cala rodzina az z Łodzi, na zdjeciu jest z siostrą, bardzo sympatyczne osoby zaprzyjaznilismy sie, Byly bardzo ciekawe gdzie spiewam co robie, jak jest na tych castingach. Bardzo mnie dopingowali, zdjecie jest od niej przyslala mi na maila.Ja i Ratman rozpoznalismy sie na castingu. Padlo haslo "iSing" i ... żółwik 😃Do konca trzymalismy sie razem, rozmawialismy na temat muzyki, castingow, programow w ktorych bylismy, i ogolnie calej tej machinie i medialnej otoczki, rozmawialismy tez o wspolpracy, na pewno spotkanie zaowocuje przyjaznia.
Alicjo jesteś niesamowita🙂
Jak sie nie dostałaś to idz do nastepnych podobnych programów bo sie świetnie prezentujesz🙂[/cytat]
tak zgadzam sie ze Alicja to ładna kobieta, ale moze wlasnie dlatego sie nie dostala ze swa uroda moglaby zrobic za duza furore wsrod ludzi, popatrzcie tylko na osoby które przeszly w Warszawie, nie jestem facetem, ale chyba zdrowo potrafimy ocenic ze te dziewczyny tzn Adela i Ania Numo (casting Wawa) czy jakos tam nie sa za piekne i jak na telewizje i gwiazdy sie za bardzo wygladem nie nadaja,
8 marca 2010 o 18:32
Zgłoś do moderacji
Jak widać , nic nowego i sprawiedliwego . Najpierw montuje się ekipę ludzi , którzy maja być i wygrać , a potem tworzy program . Szkoda , bo wygrywają nie najlepsi , jest to smutne , ale prawdziwe . Obserwuję ten " zaczyn "i po tym, co zaczyna być faktem ,czuję wielki niesmak do kolejnego jury , które tak naprawdę zachowuje się jak dziecko we mgle .Niby jakiś profesjonalizm jest lub powinien być u takiej Pani Prońko...ale . Popatrzę jeszcze...z nadzieją...
sushi kobieta
8 marca 2010 o 18:38
Zgłoś do moderacji
[cytat=spywoman]Jak widać , nic nowego i sprawiedliwego . Najpierw montuje się ekipę ludzi , którzy maja być i wygrać , a potem tworzy program . Szkoda , bo wygrywają nie najlepsi , jest to smutne , ale prawdziwe . Obserwuję ten " zaczyn "i po tym, co zaczyna być faktem ,czuję wielki niesmak do kolejnego jury , które tak naprawdę zachowuje się jak dziecko we mgle .Niby jakiś profesjonalizm jest lub powinien być u takiej Pani Prońko...ale . Popatrzę jeszcze...z nadzieją...[/cytat]
nadzieja .... ale zobaczymy co nastepne castingi przyniosa, a wybierasz sie moze do Krakowa albo Wrocławia?
czy dajesz za wygrana ?
🙂
artalice kobieta, 45
Olsztyn / Pfalzgrafenweiler
Nagrań: 63, Postów: 253
8 marca 2010 o 18:40
Zgłoś do moderacji
dianka20 pisze:
To kurcze każdy jest pospolity, bo ja nie mam niebieskich włosów, żeby się tym wyróżnić. Zawsze miałam nadzieję, że na tym świecie jest choć trochę sprawiedliwych ludzi. O Krystynie Prońko miałam dobre zdanie, myślałam, że będzie tak sprawiedliwa jak p. Ela Zapendowska. Sama juz nie wiem. Chciałabym jednak spróbować. Bo tutaj dużo zależy od szczęścia.
[cytat=klimekona]atralice- a dlaczego ty sie nie dostałaś skoro pieknie spiewasz?? i przeszłaś przez sito procastingów??? a co spiewałaś jesli mozna wiedzieć?
Spiewalam "pogode ducha" i "chce tu zostac" w opinii experta w podkomisji bylo super nie mial zadnych uwag powiedzial ze oto chodzi, ze widac ze "uzywam obu rąk" podczas spiewania wiec dobrze ze stosuje ruch na scenie i powiedzial ze dobrze ze dbam o wizerunek na scenie, powiedzial ze czesto ludzie zapominaja o tym a to neizwykle wazne aby wszystko ze soba wspolgralo.
<alice>
http://aliceart.pl.tl/
http://www.youtube.com/user/alamaxa
sushi kobieta
8 marca 2010 o 18:40
Zgłoś do moderacji
[cytat=libmik]kasiatrojmiasto pisze:raspie pisze😃odam i ja coś do dyskusji, bo przeczytałam wszystkie 70 🙂 stron wątku.
O osobie która wyszła z pierwszego odcinka (wokaliści): Nuno (Anna Zielińska):
cytat za: http://www.myspace.com/nunomusic
...."W lipcu 2005 zaczęła pracę przy początkach powstania programu telewizyjnego „Re:akcja” w programie pierwszym telewizji polskiej. Zajmowała się działem odpowiedzialnym za muzykę. Program pokazywał projekty i pomysły ludzi z całej Polski dotyczące szeroko pojętej sztuki, muzyki, sportów ekstremalnych…"
Czyli że jest to osoba związana niegdyś z TVP1 - organizatorem konkursu.
http://www.tvp.pl/kultura/mloda-sztuka/reakcja
Widać od razu, że komentarz pisała sfrustrowana i zawiedziona osoba, która dorabia do swojej porażki oraz całej koncepcji programu teorię spiskową, opierając się na swojej godnej podziwu "znajomości" programów telewizyjnych nie związanych z programem Śpiewaj i Walcz a nawet z Telewizją Publiczną. Przypuszczać należy, że mamy do czynienia ze zgorzkniałą osobą w średnim wieku, nie spełnioną w życiu zawodowym i być może osobistym, dorabiającą teorię spiskową do swoich niepowodzeń w czasie wielu godzin spędzanych samotnie przed telewizorem.
Hej hej panienko ...czy tam może pani !
Może uświadomisz sobie, że taki komentarz to rodzaj personalnego ataku na innego forumowicza. Na żadnym forum nie są dopuszczalne takie ataki, więc pomiarkuj się trochę. Jeśli tylko tak potrafisz to lepiej nie pisz wcale.[/cytat]
tez uwazam ze atak byl nie sluszny 🙂 i dołaczam sie do "sfrustrowanych w średnim wieku" 🙂 buhaha
sushi kobieta
8 marca 2010 o 18:42
Zgłoś do moderacji
[cytat=artalice]dianka20 pisze:To kurcze każdy jest pospolity, bo ja nie mam niebieskich włosów, żeby się tym wyróżnić. Zawsze miałam nadzieję, że na tym świecie jest choć trochę sprawiedliwych ludzi. O Krystynie Prońko miałam dobre zdanie, myślałam, że będzie tak sprawiedliwa jak p. Ela Zapendowska. Sama juz nie wiem. Chciałabym jednak spróbować. Bo tutaj dużo zależy od szczęścia.
[cytat=klimekona]atralice- a dlaczego ty sie nie dostałaś skoro pieknie spiewasz?? i przeszłaś przez sito procastingów??? a co spiewałaś jesli mozna wiedzieć?
Spiewalam "pogode ducha" i "chce tu zostac" w opinii experta w podkomisji bylo super nie mial zadnych uwag powiedzial ze oto chodzi, ze widac ze "uzywam obu rąk" podczas spiewania wiec dobrze ze stosuje ruch na scenie i powiedzial ze dobrze ze dbam o wizerunek na scenie, powiedzial ze czesto ludzie zapominaja o tym a to neizwykle wazne aby wszystko ze soba wspolgralo.[/cytat]
Alicjo a przesłuchiwał Cie mezczynza czy kobieta w podkomisji no i powiedz cos wiecej o Twoim wystepie na scenie 🙂 bo rozumiem ze dostalas sie na scene ?
8 marca 2010 o 18:54
Zgłoś do moderacji
[cytat=qwertybydg]Właśnie kochani dowiedziałem się od znajomego z TVP, że nasz juz ukochany progam "ŚiW" jest, że tak powiem w 90% reżyserowany. Nie mówię tu o takim standardowym reżyserowaniu na podstawie scenariusza(bo tak musi być, w końcu to TV) a o wyznaczaniu w sposób "legalny i uczciwy"(casting) osob, które być może zagrają w Opolu. 3 albo 4 osoby z wybranej piątki, są osobami podstawionymi przez producentów programu (znajomy znajomego). a osoba ktoa sie dostala uczciwie bedzie odpadac w kolejnych eliminacjach. Jaka szkoda, że dopiero teraz po fakcie się o tym dowiedziałem.[/cytat]
Tak , tak a świstak siedzi i zawija je w te sreberka...
klimekona kobieta, 39
Łódź
Nagrań: 0, Postów: 155
8 marca 2010 o 18:59
Zgłoś do moderacji
Mówicie ze program jest ustawiony, ale np ta Martyna Ciok nie jest związana z żadną telewizją tylko na necie pisze o jej jakis osognięciach, dostała sie bo ma talent. Tak samo te inne osoby ktore przeszły w Gdańsku
8 marca 2010 o 19:03
Zgłoś do moderacji
da osoby ktora wierdzi ze program jest zgóry ulozony stanowczo zaprzecze
sam jestem z kapela w finalowej 5 z pierwszeog odcinka i zapeniam ze nie mam wujka ani cioci w TVP
ani nik z chlopakow, a nasza plyta wydana nie przeszkadza nam gdyz nie nalezymy do ZPAV , tak wiec dal tych ktorzy sadza ze jes scenariusz juz napisany w tym programie mowie .nie
8 marca 2010 o 19:04
Zgłoś do moderacji
Jak chcesz być wiarygodny to podaj chociaż imię i inicjały swojego informatora.