Hej, dawno mnie nie było na iSingu, co?
🙂
Fajny pomysł na konkurs, tylko trochę długi będzie - skoro 15 rund, no to trochę potrwa. Ale przynajmniej jakieś dłuższe urozmaicenie. Szczerze mówiąc, pierwsza myśl była taka, żeby posłuchać z ciekawości nagrań konkursowych, ale ranking punktowy ustawić trochę po znajomości... Po czym stwierdziłem, że to tylko zabawa, więc nie wygrana dla Was jest mam nadzieję najważniejsza, a fakt, że możecie się rozerwać w grupie fajnych ludzi... dlatego też przedstawiam poniżej moją, szczerą, obiektywną, srogą i krytyczną punktację. Każde nagranie krótko skomentowałem, żeby każdy z uczestników mógł przeczytać uzasadnienie mojej decyzji - nie będę słodzić, będę naprawdę szczery (jak zwykle), więc się nie dąsać.
😛 Przesłuchałem wszystkie nagrania od początku do końca, zapisałem sobie jakie błędy wokalne, walory, negatywy, pozytywy i wyszło mi z tego, że:
1 pkt. nelka1996 (spłaszczone samogłoski, problemy z dykcją, słychać generalnie jeden wielki fałsz w przekazie, zero emocji, wokal leży - generalnie: "jesteś najsłabszym ogniwem"
😉
2 pkt. strit50 (generalnie masakra
😉, ale dobrze widzieć, że śpiewanie sprawia Ci radość, to ważne)
3 pkt. 1958 (interpretacyjno-wokalna teksańska masakra piłą mechaniczną)
4 pkt. bocin (kapitalny repertuar, wykonanie ogólnie średnio, wokalnie standard - jeden wielki fałsz)
5 pkt. aro23 (fajnie, że czujesz ten utwór całym sobą (bez skojarzeń), ale wokalnie niestety słabo)
6 pkt. kiru (sporo nieczystych dźwięków, ogół dobrze, ale bez zachwytu - piosenka emocjonalna, a u Ciebie emocji jest bardzo mało)
7 pkt. bambiaga (wokalnie niby poprawnie, ale jakoś Twoje wykonanie po prostu mnie nie ruszyło - mam po wysłuchaniu bardzo mieszane uczucia... może za dużo kolorowania głosem, vibrato? zgubił się przez to sens piosenki)
8 pkt. stargirl (miłe dla ucha, dobre wykonanie kultowej piosenki, ale stać się na więcej, zdecydowanie!)
9 pkt. wojtasinskiii (no, no - nie spodziewałem się po koledze tak nastrojowego nagrania, zaśpiewanie czysto i poprawnie, przyjemne do ucha i naturalne vibrato, delikatne i subtelne - super)
10 pkt. singer93 (to czego nie dośpiewałeś, to nadrobiłeś świetną barwą głosu, która do tego utworu pasuje wręcz kapitalnie, wokalnie jest sporo krzywych dźwięków, ale ogół naprawdę bardzo pozytywnie)
11 pkt. olka1994r (poprawnie - stać Cię na dużo więcej, repertuar wymaga też więcej emocji)
12 pkt. carolyna1402 (świetny repertuar dla Twojego mocnego głosu, zaśpiewane twardo, prosto - zachowałaś przesłanie tego utworu i to Ci jest docenione, naprawdę bardzo dobre wykonanie)
13 pkt. taktaktak (bardzo miłe dla ucha, naturalne vibrato, nastrój w sam raz, ciekawa wersja - parę krzywych dźwięków)
14 pkt. sandral (ślicznie! wokalnie dopracowane wręcz aptekarsko, piękny głos, zaśpiewane z lekkością, brawo!)
15 pkt. rockann27 (piękna kobieca wersja piosenki, doskonała interpretacja, wokalnie poprawnie, emocjonalnie - aż się łezka kręci w oku, chwilami zagłusza Cię podkład, ale rozumiem, że większość z nas nie dysponuje profesjonalnym sprzętem)
Wypowiedzi są w pełni szczere, chyba na takie liczycie - co by w kolejnych etapach popracować i żeby było jeszcze lepiej, prawda? Nie obrażać się, nie dąsać, to tylko moje odczucia
😃