24.10.2009 odbedzie sie przepiekna bokserska walka stulecia pomiedzy Andzejem Gołotą i Tomkiem Adamkiem
Poruszyłem ten temat bo kocham sport i to bedzie niesamowite widowisko,poprostu nie mozna tego przegapic !!!!!!
A TO WYWIAD Z ANDZEJEM GOŁOTĄ PRZED WALKĄ STULECIA :
Ostatnio miał pan problem z lewą ręką. W ilu procentach jest ona sprawna?
ANDRZEJ GOŁOTA, najlepszy bokser wagi ciężkiej w historii Polski: - W tym wieku to już ciężko powiedzieć (śmiech). Czy będę oszczędzał lewą rękę? Przede wszystkim ja na miejscu Adamka nie walczyłbym ze mną. Ale jak on się upiera, to spróbujemy!
Jak będzie wyglądało pańskie przygotowanie do walki? W Polsce, czy wraca Pan do Chicago?
- Przyjechałem we wtorek do Polski, a już w środę wracam do Chicago. To jest wariactwo, prawda? Zatem na razie prowadzę trening w samolocie (śmiech). I to trening wytrzymałości.
Jakie on może dać efekty?
- Na pewno jakieś da! Przynajmniej odpocznę od "starej" (żony Marioli - przyp. red.) dwa dni (śmiech).
Widać, że jest Pan w dobrym humorze, zatem stres nie towarzyszy Panu przed walką z młodszym i szybszym - jak Pan podkreśla - rywalem?
- Tomek to błyskawica i mistrz świata. Ale to dobrze, bo jest szansa zlać mistrza świata! Tak że panowie obserwujcie i bądźcie tam!
A co jeśli, to mistrz świata zleje Pana?
- (Z kwaśną miną) Zlać to mnie nie zleje, co najwyżej wygra. To byłoby smutne dla mnie, ale takiej wersji zdarzeń nie dopuszczam nawet do głowy.
Trochę boi się Pan mówić o finansach, ale naprawdę Pan nie ustalał z organizatorami za jaką stawkę będzie Pan walczył i wierzy Pan, że będzie ona godna?
- To jest taka historia, że w tej walce mogę wystąpić nawet za darmo! Adamek mówi, że chce mnie pobić - jego wola!
Tomasz podkreśla, że jest patriotą, katolikiem, ale czy to postawa godna patrioty, bić rodaka?
- Ale to nie moja wina, naprawdę. On chciał tego, a nie ja!
JA STAWIAM NA ZWYCIESTWO ANDRZEJA A WY MOI DRODZY NA KOGO-ZAPRASZAM DO DYSKUSJI
🙂)
JESTEM CIEKAW WASZYCH WYPOWIEDZI-POZDRAWIAM ISINGOWO
🙂))
Edytowano 13 października 2009 o 23:23.