praetor mężczyzna, 47
Nagrań: 0, Postów: 212
15 stycznia 2012 o 12:02
Zgłoś do moderacji
" (...) Bardzo sfrustrowany troll idzie wyżalić się innym trollom na wasz "faszyzm", "cenzurę", "brak argumentów" itp. dyrdymałki.
I tu w grę wchodzi konsekwencja i zimna krew. Pod żadnym pozorem, o ile natrafilibyście na te gorzkie żale, nie należy się do trolla odzywać. Nawet gdyby plótł na wasz temat niestworzone brednie, gotujące krew w żyłach. Policzcie powoli do dziesięciu, włączcie relaksującą muzę, zróbcie cokolwiek, ale nie dajcie się wciągnąć w tę pułapkę. Bo to pułapka - troll usiłuje wyciągnąć was z domu i zaatakować na swoim bagnie. Jakakolwiek wasza reakcja to pasza dla tego bydlęcia. Konsekwentnie olewajcie i zachowujcie zimną krew. Unikajcie nawet pokusy, aby u siebie, skomentować męki trolla. Jakakolwiek nawet wzmianka dodaje mu życia i nadziei, że jednak coś znaczy."
"Jeden sprawiedliwy robi diabłu więcej kłopotów, niż milion ślepych wyznawców"
Khalil Gibran
Konto usunięte
15 stycznia 2012 o 12:25
Zgłoś do moderacji
Tak jak z psem. Trzeba dać mu się czasami wybiegać. W przeciwnym razie szczeka i może być agresywny.
Konto usunięte
15 stycznia 2012 o 12:48
Zgłoś do moderacji
A ja myślę, że praetor to robot traktujący forum jak platformę służącą tworzeniu bazy wiedzy . Robocie, ludzie lubią ROZMAWIAĆ i offtopy to naturalna cecha ROZMOWY. Krążenie wokół tematu to też rozmowa na temat. Jak tak lubujesz się w skupiskach wiedzy na dany temat, to pisz jakieś FAQ, podręczniki itd. Ale od żywych ludzi nie wymagaj mechanicznego myślenia.
kaspo mężczyzna, 40
Kraków
Nagrań: 52, Postów: 6173
15 stycznia 2012 o 13:09
Zgłoś do moderacji
croc pisze:
A ja myślę, że praetor to robot traktujący forum jak platformę służącą tworzeniu bazy wiedzy . Robocie, ludzie lubią ROZMAWIAĆ i offtopy to naturalna cecha ROZMOWY. Krążenie wokół tematu to też rozmowa na temat. Jak tak lubujesz się w skupiskach wiedzy na dany temat, to pisz jakieś FAQ, podręczniki itd. Ale od żywych ludzi nie wymagaj mechanicznego myślenia.
To akurat nie ma dla niego zadnego znaczenia, popatrz jak slepo zamieszcza kolejne posty.
Ale to dobrze. Dzieki niemu mozemy sobie porozmawiac o bzdetach w tematach, ktore sam niszczy
😃
Bardzo prawdopodbne tez jest, ze jest to bot ktory pojawia sie w tematach w ktorych wystepuja osoby z jego czarnej listy
🙂
Generuje losowo wybrane linki dotyczace trolowaniu, spamu i kultury i wkleja je w danych tematach.
A jak to bot - nie potrafi wypowiedziec sie sam w swoim imieniu, ani zglebic jakiejkolwiek dyskusji.
Dlaczego? Poprostu nie posiada wlasnego zdania ani mozliwosci tworczego myslenia
🙂
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
888888 kobieta
Nagrań: 68, Postów: 1377
15 stycznia 2012 o 13:26
Zgłoś do moderacji
Zaprawdę powiadam Wam. Błogosławieni Ci którzy nie cytują wikipedii tylko czytają księgi mądre i wyciągają wnioski,albowiem oni są oswieceni
nie wszystko złoto co się świeci...
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
Nagrań: 63, Postów: 3351
15 stycznia 2012 o 13:57
Zgłoś do moderacji
Praetorku, mogę Cię pogłaskać? Patrz jak oni wszyscy po Tobie jadą..;( Niedobre trolle..
praetor mężczyzna, 47
Nagrań: 0, Postów: 212
15 stycznia 2012 o 14:06
Zgłoś do moderacji
"(...)Zasada nie dokarmiania trolli powinna być stosowana bezwzględnie . (...)To jest dla trolli o wiele bardziej zabójcze, niż bany w ulubionych żerowiskach, choć gdyby wszyscy (ideał nie do osiągnięcia) blokowali trolle, byłaby to sama w sobie zagłada, bo ograniczyłaby działalność trolli jedynie do toi-toiów. A trolle nie żywią się tekstami wydalanymi przez inne trolle. Skazane na własne towarzystwo - wymierają.
Dlatego też - dodawajcie na czarną listę i banujcie bez litości! Jakkolwiek trolle nie będą za to na was ujadać - banujcie! Nie ma co się przejmować wyciem kundli za oknem. Będą was nazywać cenzorami, komuną, czymkolwiek plugawym - olejcie to. Wolność nie jest dla bydląt. I nie dajcie się sprowokować do kontaktu. Powściągajcie emocje, miejcie na uwadze Kodeks Boziewicza, w myśl którego osoba bez zdolności honorowej nie może was obrazić. Zanim dacie upust złości na trolla i napiszecie jakiś komentarz, pomyślcie, jak wkurzony i zawiedziony będzie troll brakiem waszej reakcji. Jak będzie się ciskał, miotał i wył z głodu
🙂"
"Jeden sprawiedliwy robi diabłu więcej kłopotów, niż milion ślepych wyznawców"
Khalil Gibran
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
kaspo mężczyzna, 40
Kraków
15 stycznia 2012 o 14:12
Zgłoś do moderacji
praetor pisze:
"(...)Zasada nie dokarmiania trolli powinna być stosowana bezwzględnie . (...)To jest dla trolli o wiele bardziej zabójcze, niż bany w ulubionych żerowiskach, choć gdyby wszyscy (ideał nie do osiągnięcia) blokowali trolle, byłaby to sama w sobie zagłada, bo ograniczyłaby działalność trolli jedynie do toi-toiów. A trolle nie żywią się tekstami wydalanymi przez inne trolle. Skazane na własne towarzystwo - wymierają.
Dlatego też - dodawajcie na czarną listę i banujcie bez litości! Jakkolwiek trolle nie będą za to na was ujadać - banujcie! Nie ma co się przejmować wyciem kundli za oknem. Będą was nazywać cenzorami, komuną, czymkolwiek plugawym - olejcie to. Wolność nie jest dla bydląt. I nie dajcie się sprowokować do kontaktu. Powściągajcie emocje, miejcie na uwadze Kodeks Boziewicza, w myśl którego osoba bez zdolności honorowej nie może was obrazić. Zanim dacie upust złości na trolla i napiszecie jakiś komentarz, pomyślcie, jak wkurzony i zawiedziony będzie troll brakiem waszej reakcji. Jak będzie się ciskał, miotał i wył z głodu 🙂"
O, a tutaj akurat juz sama recepta i ocenianie innych jest bardzo diametralne. Traktowanie innych ludzi jak istoty gorszej kategorii. Czy to jest po chrzescijansku?
Nie dowiemy sie oczywiscie, bo oswieceni nie odpisuja na posty
🙂
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
kaspo mężczyzna, 40
Kraków
15 stycznia 2012 o 14:20
Zgłoś do moderacji
Mnie mozesz glaskac zawsze
😃
Az w ramach refleksji, przegladnalem sobie profil Pana Preatora. Ciekawym mianem opisal siebie. Naprawde bardzo skromnie, chociaz jakos calego opisu to swoich informacji profilowych nie skopiowal
😃
kuba mężczyzna, 39
Stargard
Nagrań: 0, Postów: 207