31 lipca 2011 o 23:15
Zgłoś do moderacji
A skąd pewność, że wkładu w to nie mają osoby trzecie?
Przeciętna/y 15 latka/ek nie potrafiłaby/fiłby obrobić sobie piosenki?
To taka młodzież potrafią już palić, wymądrzać się, a nie potrafią obrobić najprostszym, dosowym programem piosenki?
Co do kosztów na YT. za nagranie się nie płaci. Wiem bo sama nagrywałam.
No właśnie, nikt mi nie broni obrabiać, modyfikować nagrania. Zatem w jaki sposób takie nagrania, mogą się równać z amatorszczyzną z ising'a (uwzględniając tylko stan techniczny nagrania)?
Skoro macie takie podejście do tego, to podam wam identyczną sytuację. To jest tak jakby wystawić w sklepie platynową płytę [wykonania normalnie "cód, miód, orzeszki", obrobione profesjonalnymi programami] a zwykłą płytę CD, na której jest zwykłe nagranie nastolatki, która śpiewała z mikrofonem przed komputerem [no i jakość nagrania powala na nogi].
No to wiadomo, że ludzie będą wykupywać tą pierwszą płytę. A dlaczego? Bo nagranie jest czyste, bez żadnych zacięć, wszystko jest dopasowane.
"Twój trud zostanie nagrodzony, reszta zależy od wiary w siebie."
31 lipca 2011 o 23:17
Zgłoś do moderacji
Tylko znajdź mi kamerę internetową, która nagrywa w rozdzielczości HD +.
Co więcej, większość korzysta z przenośnych komputerów, gdzie jakość kamery nie powala.
Konto usunięte
31 lipca 2011 o 23:34
Zgłoś do moderacji
A wykupienie 'nagrania z yt' nie powoduje, że automatycznie umie się śpiewać...
31 lipca 2011 o 23:36
Zgłoś do moderacji
Zważ uwagę tylko, że portal ising, jest dla ludzi takich jak my [nie żadnych gwiazd] czyli takich ludzi, którzy w pewien sposób chcą się "wypromować", poznać opinię innych osób na temat swoich wykonań. Jak zmodyfikujesz swoje nagranie, trudno będzie cokolwiek ocenić, czy są nieczystości, czy coś tam jeszcze innego, bo program już zrobił swoje, a utwór czeka teraz tylko na komentarze i oceny. To jest nie w porządku. Już nie chodzi o to, czy kogoś stać na jakieś tam programy czy nie, czy włożył w to jakiś wysiłek, czy pieniądze tylko chodzi o sam fakt, że jest to nie fair wobec "amatorów", jak to forumowicze nazywają użytkowników ising'u. To chyba normalne, że super przerobione nagrania będą na 1 miejscu. Ludzie patrzą tylko na okładkę książki, a nie na to, co jest w środku. Zwykłą kamerą nagrana dziewczyna z super głosem będzie miała ostatnie miejsce, a jej miejsce, które należy się na szczycie, przysłuży jakiemuś "fejkowi", który nawet po przerobieniu brzmi strasznie, a mimo to, ludzie dają 1 miejsce, podczas gdy prawdziwy głos jest na samym dole.
I to jest ta cholerna sprawiedliwość. Co do kamery - nie wspominałam, że potrzebuję jakiegoś sprzętu.
Po prostu staję po stronie sprawiedliwości. Ale jak wy wszystko generalizujecie, to generalizujcie sobie dalej.
31 lipca 2011 o 23:38
Zgłoś do moderacji
Tak czy inaczej, na dzisiaj nie mam już sił na jakiekolwiek dyskusje, tym bardziej o tak późnej porze. Zatem dobrej nocy.
Konto usunięte
31 lipca 2011 o 23:40
Zgłoś do moderacji
Booooże dziewczyno.... wykupię ci to nagranie z yt i wstawiaj sobie swoje 'superprofesjonalne nagrania'.... tylko nie zdziw się, jeżeli ci to nie zapewni popularności...
i poczytaj sobie moje popfrzednie posty na ten temat bo nie chce mi się powielać...
31 lipca 2011 o 23:48
Zgłoś do moderacji
Ależ, nie ma takiej potrzeby. "Mnie to zwisa" szczerze. Mnie tam wystarczy "amatorszczyzna".
Nie musisz mi niczego wykupywać, spokojnie. ^.-
Jedynie tak jak wspomniałam, staję po stronie sprawiedliwości, czego brakuje niestety w naszym kraju.
Widzę, trudno jest komuś weprzeć prawdę. Ale to tak zawsze jest. Jak ktoś ma możliwość wystawiania "pro..." nagrań, to zawsze będzie po swojej stronie. Być egoistą, a nie myśleć już o innych. To podstawa.
1 sierpnia 2011 o 00:03
Zgłoś do moderacji
Nie wiem dlaczego nie masz "pro" nagrań i szczerze, nie interesuje mnie to zbytnio.
No i właśnie o to chodzi. Przepuszczając nagrania przez obróbki, nic nie można o takich nagraniach powiedzieć, ni to ładne, ni to czyste. Takie flaki z olejem, podczas gdy zwykły użytkownik klasycznej kamery internetowej, bez żadnych obrabiarek jest lepszy, niż nie jedno obrobione wykonanie. Co więcej, nie możesz powiedzieć, czy wystawialiby "badziew", bo tego nie wiesz. Może akurat taka osoba, powie sobie "O, świetnie, mam odpowiednie programy, no to fajnie, przerobie sobie nagranie i będzie fajnie". Należy docenić czyjąś pracę, oczywiście. Ale rozwiązaniem nie jest umieszczenie dwóch wykonań o całkiem innych formatach technicznych i graficznych w jednej sekcji. Nie wiem, jakie tam nagranie wygrało, ale powtarzam już TRZECI raz, "stoję po stronie sprawiedliwości..." Na dziś to już tyle. Nie przedłużam. Dobranoc
1 sierpnia 2011 o 13:11
Zgłoś do moderacji
No właśnie, nic nie poradzimy, co jednak nie oznacza, iż nie można podyskutować o tym na forum, nie prawdaż? Fakt faktem, jest to niesprawiedliwe. Choćbyście nie wiem co tu pisali, prawda jest prawdą.
Poza tym, co tu więcej polemizować, jak wy macie swoje racje i nic nie można wam powiedzieć. Można mówić jak do słupa. Trudno, życie. I tacy ludzie. Z racji, iż nie chcę mi się już tutaj więcej zaglądać, jest to mój ostatni post.
Żegnam.
Edytowano 1 sierpnia 2011 o 13:14.