Jesteś na: iSing > Forum dyskusyjne
jacekklo86 pisze:
jest internet to sobie mozesz spokojnie poszukac o hitlerze i musolinim (nazizm to to samo co faszyzm) ale to taka sama ideologia nacjonalistyczna
Moje serce to jest muzyk, improwizujący :)
taktaktak pisze:
Dzieki 😉 Ja z historii jestem normalnie tępa... Już chyba wolę matmę chociaż jestem na humanie 😃
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
kaspo pisze:
TERYTORIALIZM nie totalitaryzm. Ta sa dwie rozne rzeczy. Oczywiscie ze ZSRR posiadalo ustroj totalitarny, ale nie o to chodzi w tym temacie 🙂 Nacjonalizm to 'sila narodu" a terytorializm to zdobycie jak najwiekszych wplywow 'obszarowych' nie niszczac (poczatkowo, tak to w praktyce wyglada) tozsamosci narodowej.
Ty wiesz, że teraz jest Twój czas by krzyczeć
Ten jeden raz niech zadrży świat.
Dokładnie teraz trwa twe całe życie
Kolejnych szans chwilowo brak.
kaspo pisze:
taktaktak pisze😃zieki 😉 Ja z historii jestem normalnie tępa... Już chyba wolę matmę chociaż jestem na humanie 😃
ja skonczylem mat-inf 😛
, kolego mam pytanie ...ale zajmujac obszar danego kraju przez inne panstwa nie naruszasz tozsamosci narodowej...mam inne zdanie...jesli narusza sie obszar to zarazem chce sie zlikwidowac tozsamosckaspo pisze:
TERYTORIALIZM nie totalitaryzm. Ta sa dwie rozne rzeczy. Oczywiscie ze ZSRR posiadalo ustroj totalitarny, ale nie o to chodzi w tym temacie 🙂 Nacjonalizm to 'sila narodu" a terytorializm to zdobycie jak najwiekszych wplywow 'obszarowych' nie niszczac (poczatkowo, tak to w praktyce wyglada) tozsamosci narodowej.
J.B. (Jacek)
Do kobiety trzeba się pofatygować... tak? Potem patrzysz jej w oczy... przysuwasz się... tak? Tylko troszeczkę, a najlepiej prawie do końca...
taktaktak pisze:
jacekklo86 pisze:jest internet to sobie mozesz spokojnie poszukac o hitlerze i musolinim (nazizm to to samo co faszyzm) ale to taka sama ideologia nacjonalistycznaWiem że sobie mogę poszukać i sobie poszukam 🙂 Chodziło mi tylko o same przykłady/nazwiska które być może Wam sie nasuną, bo przecież wszystkiego w internecie nie ma a czasem są takie głupoty że naprawdę wolę robić z książek.
J.B. (Jacek)
aro23 pisze:
ja nawet pisałem maturę z WOSu, ale kurczę, kiedy to było...?😃
jacekklo86 pisze:
taktaktak pisze:jacekklo86 pisze:jest internet to sobie mozesz spokojnie poszukac o hitlerze i musolinim (nazizm to to samo co faszyzm) ale to taka sama ideologia nacjonalistycznaWiem że sobie mogę poszukać i sobie poszukam 🙂 Chodziło mi tylko o same przykłady/nazwiska które być może Wam sie nasuną, bo przecież wszystkiego w internecie nie ma a czasem są takie głupoty że naprawdę wolę robić z książek.
wpisz w google dyktatorzy - to oni sprawiali rzady totalitarne godzac sie z ideologia nacjonalistyczna
J.B. (Jacek)
Zaloguj się, aby odpowiedzieć w temacie. Nie masz konta? Zarejestuj się!
W nowy tydzień wskakujemy z nowościami, wśród których prezentujemy duet Sanah i Sobla z nowej części filmowego Kleksa, najnowszą piosenkę Cleo i Donatana oraz ponadczasowy przebój Stevie Wondera.
Zobacz więcej