1 sierpnia 2011 o 15:47
Zgłoś do moderacji
Tak, teraz będzie "jechać" jeden na drugiego. No tak, stawiasz na swoje, bo masz to w nosie, co kto sobie umieszcza i jak się z tym czuję. Gz gz
"Twój trud zostanie nagrodzony, reszta zależy od wiary w siebie."
m1hoo25 mężczyzna, 77
Poznań
Nagrań: 440, Postów: 50
1 sierpnia 2011 o 16:36
Zgłoś do moderacji
praktycznie wińcie tylko Adminów że pozwolili na taką opcje,bo z ziarenka na ziarenko sami sobie podnosimy poprzeczke
i nie ma już na to kontroli
ale sprawiedliwe moim zdaniem jest,bo każdy ma taką samą możliwość
ʞʎzɔʎɹʞ lɐɥɔıɯ Ⓜ➀ⒽⓄⓄ➁➄
robertas19 mężczyzna, 35
Piła (woj. wielkopolskie)
Nagrań: 12, Postów: 6728
1 sierpnia 2011 o 16:58
Zgłoś do moderacji
Czasami mam wrażenie, że co poniektórzy zbyt powaznie biorą szczyt rankingu dnia
🙂
Powtarzam po raz kolejny, że podczas rejestracji każdy kto chciał uczestniczyć czynnie na tym portalu musiał zakreślić ptaszkiem taką regułkę lub podobną, czyli "Zapoznałem się z regulaminem i akceptuję jego warunki"
Na przyszłość radzę dokładnie przeczytać to co się podpisuje, czy to wirtualnie, czy realnie.
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
3 sierpnia 2011 o 01:01
Zgłoś do moderacji
Kazda ze stron po blizszym rozpatrzeniu ma troche racji. Ale niestety nikomu nigdy jak dotad nie udalo sie przekonac kogokolwiek do swoich racji przez internet. Drazenie dziory w wodzie. Racja jest to ,ze nagrania na YT mozna poddac obrobce dzieki czemu efekt koncowy bedzie lepszy niz wersja RAW (surowe nagranie bez montazu czy obrobki). Z tego co mi sie wydaje portal iSing zrzesza ludzi, ktorzy chca zablysnac wlasnym talentem wokalnym, a nie chwalic sie umiejetnosciami montazu czy interpolacji/ekstrapolacji dzwieku dla przykladu. Wiec wydaje mi sie osobiscie, ze to przeczy zasadniczym zalozenia portalu iSing, ktory wspiera mlode talenty.
Konto usunięte
3 sierpnia 2011 o 07:30
Zgłoś do moderacji
Andzia jeśli jesteś zwolenniczką stania w miejscu (=cofania się), to sobie stój, nikt Ci nie broni. Ale portal idzie z duchem czasu, rozwija się technika, możliwości zwykłego człowieka, a co za tym idzie - obróbka dźwięku i mastering nie jest już dla przeciętnego użytkownika niemożliwa. To, co się tutaj dzieje i czego jesteśmy świadkami to po prostu POSTĘP, a Ty chcesz, żebyśmy wrócili do czasów, gdy uzycie kamerki w nagraniu było burżujstwem... (bo nie było wbudowanych w laptopa kamer, i ową kamerę trzeba było mieć, zainstalować, odpalić, a to trzeba było UMIEĆ....)
Zaraz mi wyrzucisz, że nie, że przecież nie o to Ci chodzi... ale owszem, upraszczając Twoją wypowiedź można dojść do takiego wniosku - wszelka inicjatywa własna - niewskazana. Portal w założeniu miał być i ma pozostać totalną amatorszczyzną. Innymi słowy - skoro ja nie potrafię (bo mi się nie chce potrafić), to niech inni też się tym nie chwalą.
3 sierpnia 2011 o 15:24
Zgłoś do moderacji
Zapewne dobrze wiesz, co znaczy"dziora". A jak nie, to trudno. Głów się dalej, co miałam na myśli, pisząc to. Ja nie mam czasu na przekomarzanie się o by;le co.
noej kobieta, 29
Nagrań: 0, Postów: 60
7 sierpnia 2011 o 12:58
Zgłoś do moderacji
mnie sie wydaje ze to mialo byc "dziura" ale slabo jestem do tefo przekonana.
co do tej calej klotni: ja tam nie mam z tym problemu. lata mi to kolo dupy xd
piotrek10020 mężczyzna, 32
Białystok
Nagrań: 1858, Postów: 347
30 października 2011 o 22:14
Zgłoś do moderacji
izabka96 pisze:
... A co do tego, a więc tak jak ktoś tu już ostatnio wspomniał rzeczywiście można zrobić osobny ranking dla piosenek z YT a osobny dla tych z ising.pl...
Według mnie to dobry pomysł zrobić osobne rankingi na te nagrania . Jestem za tym . A zamiast się kłucić nie lepiej zrobić ankietę wtedy by wyszło jakie są głosy od kogo .
asterwr kobieta
Nagrań: 1, Postów: 3
19 lipca 2012 o 16:17
Zgłoś do moderacji
Czytam tą całą dyskusję i nie wiem czy mam się śmiać czy płakać... Ludzie często jest tak że nasze głosy i umiejętności bronią się same pomimo tego że może nie są profesjonalnie zmasterowane czy obrobione w studiu nagrań. Ranking nie istnieje po to aby poprawiać sobie samopoczucie nabijając kolejne punkty. Śpiew owszem jest przyjemnościa ale na dłuższą metę podwyższanie swoich umiejętności nawet tych amatorskich jest ciężką wieloletnią pracą. Nie ma sensu wylewanie wiadra pomyj na kogoś tylko dlatego że dana osoba zajmuje się tym dłużej ma wyższe umiejętności muzyczne i wie co z tym nagraniem zrobić aby fajnie brzmiało. GŁOS KOCHANI MA SIĘ BRONIĆSAM mimo nawet złych warunków technicznych. Myślicie że na nagraniach od ISINGA nie slychać wtop? guzik z pętelką słychać je tym bardziej ale nie dlatego że jakość nagrania jest kiepska, zdarzają się ludzie którzy nie uczą się porządnie piosenek i słychać wtopy tu i ówdzie. To samo tyczy się YT. Aby liczyć na jakikolwiek nanking trzeba się rozwijać i uczyć mimo nawet tego że robimy to amatorsko w końcu śpiewamy po to aby sprawiać przyjemność nie tylko sobie.
Rankingi zostawmy tym którzy lubią "sweet komcie"
Ludzie w swoich ocenach wyrażają to co myśla gorzej jeśli jest to wzajemne nabijanie punktów jeśli delikwent nie trafiaq gdzie powinien.
Nawiasem mówiąc mój pierwszy wpis na forum - witam serdecznie
jolala kobieta
...... Wielkopolska
Nagrań: 0, Postów: 28
21 lipca 2012 o 08:09
Zgłoś do moderacji
a ja sobie poczytałam i się pośmiałam...
Jak to niby w obronie jeden drugiego- jeden drugiemu wilkiem.....
Ale skoro juz tu jestem- powiem swoje zdanie. I nie dyskutowac mi tu- to moje zdanie, mam prawo takie mieć, i żadne argumenty za czy przeciw i tak go nie zmienią. Otóż słuchałam tych samych osób w nagraniach na ising i z YT. Czy nie ma różnicy? Oczywiście, że jest. I musi być. I nie zadawajcie infantylnych pytań " jaka to różnica?" . Nie będe się dalej na temat rozpisywać- kto miał zrozumiec- zrozumiał. Kto nie- jego sprawa. A czy jestem za mozliwością dodawania na ising z YT? Nie. Uważam, że nie powinno tu być nawet takiej mozliwości by takie nagrania dodawać. Sama nauczyłam się sztuki nagrywania, mam konto na YT... ale nie wiem, czy chce mi sie w to bawić. Uważam jednak, że mieszanie różnych stronek za chwile spowoduje, że ising zatraci swoją naturalną postać. A szkoda- bo mógłby ją mieć. Dałabym tu mozliwośc info, że dana osoba np ta która mi sie wokalnie podoba posiada konto na YT, ale moim wyborem byłoby czy zechce jej tam posłuchać. Zechcę? zaglądam na YT. Nie? Nie zaglądam. Czemu osoby, które wybrały dla siebie na sposób spędzania czasu wolnego stronkę Ising zmusza się do innej stronki? YT? Gdybym tam chciała słuchać- tam własnie weszłabym.
Pozdrawiam.
I nie spinac sie tu za bardzo młodzieży droga
🙂)))
jolala kobieta
...... Wielkopolska
Nagrań: 0, Postów: 28
21 lipca 2012 o 08:11
Zgłoś do moderacji
aaaa.... no i w niektórych słowach jak zwykle w pospiechu brak polskich znaków.... A warto ich uzywać. Jest przeciez ogromna różnica w " zrobic komus łaskę" od " zrobić komuś laskę"
🙂))))))))))