Ponownie, jak w rundzie pierwszej, przeanalizuję dokładnie jako wybitny krytyk muzyczny, każde nagrania, skomentuję zdaniem/dwoma, uzasadnię przyznaną ilość punktów, przedstawiając zarazem poniżej mój ranking. Jak zwykle - nie zamierzam być miły, uprzejmy i sympatyczny, a wręcz przeciwnie: bezwzględny, konsekwentny i dosadny. Drżyjcie narody.
Uwaga: wiem, że ten konkurs to głównie zabawa, nie jesteś profesjonalnymi śpiewakami, ale mimo wszystko pobawię się w krytyka, co być może pomoże Wam w kolejnych etapach nie tylko się bawić, ale też powalczyć o dojście w tej zabawie jak najdalej? Więc się nie obrażać za mą szczerość proszę
🙂
14 pkt. - sandral
Przyznam szczerze, że w pierwszej rundzie, byłaś dla mnie największą niespodzianką. Świetny głos, możliwości i walory, do tej pory Cię nie znałem, stąd najbardziej oczekiwanym przeze mnie nagraniem drugiej rundy, było właśnie Twoje nagranie. I co? I mnie nie zawiodłaś. Zaśpiewałaś
kapitalnie, swoja wersja - piękna, liryczna, chwytliwa. Vibrato jest tak naturalne i tak nim dobrze "zarządzasz", że uszy się rozpływają przy słuchaniu. Mogę tego nagrania słuchać w kółko... Powodzenia! Obyś dalej tak dobrze potrafiła dobrać sobie repertuar i profesjonalnie dysponować swym głosem. Może warto coś w realnym świecie zrobić w kierunku śpiewania?
13 pkt. - olka1994r
Idealnie, nastrojowo, czysto. Bardzo pozytywne zaskoczeniem repertuarem, szczerze mówiąc, nie znałem do tej pory tej piosenki, posłuchałem pierw Twojej wersji, potem oryginału - wrażenie zrobiłaś ogromnie dobre. Jedynie mógłbym się przyczepić, że w dźwiękach przedłużanych, które powtarzają się sporo razy, mogłaś użyć jakiś barwnych ozdobników, byłoby jeszcze lepiej. Mimo wszystko - bardzo dobre wykonanie!
12 pkt. - carolyna1402
Generalnie trochę Cię nie lubię... Dlaczego? Słuchałem Twojego nagrania na samym końcu, i tak dobrze zaśpiewałaś, że musiałem mój ranking przewrócić do góry nogami
🙂 Świetny repertuar dla Twojego głosu, zaśpiewane pewnie i z pazurem, idealnie się wczułaś. Obyś tak samo zaskakiwała w kolejnych rundach.
11 pkt. - rockann27
Na repertuar postaram się nie zwracać bardziej uwagi... Wykonanie bardzo dobre, wejście wręcz anielskie ("aaaaa"
😉, szkoda, że brak jakichkolwiek ozdobników, które by pokazały Twoje girlandy wokalne, bo masz je, niejednokrotnie to udowodniłaś. Przydałoby się też w takim repertuarze jeszcze więcej powera. Ogólne wrażenie dobre, ale coś tak mało widać starania...
10 pkt. - 1958
Poprawnie, czysto, przyjemnie dla ucha, ale jakoś tak zbyt mało przekonania. Miło byłoby też usłyszeć istotne w tej piosence "uuuu" w wersji kobiecej, masz ciepły głos, brzmiałoby pewnie kapitalnie. Poza tym jeszcze uwaga: pierwsza zwrotka zaśpiewana tak z życiem, a ta druga już tak, jakbyś spała - wręcz się wydaje, że śpiewa jeszcze ktoś poza Tobą (?). Trochę zepsuło to klimat całości. Ogólnie jest pozytywnie, ale stać Cię na jeszcze więcej! Ostatnio dostałaś ode mnie trzy punkty, dzisiaj dziesięć - mega postęp.
9 pkt. - wojtasinskiii
Bardzo dobre wykonanie, aktorsko, czysto wokalnie, użyte w kilku miejscach bardzo ciekawe ozdobniki, słychać, że czujesz tę piosenkę i dobrze się bawisz - tak, jak jej nastrój i treść nakazują. Powodzenia w kolejnych etapach!
8 pkt. - singer93
Szkoda, że podkład nierówno z wokalem, trzeba było się trochę pomęczyć i ustawić to równo. Wokalnie poprawnie, ale według mnie gorzej, niż w rundzie pierwszej - tak jakoś nienaturalnie śpiewasz, wymuszenie, jakby Ci ktoś kazał, takie mam przynajmniej odczucie. Dwa krzywe dźwięki, ogólnie jest dobrze.
7 pkt. - taktaktak
Tak Cię lubię, a tak nisko muszę Cię w tym moim rankingu usadowić
🙁 Nagranie wokalnie bardzo dobre, tylko... poza tym, po prostu nic. Nie odczułem żadnych emocji, jak dla mnie: zero przekazania treści i pewności. Zaśpiewane, a właściwie odtworzone, mało swojej inwencji... Mam nadzieję, że będzie lepiej w kolejnej rundzie.
6 pkt. - stargirl
Chora jesteś, jakaś grypa czy przeziębienie? Prawie zawsze śpiewasz czysto, bez krzywych dźwięków, a tutaj ich niestety bardzo dużo tak jakbyś w ogóle się nie słyszała, a szkoda, bo repertuar taki rockowy Ci pasuje. Nadrobisz w kolejnych rundach, wierzę w Ciebie
🙂
5 pkt. - bocin
Jestem w szoku... BoCin potrafi śpiewać czysto?! Dobry dla Ciebie repertuar, podszedłeś do wykonania trochę poważniej niż zwykle, wyszło bardzo dobrze. Wróżę Ci karierę muzyczną, u boku gwiazd pokroju Gosi Andrzejewicz (chyba, że w kolejnych etapach będzie jeszcze lepiej, i lepiej, aż w końcu wygrasz?). Pozytywnie.
4 pkt. - bambiaga
Masz idealne warunki do śpiewania, a to nagranie jest... nieprzekonywujące, wokalnie co najwyżej dobre, w dodatku generalnie nic z niego nie rozumiem. Po przesłuchaniu nie wiem ani o czym śpiewałaś, ani co chciałaś przekazać, ani co czujesz... Tak średnio, bardzo średnio.
3 pkt. - aro23
Niestety muszę zgodzić się z opisem nagrania, "kiepskie" wykonanie. Nie znam się jeśli chodzi o kwestię języka obcego, a precyzując języka angielskiego, ale wydawało mi się, że bardziej kwadratowo niż ja, zaśpiewać się nie da - mam wrażenie, że z chwilą obecną się to zmienia, bo Twój angielski jest chyba jeszcze gorszy od mojego. Dlaczego zwracam na to uwagę? Bo sam wybrałeś sobie repertuar, jeśli nie czujesz się dobrze w tym języku, to może warto go omijać i śpiewać w ojczystym języku? Słychać, że jesteś chory, bo masz zmieniony trochę głos, aczkolwiek... słuchacze nie mogą mieć skrupułów
🙂
2 pkt. - kiru
Nastrój stworzyłaś kapitalny, wokalnie nie dałaś rady - bardzo dużo fałszów, poza tym przytłacza się podkład - nie kwestia tego czy jest za głośno czy nie, po prostu się w niego nie wpasowałaś, nie czujesz tego kawałka. Niestety nisko...
1 pkt. - strit50
Jest postęp, w porównaniu do nagrania z pierwszej rundy - postęp taki, że tego nawet da się do czasu słuchać, mam jednak wrażenie, że to kwestia repertuaru - dobry sobie dobrałeś, ale mogłeś to bardziej wykorzystać i chociaż nauczyć się melodii, bo wątpię by była w połowie utworu zmieniona z premedytacją. Zaśpiewane na siłę i bez przekonania.
Ale żem się napisał, to oczywiście moja obiektywna opinia, nie musicie się z nią zgadzać
🙂