wysy665 mężczyzna
Jelenia Góra
Nagrań: 114, Postów: 226
19 sierpnia 2009 o 11:51
Zgłoś do moderacji
Droga ariello28, masz rację. Przynajmniej w teorii. Piszesz, że wiele dzieciaków może zakasować "normalnych" ( żartuję
😉) wykonawców, zgadzam się w pełnej rozciągłości. Niektórych dorosłych wykonawców zakasuje mój kot jak mu nadepnę na ogon. Też zdarzało mi się mile rozczarować wykonaniami bardzo młodych ludzi. Niestety były to zdarzenia marginalne. Dzięki za życzenia, zdrowego podejścia nigdy za mało. Idea portalu? Co? Gdzie? Nie róbmy sobie jaj, droga Koleżanko. Ideą tego portalu jest utrzymanie jego Twórców, natomiast my użytkownicy mamy na nią swoje własne koncepcje, które biegunowo się od siebie różnią. Nie zabraniam dzieciakom śpiewać, ba, dobrze, że śpiewają! Dlaczego tak nie mogą wyglądać lekcje muzyki w szkołach? Hymn, Rota, "Bogurodzica" - a wszystko w wersji z "midowymi" podkładami i tekstem. Może nareszcie usłyszał bym jak leci trzecia zwrotka naszego pięknego hymnu
😉 Żarty na bok - ja po prostu rozmarzyłem się na głos, pomyślałem jak fajnie by było dedykować swoje wykonania i swoją uwagę, osobom z określonej grupy wiekowej, nikomu tego nie narzucam, ale świadom możliwych strat , sam jestem taką opcją zainteresowany. Też pozdrawiam, ze względów pogodowych nie tak cieplutko tylko w sposób cywilizowanie klimatyzowany - bo czasami chłodne pozdrowienia też mogą być miłe. ( pozdrowienia sponsorowane przez akcję: walka ze stereotypowymi pozdrowieniami
😉) YO.
"Jedyne czego żałuje w życiu, to tego, że nie jestem kimś innym."
19 sierpnia 2009 o 13:48
Zgłoś do moderacji
WYSY665... pozdrowienia same w sobie są stereotypowe tak samo jak wszystkie buziaczki,całuski i inne formy...nie dodałam tylko " w zimne dni" , ale zrobiłeś swoją nadinterpretację moich słów a to zwykła forma grzecznościowa była, nie ma nad czym się rozpisywać
🙂 Nie musisz się rewanżować pozdrowieniami... to dopiero jest STEREOTYP
😉 A co do idei to dokładasz się do interesu utrzymując twórców tej strony, podkreślam dobrowolnie, więc nie rób z siebie męczennika
🙂 Każda strona działa na tej samej zasadzie,ale nie oznacza to, że nie można czerpać radości z muzyki....w każdym wieku...
🙂 W szkole ten numer nie przejdzie, nie w tym kraju
😉
Śpiewać każdy może,ale nie wszyscy muszą tego słuchać ;)
wysy665 mężczyzna
Jelenia Góra
19 sierpnia 2009 o 14:42
Zgłoś do moderacji
Oczywiście, że się dokładam. Dlaczego mam nie wspierać czegoś co mi się podoba od wielu lat? Męczennika z siebie nie robię i nie robiłem, chyba, że w ten sposób definiujesz osobę, która lubi wygodne rozwiązania. Zawsze starałem się rozdzielać grubą kreską świat dzieci i świat dorosłych, pragnę jeszcze zauważyć, że nikt nie pomyślał, że np. 12 latek, mógł by takim filtrem wyrzucić mnie poza krąg swoich zainteresować, dlaczego nie? Na koniec pragnę zaznaczyć - nikomu nie zabraniam śpiewać, tylko przecież ja nie każdego muszę chcieć słuchać. PS. "Nadinterpretacja
😉" - hiperbola - przesadnia - prowadzi jak widzę do nieporozumień
😉 ja lubię się rozpisywać, wielu ludzi nie lubi, staram się ich wyręczać. Pozdrawiam w temperaturze 23,5 stopnia
😉
19 sierpnia 2009 o 16:28
Zgłoś do moderacji
WYSY 665....dyskusja z Tobą to przyjemność...naprawdę piszę szczerze
🙂...ale już nie filozuj, kto to będzie czytał prócz mnie
😉
19 sierpnia 2009 o 16:30
Zgłoś do moderacji
P. S. " Na koniec pragnę zaznaczyć - nikomu nie zabraniam śpiewać, tylko przecież ja nie każdego muszę chcieć słuchać"..... takie jest moje motto na profilu, zgadzam się
😉
nida2000 kobieta
hollywood
Nagrań: 29, Postów: 1
23 sierpnia 2009 o 11:43
Zgłoś do moderacji
Mam 9 lat i też bardzo lubię spiewać
🙂
Edytowano 23 sierpnia 2009 o 15:06 przez moderatora.
selenka
asiaxxx kobieta, 26
Opole
Nagrań: 0, Postów: 13
23 sierpnia 2009 o 13:50
Zgłoś do moderacji
Mam 11 lat i bardzo kocham spiewać zapraszam do mnie i do mojego kotka który sam wykonał wersję w aucie
Każdy ma marzenia... prawie wszystkie do spełnienia...ale te których nie można spełnić, można dogonić pożądając za nimi jeśli się tego chce... I Love Music...
julias122 kobieta, 27
Mg city
Nagrań: 2, Postów: 6
23 sierpnia 2009 o 14:10
Zgłoś do moderacji
Czy ty coś sugerujesz ?
Jeśli jestem dzieckiem, lubię śpiewać to co, zabraniasz mi ?
Otóż nie !
julias122
wysy665 mężczyzna
Jelenia Góra
23 sierpnia 2009 o 14:59
Zgłoś do moderacji
Właśnie dlatego uważam, że warto oddzielać obie grupy zainteresowanych.
3 stycznia 2010 o 00:17
Zgłoś do moderacji
Chyba trochę opóźniona jestem, ale lepiej późno niż wcale, prawda? Czuję że ktoś zaraz pomyśli że "oh, co to dziecko ma do powiedzenia" No i właśnie w tym jest problem, bo my jak i inni mamy równe prawa. Przynajmniej niektóre. No, ale najważniejsze żeby rozwijać, ujawniać swój talent w tym przypadku ; śpiew. Po to, przynajmniej tak myślę został założony ten portal gdzie każdy, powtarzam KAŻDY może się wykazać i niekoniecznie trzeba ich zaraz szufladkować.
Fakt, są różni jedni mają rozszerzony kąt widzenia (jeśli o to chodzi) a inni nie.
Ah, no i zapomniałam powiedzieć, że na tym portalu można również można mieć własne zdanie, niekoniecznie musi to okazywać i pisać na wiadomości prywatne innymi słowy - prześladować.
Każdy mówi tu sobie przeważnie na Ty, ale czytając wypowiedzi PANA wysego delikatnie się go przeraziłam, więc pozwolę sobie zwracać się oficjalnie bo jeszcze Pan mnie zaszufladkuje to dopiero masakra 😉
Wracając do wątku to chyba, a raczej na pewno każdy był dzieckiem i może nie było wtedy takich rzeczy jak ising czy nasza-klasa to nie można za to poniżać godność dzieci.
lols
kiru kobieta, 29
Gdańsk
Nagrań: 38, Postów: 262
3 stycznia 2010 o 13:46
Zgłoś do moderacji
A ja też się zaliczam do dzieci ;>
😃
'Maybe, if my heart stops beating won't hurt this much'
3 stycznia 2010 o 18:03
Zgłoś do moderacji
Mam 13 lat. I moim skromnym zdaniem, do którego jak sądzę mam pełnie praw, uważam iż ową opcję filtru należałoby przedyskutować. Ponieważ, strona ta zapewne została założona, by śpiewać, a nie rozpatrywać prawa dzieci i dorosłych. Oczywiście są sytuacje, w których to ta druga grupa ma większe prawa, jednak jeśli chodzi o śpiewa, nie byłabym taka przekonana. Tak więc Panie wysy665, osoby młodsze mogłyby poczuć się urażone i zniesmaczone czytając Pańską wypowiedź. Czy nie wystarczyłoby Panu to, że jeśli nie chce czegoś słuchać to zwyczajnie omija owe wykonanie? Chciałabym także zauważyć, że śpiewanie to rzecz bardzo specyficzna i jedyna w swoim rodzaju. Każdy odbiera ją i oddaje inaczej, tak więc jak można zabronić śpiewać? Dzieci są krytykowane nie tylko, na tej stronie, ale również na innych, a czy to nie przypadkiem jakaś sztuczna bariera wytwarzana przez dorosłych, którzy być może czasami popadają w kompleksy słysząc wykonanie młodych i zdolnych dzieci. Mogłabym znacznie bardziej zagłębić się w ten temat, nie chcę jednak zanudzać, tak więc na zakończenie dodam, że nie chciałabym aby dorośli poczuli się znieważeni, nie chcę nikogo obrazić.Tylko pokazać sprawę z perspektywy młodej osoby.
"...na świecie jest więcej kopii niż oryginałów..."