raspie kobieta
Nagrań: 0, Postów: 4
8 marca 2010 o 16:41
Zgłoś do moderacji
Witam ponownie, gdyż poczułam się wywołana 🙂
Przytoczone przeze mnie informacje o osobach, które weszły do programu w pierwszej piątce - Tomasz Korpanty, Anna "Nuno" Zielińska oraz Edson Ganga Neto pochodzą z Internetu. Za każdym razem podałam, że to cytat. W przypadku Anny "Nuno" Zielińskiej informacja pochodzi z jej strony na portalu MySpace.
Wszystkie te osoby były lub są w jakiś sposób związane z telewizją i jest to obiektywny fakt. Każdy może to sprawdzić.
Nie rozumiem dlaczego przytoczone przeze mnie fakty mają świadczyć o mojej frustracji?
dianka20 kobieta, 32
Rbr
Nagrań: 5, Postów: 19
anusia112 kobieta, 29
Bimberland
Nagrań: 0, Postów: 21
8 marca 2010 o 16:51
Zgłoś do moderacji
A moje wrażenia :
ha ha... i się nie dostałam na scenę xD.
Poszłam tam o 06:00 (otwarcie miało być o 09:00) byłam 24 w kolejce o 07:00 wpuszczali na hol później wszyscy stali w kolejce do nikną xD (kolejka była i nawet się nie przesuwała) następnie wszyscy się przepychali po zgłoszenia bo nie wypełnili ich w domu i grozili że jak będę sie dalej przepychać to nie będą śpiewać xP. gdzieś o 09:30 wszyscy zaczęli się pchać po numerki i ustawiać się w kolejce (tam poznałam parę miłych osób) to była gdzieś 11:00 (nie wiem dokładnie ale załóżmy) przesłuchiwali w pod komisji a później do 14:00 mieliśmy się sobą zająć i chodziliśmy po całej akademii muzycznej z koleżanką i chciałyśmy się rozśpiewać (ona miała anginę i ją gardło bolało) i okazało się że wpuszczali na scenę dopiero o 15:00 z czymś (niektórzy nie mieli miejsca i siadali na schodkach, albo w takich oknach które są z korytarza na salę), a jury weszli około 16:00 przesłuchali 50 i w czasie były przerwy ostatnia przerwa była najlepsza (pomijając kilka fajnych występów) bo rozdawali mikrofony bo widownia (uczestnicy i osoby towarzyszące) ustalali co chcą śpiewać i wszyscy razem mogli śpiewać, a pianista grał na keyboardzie jury wybrało 8 uczestników ale mogło przejść tylko pięciu więc jeszcze im wytykali że czegoś im brakuje, a jak im zależy niech idą do Wrocławia albo Krakowa na następny casting i to wszystko trwało gdzieś do 22:50 . Tych młodych tam w ogóle nie wybierali albo tych starych była jedna 13 która wyglądałam na 16 i się dostała na scenę ale powiedzieli jej że jest za młoda wiec musi jeszcze poczekać (miała piękny głos powinni ją wziąć i szlifować jej talent, ale dobra:lol a był jeszcze taki starszy pan który był w Warszawie i miał też bardzo fajny głos i też go nie wzięli Brali w około 18 do 40 (wieku) i którzy na przesłuchaniu nie zrobili ani jednego błędu (ja zrobiła i to wielki w drugiej piosence ). Ale była BKK bo dostałam tą fajną karteczkę z numerkiem haha... no to było jakbym była na darmowym koncercie (od klasyki przez pop do rocka) i wstępem za kulisy (chociaż ilość osób była przerażająca i nie przesłuchiwali ( na scenie) tylko 20 kilu osób jak w Warszawie , a i w Warszawie nie widziałam aż takich talentów jak w Gdańsku xD)
Ana
dianka20 kobieta, 32
Rbr
8 marca 2010 o 16:56
Zgłoś do moderacji
Czyli wystąpiłaś przed jury co nie? Aha i jakie piosenki śpiewałaś, co ci mówili. Czy w ogóle była możliwość porozmawiania z jury czy coś. No i na co jury zwraca największą uwagę? Nie żałujesz, że pojechałaś? Bo ja właśnie się zastanawiam czy to dobry pomysł. Już nawet nie chodzi mi o to żeby wygrać, choć fajnie byłoby przejść dalej, ale żeby móc przynajmniej przed jury wystąpić i pokazać co potrafię. 🙂
sushi kobieta
Nagrań: 0, Postów: 22
8 marca 2010 o 16:57
Zgłoś do moderacji
[cytat=witex]troche zbiegajac z tematu, żeby się nie stresować 😃
Co myslicie o tym wokalu:
http://sloneczko20blond.wrzuta.pl/audio/4Ep9i7KazUQ/no_artist_-_edyta_gornaik.sam_brown_stop_karaoke_instrumental
thx z góry za wszelkie uwagi 😉
Ps: to nei mój ale kogos znajomego 😉
pozdro[/cytat]
to jest bardzo trudna dla wokalistow piosenka, nie nadaje sie dla amatorów trzeba długo spiewac zeby ja wogole jakos zaspiewac, Twoja kolezanka nie nauczyla sie tej melodii, lepiej zeby sie zastanowila nad tym o czym jest ta piosenka, niz probowala na sile uczyc techniki
anusia112 kobieta, 29
Bimberland
Nagrań: 0, Postów: 21
8 marca 2010 o 17:02
Zgłoś do moderacji
dianka20 pisze:
Czyli wystąpiłaś przed jury co nie? Aha i jakie piosenki śpiewałaś, co ci mówili. Czy w ogóle była możliwość porozmawiania z jury czy coś. No i na co jury zwraca największą uwagę? Nie żałujesz, że pojechałaś? Bo ja właśnie się zastanawiam czy to dobry pomysł. Już nawet nie chodzi mi o to żeby wygrać, choć fajnie byłoby przejść dalej, ale żeby móc przynajmniej przed jury wystąpić i pokazać co potrafię. 🙂
Nie karteczki z numerkiem dostawało się na początku i śpiewałam tylko przed podkomisją
😉
I ja nie żałuje że tam pojechałam bo było nawet fajnie tylko z tym przepychanie to ludzie powariowali, no i jak siedziałam to straciłam poczucie czasu. Jeżeli lubisz sobie popatrzeć i się trochę pochwalić głosem to jedź
😉.
Edytowano 8 marca 2010 o 17:05.
Ana
8 marca 2010 o 17:07
Zgłoś do moderacji
Byłam w Gdańsku...dalej przeszła dziewczyna,która śpiewa w Balbinach które występują w "Od przedszkola do opola". Również na duzej scenie wystąpił taki Tadeusz z tegoż zespołu. Włoch chwalił mi sie, ze niedługo będzie w szansie na sukces, był juz na castingu i teraz ma wystąpić. Tam wiekszosc osób, które wyszły na scene sie znała. Ustawiony program...
dianka20 kobieta, 32
Rbr
8 marca 2010 o 17:11
Zgłoś do moderacji
Nie wspominając o tym, ze połowa była tymi, którzy wystapili w warszawie ale sie nie dostali. No i komentarze jury, szczególnie prońko były denne. Zazdrosna baba
dianka20 kobieta, 32
Rbr
8 marca 2010 o 17:11
Zgłoś do moderacji
Aha 😃 Ale ja tego nie rozumiem ! Dlaczego nie śpiewałaś przed jury?