robertas19 mężczyzna, 35
Piła (woj. wielkopolskie)
Nagrań: 12, Postów: 6728
19 listopada 2009 o 16:09
Zgłoś do moderacji
ja w tym roku pisałem maturę z Wos-u, ale podstawową, a w maju 2010 mam zamiar rozszerzoną, więc też się muszę uczyć, ale tylko do jednego przedmiotu
😉))
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
kaspo mężczyzna, 40
Kraków
Nagrań: 52, Postów: 6173
Zgłoś do moderacji
jak najbardziej
Uwierz mi, ze wolalbym byc na Twoim miejscu
😛
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
jacekklo86 mężczyzna, 38
sTAROGARD gDAńSKI
Nagrań: 10, Postów: 901
Zgłoś do moderacji
taktaktak pisze:
Hmmm... to Piłsudski też był nacjonalistą?
tak pisludski byl tzw. skrajnym nacjonalista
J.B. (Jacek)
taktaktak kobieta, 33
Wiocha nad morzem ;)
Nagrań: 14, Postów: 2707
19 listopada 2009 o 16:10
Zgłoś do moderacji
jacekklo86 pisze:
http://www.zgapa.pl/zgapedia/Dyktatorzy.html
Właśnie tam siedzę
😃
No ale przecież to tak jakby przyrównać Hitlera do Piłsudskiego... coś mi tu nie pasi... Jesteś pewien że wszyscy dyktatorzy podtrzymują postawę nacjonalistyczną?
Moje serce to jest muzyk, improwizujący :)
jacekklo86 mężczyzna, 38
sTAROGARD gDAńSKI
Zgłoś do moderacji
taktaktak pisze:
Hmmm... to Piłsudski też był nacjonalistą?
i co link sie sprzyda >>
J.B. (Jacek)
robertas19 mężczyzna, 35
Zgłoś do moderacji
Oni wszyscy tak ogólnie mówiąc w tamtych czasach byli po jednych pieniądzach
😉
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
jacekklo86 mężczyzna, 38
sTAROGARD gDAńSKI
19 listopada 2009 o 16:11
Zgłoś do moderacji
taktaktak pisze:
jacekklo86 pisze:http://www.zgapa.pl/zgapedia/Dyktatorzy.htmlWłaśnie tam siedzę 😃No ale przecież to tak jakby przyrównać Hitlera do Piłsudskiego... coś mi tu nie pasi... Jesteś pewien że wszyscy dyktatorzy podtrzymują postawę nacjonalistyczną?
tak jestem pewien!
J.B. (Jacek)
taktaktak kobieta, 33
Wiocha nad morzem ;)
19 listopada 2009 o 16:11
Zgłoś do moderacji
robertas19 pisze:
ja w tym roku pisałem maturę z Wos-u, ale podstawową, a w maju 2010 mam zamiar rozszerzoną, więc też się muszę uczyć, ale tylko do jednego przedmiotu 😉))
Hehe no tak to fajnie masz bo ja juz mam dość xD
robertas19 mężczyzna, 35
19 listopada 2009 o 16:15
Zgłoś do moderacji
no ja też miałem dość tej matury w maju 2009, bo miałem jeszcze w czerwcu egzamin zawodowy, ale jakoś wytrzymało się to
😉
jacekklo86 mężczyzna, 38
sTAROGARD gDAńSKI
Zgłoś do moderacji
pamietajmy ze hitler i musolini byli nacjonalistami a kontekscie szowinistycznym...a pilsudski byl nacjonalista patriotycznym
J.B. (Jacek)
kaspo mężczyzna, 40
Kraków
Nagrań: 52, Postów: 6173
Zgłoś do moderacji
taktaktak pisze:
robertas19 pisze:ja w tym roku pisałem maturę z Wos-u, ale podstawową, a w maju 2010 mam zamiar rozszerzoną, więc też się muszę uczyć, ale tylko do jednego przedmiotu 😉))Hehe no tak to fajnie masz bo ja juz mam dość xD
badz ostrozna z przyrownywanie Piłsudskiego do Hitlera, bo to nie jest takie proste, ten człowiek nie doprowadził do tego co Adolf. Był skrajnym nacjonalista, ale nie ludobójcą. Wierzył w siłę Polski, a nie jej wyższość nad innymi narodami.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
jacekklo86 mężczyzna, 38
sTAROGARD gDAńSKI
19 listopada 2009 o 16:17
Zgłoś do moderacji
kaspo pisze:
taktaktak pisze:robertas19 pisze:ja w tym roku pisałem maturę z Wos-u, ale podstawową, a w maju 2010 mam zamiar rozszerzoną, więc też się muszę uczyć, ale tylko do jednego przedmiotu 😉))Hehe no tak to fajnie masz bo ja juz mam dość xDbadz ostrozna z przyrownywanie Piłsudskiego do Hitlera, bo to nie jest takie proste, ten człowiek nie doprowadził do tego co Adolf. Był skrajnym nacjonalista, ale nie ludobójcą. Wierzył w siłę Polski, a nie jej wyższość nad innymi narodami.
zgadzam sie z ta wypowiedzia
J.B. (Jacek)
jacekklo86 mężczyzna, 38
sTAROGARD gDAńSKI
19 listopada 2009 o 16:18
Zgłoś do moderacji
ze skrajnym nacjonalista przesadzilem bo to oznacza szowinizm - pilsudski poprostu byl nacjonalista .
J.B. (Jacek)
odd kobieta, 32
Nagrań: 1, Postów: 1939
19 listopada 2009 o 16:20
Zgłoś do moderacji
Kurczę!
😃
Kaspo, nabieram coraz większego przekonania, że prowadzisz podwójne życie i to Ty uczyłeś mnie w gimnazjum historii!
No jak nic to Ty! Masz może dwa koty? :>
A nie, nie masz. To nie Ty.
🙁
Dzień dobry!
🙂)
taktaktak kobieta, 33
Wiocha nad morzem ;)
19 listopada 2009 o 16:20
Zgłoś do moderacji
No ok, rozumiem... A czy mam wtedy o tym pisać? Bo przecież mam przedstawić postawy nacjonalistyczne i wiem że nacjonalizm partiotyzm szowinizm i faszyzm sie ze sobą łączą ale czy wtedy mój temat nie brzmiałby przedstaw przykłady postaw patriotycznych/szowinistycznych/faszystowskich?