anitabednaruk pisze:
@nieudana - do języka polskiego wprowadza się nie zwroty, które powinny w nim być, ale zwroty powszechnie używane przez ludzi, TAKŻE neologizmy. Co nie oznacza, że słowa przez nich używane i wprowadzone "do obiegu" są prawidłowe. Ja nie widzę powodu, dla którego należałoby pisać "co poniektórzy", skoro można krócej "niektórzy" lub "co niektórzy" - sens ten sam, ale o ileż krócej, prawda? Język należy UPRASZCZAĆ, a nie utrudniać i wydłużać słowa.
Proponuję, oprócz wyszukania w Wikipedii tudzież innym źródle (nawet tak wiarygodnym jak PWN) zasięgnąć jeszcze wiedzy z nieco szerszego zakresu, zanim zaczniesz się na dany temat wypowiadać jako "ekspert".
anitabednaruk pisze:
A co do Twojej wcześniejszej wypowiedzi, przeczytaj sobie, co napisałam: "Może nie obniżajcie tym dzieciakom poprzeczki, co?"
Jeśli dziecko wchodzi na forum i przedstawia swój problem, to ma zasrany obowiązek wyłuszczyć dokładnie o co mu chodzi. Nie ja to nakazuję, lecz zwykła kultura.
Przykład z Twojej ulubionej, medycznej dziedziny:
Wchodzi 10-letnie dziecko do apteki, kładzie dychę na ladę i mówi: "brzuch!"
Pani magister pyta, ale co "brzuch"?
Dziecko: "Brzuch! Ja mam 10 lat, niech pani ode mnie nie wymaga, żebym się sama zdiagnozowała!"
Nikt nie żąda od dziecka diagnozy, ale jeśli chce się otrzymać jakąkolwiek pomoc, to należy pokazać, w którym miejscu boli, ewentualnie jak boli. To chyba potrafi 11-latka, prawda?
lilissa2000 pisze:
Jak się nagrywam są takie kwadraty kupiłam nową kamerkę i jeszcze są czy można temu zapobiec ?
ok kamerka logitech pasuję???
róbcie co chciecie ale ja nie mam 5 lat wiem co to jest przekleństwo itd.
Dane techniczne:
Połączenia wideo HD (1280 x 720 pikseli) na komputerze z zalecaną konfiguracją
Nagrywanie wideo: Do 1280 x 720 pikseli
Technologia Logitech More HD
Zdjęcia: do 8 megapikseli (ze wspomaganiem programowym)
Wbudowany mikrofon z technologią Logitech RightSound™
Certyfikat zgodności ze standardem Hi-Speed USB 2.0 (zalecany)
Uniwersalny zaczep do laptopów oraz monitorów LCD i CRT
Oprogramowanie kamery internetowej firmy Logitech:
Logitech® Vid™ HD
Technologia Logitech RightLight™ 2
Nagrywanie wideo i robienie zdjęć
Oprogramowanie Magix™ do edycji zdjęć i wideo
Wysyłanie wideo HD jednym kliknięciem do serwisów Facebook™ i YouTube® (wymagana rejestracja)
Logitech Video Effects™: zabawne filtry, awatary, przebrania, maski wideo i narzędzie do tworzenia masek
Automatyczne logowanie z rozpoznawaniem twarzy
tak pisze 🙂
pomogłam ?
exciter - nie używaj słów wulgarnych ok ?
Exciter
Exciter
Exciter
Marzenia się spełniają, a fantazje zostają w nas na zawsze ..
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!
W tym tygodniu wśród nowości do zaśpiewania prezentujemy najnowszy singiel Teddy'ego Swimsa, emocjonalną piosenkę Lanberry oraz wspólny kawałek Margaret i Pezeta.
Zobacz więcej