pamietam jak tez pierwszy raz chcialam kupic gitarke i tez mialam z tym problem jaką kupić na początku, myslalam zeby tez zaczynac od klasyka ale pewna osoba ktora sie na tym zna odradzila mi ten pomysl i doradzila zeby zacząć od razu od akustycznej ( ładniej brzmi i nie jest wcale aż tak trudniej na niej grac niż na klasycznej, po prostu tylko na akustycznej na początku palce troche bardziej bolą ale bez przesady da sie wytrzymać
😉)) a więc
😉)
1. gitarka z pierwszego linku który podałaś wydaje mi sie bardzo dobra
🙂 w komplecie jest wiele przydatnych rzeczy, za cene 199,00zł to się opłaca, rozmiar gitarki jest 4/4 więc super (to jest najwiekszy rozmiar z mozliwych),
no i cena jest w porządku
🙂)
2. co do gitarki z drugiego linku to mało jest podanych szczegółow tak naprawde to nic nie napisali
😕 tyle ze malo uzywana i kiedy byla kupowana,
to nic nie mówi,
ale coś Ci pokaże, zobacz:
http://muzycznymarket.pl/product_info.php?products_id=171&osCsid=8f439425c5fc86d27350a4385c138ca9
Czy nie wydaje Ci sie że to jest praktycznie ta sama gitarka tylko że innej firmy i ta z mojego linku jest tańsza
🙂)
Powiem Ci, ze sama mam gitarke właśnie taką co Ci podałam ten link, kupilam z tego sklepu, no i jestem z niej zadowolona
🙂)
3. gitarka klasyczna z trzeciego linku takze ma rozmiar 4/4, to gitara klasyczna czyli pewnie (przynajmniej tak sądze bo tego tam nie napisali ale przewaznie tak bywa) ma struny nylonowe, czyli miękkie. Różnią się one od strun metalowych (takie posiadają gitary akustyczne) że nylonowe są miekkie i w czasie grania mniej bolą palce a metalowe są twardsze i bardziej palce bolą ale da nie wytrzymać
😉) i uwazam ze metalowe ładniej brzmią ( rzecz gustu)
No i wydaje mi sie ze ta gitarka klasyczna jest za droga jak na poczatek nauki (bardzo droga nie musi być dobra)
Mam nadzieje ze choc troche pomogłam
🙂) Pozdrowionka
😉)