Hej, !!
Ja niedawno wróciłem do domu z wrocławia bo wczoraj przez nagranie spoznilem sie na ostatni pociag
😉
Powiem tak, ludzie stali już od godziny 21;00 i 23;00 w sobote, w sobote przed 24 przyszla do nas Ola Rosiak i mówiła że dzisiaj będzie progom że ludzie będą zabijać się o miejsce, uczestnicy zaczeli robić własną listę z czego każdy mówił że i tak tego nie zaakceptują. Około godziny 8 było już prawie 500 albo ponad na liście wyszedł organizator i mówi że za chwilę będą wpuszczać do budynku, jedna Pani go poprosiła czy możemy być wpuszczani z naszej listy, organizator zapytal przez mikrofon czy wszyscy sie zgadzaja i kazdy krzyczal ze taaak ! i listę zaakceptowano, wpuszczano z listy po 5,6,7, różnie osob naraz, trzeba było dac ankiete i dowod osobity dostalismy numerki i każdy miał iśc do podkomisji, ja od wejścia do budynku już za 15 minut byłem przesłuchany, zaspiewalem nie cale dwie piosenki i refren 3 piosenki, przesluchiwal mnie Pan Grzegorz ktorego zobaczycie w tv on niektorym osoba na scenie akompaniowal. Powiedziano nam ze ci ktorzy zostali przesluchani maja dzien wolny moga jechac jak ktos ma blisko dom albo isc na miasto gdziekolwiek i o godz 15;00 wrocic ale kazdy musi miec numerek. O 15;00 wrocilem do impartu po godz 16 wpuszczono nas na sale nagran, wszedl na scene Pan prowadzący z olą rosiak i powiedzieli jak to bedzie wygladac i jak mamy sie zachowywać. Potem pojawiło się jury, przed rozpoczeciem nagrywania rezyser poinformowal ze za 2 minuty wejdziemy na zywo przed wiadomosciami do tvp1 odliczono czas i pokazano nas na antenie prowadzacy powiedzieli ze wlasnie jestesmy we wroclawiu itd, a na scenie w tym czasie gral Pan ktory miał w poprzednim odcinku Bluzkę z napisem "Spiewam tylko w meskich tonacjach" ale tym razem byl z zespolem, no i przesluchania przed jury zaczeto od niego, dziwne bylo dla mnie to ze jeszcze przed nagraniem on juz wiedzial ze sie dostal z tym swoim zespolem, no ale cóż. Na scenie wystąpil miedzy innymi Mariusz Wawrzynczyk moj znajomy, i Marta zapomnialem jej nazwiska ktora była w fabryce gwiazd lokowane wlosy teraz ma lekki bląd i tatuaz glowe lwa na ramieniu, wystapilo okolo albo ponad 30 osob, Duzo bylo mężczyzn , swietnie spiewajacych samo jury stwierdzilo ze we wroclawiu jest duzo spiewajacych meskich wokali i mowili ze beda mieli dylemat przy wyborze zgodze sie bo gdy zobaczycie relacje w tv sami przyznacie racje ze mezczyzni dali czadu we wroclawiu !! Na scenie byly same wartosciowe osoby poza dwoma kowbojami ktorzy ubrali sie w maski i kapelusze na glowach aby zrobic show niektorzy im klaskali a inni gwizdali. Byl na scenie tez chlopak ktorzy bral udzial w idolu, tym razem byl ze swoimi kolegami i oni mu ustami taktowali rytm a on spiewal, czulem sie jakbym byl na wystepie Audiofeels z Mam Talent, oczywiscie byl tez Pan ktory byl w 1 odcinku w warszawie i dostal sie do piatki ale odpadl, nazywa sie jakos Korany czy cos takiego malowazne ale byl w 1 odcinku i z niego odpadl poprzez glosowanie sms.
Organizacja byla bez zarzutu wszystko sprawnie poszlo !! Jedno czego aby nie dotrzymali slowa to to ze mialo byc przesluchane 550 osob a przesluchali wszystkich okolo 800 !. Wiele talentów które słyszałem na korytarzu pominięto niestety, mi także się nie udało tym razem ale na tym swiat sie nie konczy,
Wielu z was mówilo że jury mało mówi w tym show powiem wam że duzo maja do powiedzenia na temat spiewu itd, Pani pronko i ten pan zapomnialem jak on sie nazywa ale nie chodzi mi o tego tyspera tylko o tego drugiego wiele mowili o aranzacjach o glosach kto gdzie mial falsz co musza poprawic itd, a Pan Tysper odnioslem wrazenie ze robi im jako przyzwoitka, raz nawet polozyl swoje nogi na stol jury, a raz gdy dwoch chlopakow spiewalo Peggy Brown to im powiedzial, "
😘**a chlopacy to jest rock a nie pop"!
😃 Pani Pronko swietna babka tylko co chwile chciala miec make-up poprawiany
😃 😃 Nie obeszło się bez kilku dubli prowadzących,
Jeszcze jedna akcja, na scenie pojawil sie chlopak ktory zaspiewal brawurowo piosenke Varius Manx, kazdy mu klaskal i jury bylo pod wrazeniem, na to pan rezyser stwierdzil ze trzeba zrobic przerwe i nagrac spot reklamowy spiewaj i walcz i zeby zaspiewal wlasnie ten chlopak, Dobra to wiec nagrywamy publicznosc klaska ola rosiak mowi ze kto z uczestnikow zostanie gwiazda sceny to zalezy od panstwa i mowi na scenie wlasnie wystepuje Michal ... zapomnialem jego nazwiska, na to pani pronko mowi "Stop, ale nie mow Ola tylko jego imienia i nazwiska tylko podaj tez jego numer castingowy" a pan rezyser ze po co, a pani pronko bo to jest casting i tutaj ludzie glownie identyfikuja sie numerami, pan rezyser ze teraz castingu nie ma bo jest przerwa bo nagrywamy spot, a Pronko na to, to dlaczego nagrywacie spot w czasie castingu zabierajac innym czekajacym czas pan rezyser cos tam odpowiedzial nie pamietam dokladnie co, a Pani pronko sie obrocila w strone widowni i mówi "Widzicie to jest głupie tłumaczenie dla was" Kazdy zaczal jej klaskać !! Szczera babka naprawdę !!!!
Prócz tego poznałem wiele wspaniałych osob, również z iSing sweet, artalice !! aaa sweet dzieki za ankiete !
🙂
mimo ze sie nie dostalem bylo fajnie, nie narzekam, Tylko dlaczego osoby ktore juz braly udzial pokazuja sie znowu przeciez z jakis przyczyn ostatnio ich odrzucili dlaczego pchaja sie ponownie, aaa była też laska ktora ostatnio w odcinku Spiewala "Szparkę sekretarkę" taka grubsza, ale tymrazem sie nie dostala.
Ja przed ogloszeniem wynikow wyszedlem juz z budynku, ci co byli niech napisza kto sie dostal bo nie wiem.. ?
Mam zdjecie dwoch kowbojow ze sceny moge zas wam wrzucic gdzies
😃
Organizacja swietna, poziom wokalny podniesiony, lecz caloksztalt wydawal mi sie troche "ubogi"
To tak pokrótce moja relacja z wroclawia, Sorry za bledy bo wiem ze na bank sa ale staram sie szybko pisac bo ma\m kilka spraw do zrobienia jeszcze.