kaallaa kobieta, 29
Warszawa

Nagrań: 236, Postów: 639
5 czerwca 2011 o 22:01
Zgłoś do moderacji
bartekmiszk pisze:
gratulacje dla Loski ale jednak chyba wolałbym aby wygrał Szpak
😛
Ja też
😃
The end, because I'm falling to pieces.
martula97 kobieta, 28
Kraków

Nagrań: 470, Postów: 325
5 czerwca 2011 o 22:09
Zgłoś do moderacji
a ja tam byłam za Gienkiem
http://www.pmiska.pl
anetka1717 kobieta, 33
Warszawa

Nagrań: 61, Postów: 3814
5 czerwca 2011 o 22:31
Zgłoś do moderacji
Ogromnie się cieszę,że wygrał Gienek Loska
😃
`ironia lubi nas i ciągnie w dół
tomtoj mężczyzna

Nagrań: 0, Postów: 28
6 czerwca 2011 o 01:47
Zgłoś do moderacji
Ja również cieszę się, że wygrał Gienek. Zdecydowanie najlepszy muzycznie wybór. Ale wraz z końcem programu przychodzi refleksja, że xfactor to widowisko telewizyjne, a nie muzyczne. Przyznaje, że jestem rozczarowany. Dopiero dzisiaj mieliśmy okazje usłyszeć żywe instrumenty a nie półplaybacki z tandetnymi baletami. Mało bawiono się aranżacjami, rola uczestników ograniczała się do odśpiewywania tekstów jak w karaoke. Po drodze do finału wyeliminowano ciekawych/dobrze rokujących muzycznie Artystów (Podsiadło/Kłys/Styrcz/Malcolm/Dziewczyny) na rzecz miernych wokalistów karaoke Matsa/Małgosi/Szulc z telewizyjnymi historiami (Norweg/StarszaPani/Dziewczynka).
Mam tylko nadzieje, że gwiazdki xfactora szybko otrzeźwieją. Bo to że kilka tygodni pohasały w TV nie znaczy że już są artystami. Trzeba zejść na ziemie i stwierdzić że dla połowy finalistów xfactor to była jednorazowa zabawa z mikrofonem w ręku.
Z tej trójki finalistów Gienek był o lata świetne z przodu. Ada Szulc nie jest wcale najlepszą technicznie wokalistką. Co więcej moim zdaniem gdyby to poziom wokalny decydował to nie znalazłaby się nawet w piątce w swojej kategorii. Totalnie zachwaszczona wymowa - jeżeli chce nagrywać cokolwiek to musi nad tym popracować. W Polsce trzeba nagrywać po polsku, a polski Ady brzmi jak język obcy.
Michała Szpaka telewizja wycisnęła jak cytrynę. Stał się sztandarem programu, wzbudzał emocje, promował go. Ale teraz zgasło światełko przy kamerze i okaże się czy Szpak jest nadal komukolwiek potrzebny. Moim zdaniem nawsadzano mu kitów o rzekomej osobowości. Jest barwny ale troche jak wydmuszka. Przez kilka miesięcy można było usłyszeć jego różne wypowiedzi i na każdym kroku pokazywał, że absolutnie nie ma nic do powiedzenie. No może poza śmiechem, ale już jedną królową śmiechu mamy i starczy.
Myśle że TVN zdecyduje się na drugą edycje. Mimo wszystko umieją spawić by o ich programach dyskutowano wszędzie - w pracy/szkole/urzędzie/tramwaju. Jeżeli coś się zmieni to rozdzielą kategorię 16-24 na dwie płci i pojawi się czwarty juror. Byłoby miło, ale i to nie uratuje słabego poziomu programu.
jones kobieta, 33
Szczecin

Nagrań: 11, Postów: 87
6 czerwca 2011 o 09:12
Zgłoś do moderacji
co do wypowiedzi @adamo007 , jeśli chodzi o duety z gwiazdami , Ada i Genek byli lepsi od pani Basi i Maleńczuka , a Szpaku przy Alexandrze zgasł (zgasnął? ; d) , najważniejsza partię piosenki zaśpiewała Ona , jakby Michał nie potrafił tego wyciągnąć .
Genek sobie zasłużył na to , może o Adzie i Szpaku kiedyś jeszcze usłyszymy , oni mają na to całe życie , żeby się wypromować , a Genek , miał teraz jedną z ostatnich szans i cieszę się , że mu się udało .
i w ogóle Maja Sablewska to pomyłka programu . Ona i jej komentarze - śmiać się czy płakać , nie wiem .. nie wydaje mi się ani trochę autentyczna , zupełnie jak Małgosia Foremniak .
Konto usunięte

6 czerwca 2011 o 10:20
Zgłoś do moderacji
Kibicowałem Szpakowi, ale może i dobrze, że nie wygrał tego programu. Zwycięzcy zwykle przepadają pod presją i dźwigają ciężar programu do końca swoich dni. Gienek Loska raczej wielkiej kariery nie zrobi, dla mnie jest bardziej grajkiem niż muzykiem. Śpiewa dobrze, ale nie ma tego czegoś. Ja bym jego płyty po prostu nie kupił, bo on mnie nie interesuje jako artysta.
Płytę Szpaka kupiłbym z ciekawości, chłopak ma coś ciekawego w głowie.
Konto usunięte
Konin

6 czerwca 2011 o 12:24
Zgłoś do moderacji
ja gratuluje Gienkowi i dobrze ze wygrała grupa Czesława
🙂Gienek jak zaśpiewał"Layla"to wiedziałem że wygra
bo to właśnie Feel pokazał mi niebo
adamo007 mężczyzna

Nagrań: 0, Postów: 1273
6 czerwca 2011 o 12:31
Zgłoś do moderacji
No Mozil to tak naprawdę niewiele zrobił patrząc na całość
6 czerwca 2011 o 12:33
Zgłoś do moderacji
Haha,pewnie,że tak Mozil nie potrafił wypromować Pani Małgosi,a miał w swojej drużynie nieoszlifowany diament... Gdyby potrafił dobierać jej lepszy repertuar to z powodzenie mogłaby wejsć do finału...
Sonnenschein