Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
sweet20 pisze:
hello 😉 i co z tymi podkładami muzycznymi?? Mamy mieć własne, oni nam udostępnią w dniu castingu czy wrzucą na stronkę?? Bo wiadome, że nie zawsze płytka podejdzie pod odtwarzacz, nie każdy podkład jest taki sam dlatego wymagane jest wcześniejsze zapoznanie się z nim no i wogóle CO ONI SOBIE WYOBRAŻAJĄ?? Bo jeżeli będzie tak jak w szansie na sukces, że wszystko będzie z góry ustalone - to ja nie wchodzę w tą grę bo szkoda mojego cennego czasu ;(
sweet20 pisze:
ktoś mnie poinformował, że wszystko co sie tam dzieje to absurd. Pewna dziewczyna, która była już wcześniej w tym programie opowiedziała od A do Z na czym to wszystko polega. Owszem dostała się bardzo daleko, wygrała nawet odcinek ale niestety do teatru wielkiego wzięli kogos innego. Co to wogóle miało znaczyć?? nie wiem ile jest w tym prawdy (musiałabym prześledzić wszystkie ubiegłoroczne odcinki) ale nie podoba mi się takie traktowanie sprawy
sweet20 pisze:
ja piszę teksty do piosenek i wymyślam sobie do nich melodie, niestety nie umię grać na żadnym instrumencie i pewnie już się nie nauczę bo za stara jestem. Głos ćwiczę od 6-go roku życia czyli ładnych 14 lat i jest rewelacyjny. Jestem studentką i aktorką-amatorką, dlatego nie mam kasy nawet na głupi mikrofon i wzmacniacz czy coż w tym rodzaju. W szansie niestety nie docenili mnie, a że jestem człowiekiem niezwykle honorowym nigdy już tam nie pójdę. Będę szukać kogoś, kto napisze mi muzykę do moich kawałków i nie będę liczyć na żadne głupie programy, bo wiem, że i tak się tam nigdy nie dostanę ze względu na brak znajomości. Z czystej ciekawości pójdę na casting- ciekawe co tym razem usłyszę... A swoją drogą- będziesz w krakowie??
remembeherememberoom pisze:
ginbandit pisze:Jako nieco zorientowany spróbuję wyjasnić hurtem 😜
1. Eliminacje w Warszawie zaczynają się o 9:00
2. Uczestnicy przesłuchiwani będą przez kilka podkomisji - osobno dla solistów i osobno dla zespołów
3. dla zespołow - zespoły na castingach grają na "wspólnym" backline (nie bedzie czasu na przepinanie wszystkich instrumentów (organizatorzy zapeniają podstawowe instrumenty czyli bebny i klawisz oraz mozliwośc podpięcia kolejnych)
4. podkomisje nie maja "limitu" utalentowanych - zaproponuja wszystkich tych, których bedą uważać za interesujacych
5. Przesłuchania przed jury głownym zaczna się natychmiast po zakończeniu przesłuchań wstepnych
I najwazniejsze:
Celem tego programu nie jest poszukiwanie osób "ładnych" ale UTALENTOWANYCH.
Jeśli ktokolwiek bedzie przez twórców programu faworyzowany to bedą to ludzi obdarzeni talentem muzycznym, osobowością, pomysłem na siebie w muzyce i mający charyzmę sceniczną.
Powodzenia i niech każdy z Was okaże się faworytem 🙂))
poinformowany
Witam! Jestem solisto-zespół czyli cały podkład-cover zgrałem za pośrednictwem profesjonalnego programu cubase 5, każdy instrument nagrałem sam: bas, gitara z efektami, syntetyczne pady, perkusja , również wezmę ze sobą elektryka aby podegrać w niektórych momentach, linia melodyczna jest wiernie odwzorowana, aranżacja i efekty- to mój dodatek. Teraz pytanie: w jakim formacie przynieść pliki muzyczne aby były odtworzone: wave, mp3, typowe audio i na jakim nośniku: pendrive, minidisc, cd-rom. Kolejne pytanie, czy uczestnik staje naprzeciw podkomisji sam czy obok niego jeszcze 9 osób. I ostatnie pytanie czy takie coś jest wogóle możliwe, powiem szczerze, że musiałem włożyć ogrom pracy aby stworzyć te covery i zależy mi na prezentacji tych dokonań. A i gdzie się udać do solistów czy do zespołów?
Śpiewaj i Walcz
sweet20 pisze:
hello 😉 i co z tymi podkładami muzycznymi?? Mamy mieć własne, oni nam udostępnią w dniu castingu czy wrzucą na stronkę?? Bo wiadome, że nie zawsze płytka podejdzie pod odtwarzacz, nie każdy podkład jest taki sam dlatego wymagane jest wcześniejsze zapoznanie się z nim no i wogóle CO ONI SOBIE WYOBRAŻAJĄ?? Bo jeżeli będzie tak jak w szansie na sukces, że wszystko będzie z góry ustalone - to ja nie wchodzę w tą grę bo szkoda mojego cennego czasu ;(
Śpiewaj i Walcz
Śpiewaj i Walcz
"Memu ciału wystarczy 36 i 6, mojej duszy potrzeba znacznie więcej"
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!
W tym tygodniu prezentujemy aż 5 nowości świątecznych, a wśród nich m.in. ponadczasowe przeboje takie jak „Feliz Navidad" i „It's Beginning To Look A Lot Like Christmas”.
Zobacz więcej