przemko80 mężczyzna, 44
Ostrów Wielkopolski
Nagrań: 0, Postów: 6
7 października 2010 o 12:26
Zgłoś do moderacji
Nie widać za bardzo tej gitarki dokładnie,ale to jest albo akustyczna albo klasyczna. Nie ma czegoś takiego jak gitara akustyczno-klasyczna
🙂
kaspo mężczyzna, 40
Kraków
Nagrań: 52, Postów: 6173
7 października 2010 o 12:29
Zgłoś do moderacji
Ludzie kupuja na allegro, a tam twierdza ze cos takiego jest
🙂
W rzeczywistosci jest to klasyk bo pudlo ma plaskie i maja ilosc progow
🙂
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
przemko80 mężczyzna, 44
Ostrów Wielkopolski
Nagrań: 0, Postów: 6
8 października 2010 o 19:05
Zgłoś do moderacji
Tak ściśle rzecz biorąc to klasyczna jest akustyczną a akustyczna nie jest klasyczną
🙂
18 października 2010 o 16:52
Zgłoś do moderacji
Witam, mam na sprzedaż gitare klasyczną w dobrym stanie. Kupilem ją za 249zł.(było to 3 lata temu). Prawie wogóle na niej nie grałem, ponieważ nie potrafie 🙂. Cena która by mnie interesowała to 50-70zł(do negocjacji). Prosze o kontakt email: rafii1394@o2.pl
5 października 2012 o 07:49
Zgłoś do moderacji
mam i klasyczną i akustyczną na dobry początek polecam klasyczną łatwiej sie gra mniej palce bolą
😉
Muzyka jest jak nałóg - nie da się jej pozbyć !
27 października 2012 o 18:58
Zgłoś do moderacji
najlepsze są firmy YAMAHA gitary akustyczne ze strunami wiolinowymi dla początkujących i wielkość gitary dobrana do wzrostu
25 listopada 2012 o 14:00
Zgłoś do moderacji
Polecam na początek gitarę klasyczną firmy YAMAHA . Są tanie i wytrzymałe.
Konto usunięte
Chełmża/Toruń
30 listopada 2012 o 20:34
Zgłoś do moderacji
Widzę, że kotleta ogrzaliście xD
Osobiście i poparty przez wielu gitarzystów profesjonalistów polecam jako pierwszą (i prawdopodobnie ostatnią) gitarę Admira Juanita. Jest to dość tani instrument, jeżeli szukamy gitary klasycznej, jednak istnieją także wersje elektro-klasyczne, nie wiem jak z akustykami. Sam gram na takowej już lat 8 i nie planuję kupować nowej.
Ważne są też struny. Do Juanity polecam D'Addario klasyczne, nylonowe. Wystarczą na jakiś czas i znakomicie współpracują z tak dobrą gitarą.
"I don care what you think as long as it's about me.
Best of us can find happiness in misery" ~FOB