katmnhapp kobieta, 30
Koszalin
Nagrań: 0, Postów: 24
13 października 2009 o 17:43
Zgłoś do moderacji
No to zdania podzielone 🙂 Nie wypowiadam się co do jej podobno wielkiego talentu, bo przyznaję, niewiele muzyki pani Górniak słyszałam 😉 poza wykonaniem hymnu... Jednak zostaję przy tym, że jakąś niechęć budzi we mnie jej udział w tych cienkich programikach, a jej wywiadów za nic wysłuchać nie mogę. To tylko moje zdanie, więc bez urazy dla jej fanów.
"Głos ludzki to najpiękniejszy instrument na świecie."
kamciode mężczyzna, 34
Kuwejt
Nagrań: 1, Postów: 274
31 lipca 2010 o 14:19
Zgłoś do moderacji
Edyta Górniak śpiewa słabiej na żywo niż na płytach? Śmiech na sali!
mlodykb mężczyzna, 34
Nagrań: 14, Postów: 214
31 lipca 2010 o 14:41
Zgłoś do moderacji
kamcio pisze:
Edyta Górniak śpiewa słabiej na żywo niż na płytach? Śmiech na sali!
Tego bym nie powiedział. Jest jedną z najlepszych wokalistek w Polsce.
Jestem nędzarzem, mam tylko swoje marzenia.
mati8899 mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 1822
31 lipca 2010 o 15:53
Zgłoś do moderacji
hymn narodowy w jej wykonaniu był najlepszy, to zmotywowało polskich piłkarzy na mundialu2002, którzy przegrali meczyk z koreańczykami z południa
mati8899 mężczyzna
1 sierpnia 2010 o 10:16
Zgłoś do moderacji
[cytat=kamcio]mati8899 pisze:hymn narodowy w jej wykonaniu był najlepszy, to zmotywowało polskich piłkarzy na mundialu2002, którzy przegrali meczyk z koreańczykami z południa
Tak, tak... to oczywiście wykonanie hymnu narodowego przez Edytę Górniak miało tutaj decydujące znaczenie, bo oczywiście gdyby wykrzyczała go tak jak kibice na stadionie, to nasza reprezentacja nagle rozwaliłaby Koreańczyków.
Racja, Koreańczyków zlekceważyliśmy, jak zobaczyłem minę Kwaśniewskiego po hymnie to taka beka była , że koniec świata
1 sierpnia 2010 o 12:31
Zgłoś do moderacji
Edyta Górniak- najlepsza polska wokalistka, jedna z najlepszych wokalistek w Europie. Mistrzyni interpretacji, dźwięku, vibrata. Żałosne jest to, że po tylu latach, Polacy ciągle pamiętają "wpadkę" z hymnem, choć ja tak nie uważam. Wielu z was zapewne nie wie, że wina nie leżała po stronie Edyty tylko po stronie orkiestry, która grała utwór... Ale to dłuższa historia. Dużo osób z mojego otoczenia twierdzi, że Edyta już nie umie śpiewać, bo? No właśnie, bo w niektórych fragmentach utworu, wykonywanego przez nią występuje chrypka. Przez 20 lat intensywnej pracy artystycznej i tysięcy występów w Polsce i za granicą, jej struny głosowe mają być takie, jak na początku? Moim zdaniem z latami jej głos nabrał lepszego brzmienia, stał się głębszy i bardziej wyrazisty. Edyta dysponuje prześwietną techniką śpiewu.
To tylko tyle ode mnie.
Aha, pozdrawiam autora wątku, ponieważ jestem ogromnym fanem talentu Edyty.
P.S. Zapamiętajcie moje słowa- Ona jeszcze pokaże na, co ją stać. Ten rok- to Jej rok.
mati8899 mężczyzna
1 sierpnia 2010 o 13:35
Zgłoś do moderacji
to nie ja byłem ewą to nie ja zjadłem drzewo
kamciode mężczyzna, 34
Kuwejt
2 sierpnia 2010 o 18:32
Zgłoś do moderacji
Skala głosu to nie wszystko... Śpiewanie to sztuka, a nie tylko rzemiosło, gdzie liczy się technika i skala, choć Edyta i tu może imponować. Wystarczy posłuchać w jej wykonaniu piosenki "Dziwny jest ten świat" - tam wyciąga bardzo wysokie dźwięki i to w rejestrze piersiowym. Podejrzewam, że Mariah Carey, którą swoją drogą lubię i szanuję, choć dysponuje 5 oktawami, to nie byłaby w stanie takiego dźwięku w tym rejestrze osiągnąć, choć może się mylę - nie znam się.
3 sierpnia 2010 o 01:03
Zgłoś do moderacji
A ja powiem wam tak, jeżeli nie wiecie nic o śpiewaniu na żywo na scenie, to się nie wypowiadajcie że Edyta Górniak śpiewa gorzej na żywo. Śpiew w studio a koncert to dwie różne rzeczy. Sama Edyta Górniak, mówiła że miała kilka wystepów, do których słabo się przygotowała, każdemu się to może zdarzyć. Ja ją szanuję jest świetną wokalistka, niepotrzebnie tabloidy ją cisną.
A co do tej Paulli, to powiem wam tyle, żenada. Słyszałem ją, i czytałem co ona wyczynia na koncertach, uważa się za wielką artystkę, a później wymyśla historie że poraził ją prąd z mikrofonu, żeby mieć pretekst to zerwania koncertu. I ja mówię poważnie.
Paulla to nawet nie jest Górniak dla ubogich, przepraszam jeśli kogoś uraziłem ale taka jest prawda.
kamciode mężczyzna, 34
Kuwejt
21 sierpnia 2010 o 18:25
Zgłoś do moderacji
Ja czekam na płytę na miarę "Dotyku" i mam nadzieję, że się doczekam...
Konto usunięte
Konin
6 września 2010 o 12:52
Zgłoś do moderacji
doczekasz edyta pracuje nad nowa płyta i beda to najwieksze jej hity
bo to właśnie Feel pokazał mi niebo